Spitalul Judeţean rămâne în şantier până la începutul verii

Aşa cum preconizam în urmă cu aproape două luni, lucrările de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău nu vor fi finalizate până la termenul stabilit iniţial.
Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, a declarat, vineri, că întârzierea este determinată de faptul că „în timpul lucrărilor au fost realizate intervenţii şi în alte zone decât în cele două corpuri, A şi B, cuprinse în proiect” şi de faptul că „în toată această perioadă Spitalul Judeţean a funcţionat cu toate secţiile, nu am putut elibera întotdeauna spaţiile în care constructorul trebuia să intervină”.
După evaluarea stadiului lucrărilor, autorităţile judeţene au decis să acorde o prelungire până la 1 iunie a termenul de finalizare a investiţiilor de le SJU Zalău. Tiberiu Marc a dat asigurări că luarea acestei măsuri nu va presupune penalităţi de întârziere.
Demarate în octombrie 2011, lucrările de modernizare a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ trebuiau finalizate până în 10 martie 2013. La acea dată, reprezentanţii CJ Sălaj admiteau că „există minime întârzieri în graficul de execuţie al lucrărilor, dar nu îngrijorătoare” şi susţineau că termenul de finalizare va fi decalat, şi nicidecum prelungit, pentru 26 aprilie 2013. Decizia venea ca urmare a faptului că din 15 decembrie 2012 şi până la finalul lui ianuarie 2013, lucrările au fost suspendate temporar, “atât din cauza condiţiilor meteorologice, cât şi pentru a putea asigura o activitate relativ normală în cadrul spitalului, în condiţiile în care, din statisticile anilor precedenţi, în această perioadă există un număr mare de pacienţi”, susţineau, la începutul lunii martie, sursele citate.
Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare de 42,7 milioane de lei, vizează creşterea gradului de confort al pacienţilor internaţi, mărirea gradului de igienă şi a controlului microbian, creşterea gradului de protecţie la incendii, asigurarea accesibilităţii persoanelor cu handicap, reabilitarea termică şi eficientizarea fluxurilor sanitare specifice ca urmare a asigurării unor condiţii termice, de ventilaţie, sanitare, de circulaţie şi evacuare, corespunzătoare activităţilor medicale.
Din totalul banilor necesari acestei investiţii, 85 la sută provin din fonduri europene, 13 la sută, de la bugetul de stat, iar diferenţa de două procente reprezintă contribuţia CJ Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment