Se agravează situația în Sălaj. Incidența cazurilor de Covid crește galopant! Urmează noi măsuri sanitare!

Prefectul județului Sălaj, Dari Toma, a atras atenția marți, 21 septembrie,  în ședința Comisiei de Dialog Social, că numărul infectărilor cu noul Coronavirus crește într-un ritm alert.

„Ieri (n.r. luni) am avut zece persoane spitalizate la terapie intensivă. Tot ieri erau în județ peste 400 de cazuri.  Crește zilnic numărul de cazuri. Eu mă tem că vom ajunge și la o sută de cazuri noi pe zi. Anul trecut când Sălajul s-a confruntat cu acel val mare de infectări, spitalele au reușit să gestioneze câte 90 de cazuri noi pe zi. Ne apropiem de această valoare. Am avut discuții cu directorii de spitale și am luat toate măsurile necesare în eventualitatea în care situația se va agrava. I-am convocat pe șefii secțiilor de terapie intensivă. Discutăm din nou, vrem să vedem cum putem suplimenta numărul de paturi în caz de forță majoră”, a spus prefectul Dari Toma.

Pregătiri pentru situații de criză sanitară

Prefectul Dari Toma a dat asigurări că „peste tot există stocuri de dezinfectant și măști sanitare suficiente. Crucea Roșie Sălaj a distribuit deja măști sanitare către primării. 30 la sută din aceste măști ajung către unitățile administrativ-teritoriale, iar restul la unitățile de învățământ. Eu cred că situația depinde de cât suntem de responsabili. De noi depinde cum vom trece peste această perioadă. Eu îmi doresc să trecem cât mai repede și cu probleme cât mai puține. Dacă noi am avut în 15 august un singur caz de îmbolnăvire, toți m-au întrebat cum de a fost un singur caz și au avut loc și multe evenimente. Sigur că s-a putut pentru că nu au fost bolnavi de la care să se transmită boala și celorlalți. Urmează să emitem o hotărâre care reglementează organizarea evenimentelor. Se va referi la normele de igienă, la numărul de participanți etc. Sigur, dacă la intrare este organizat un filtru, dacă este scanat acel cod, vedem dacă persoana respectivă este vaccinată, dacă a trecut prin boală. Peste tot avem pretenția să fie prezent personal medical, iar reprezentanții <Horeca> sunt de acord cu această măsură. Unii și-au și angajat deja servicii de acest tip pentru efectuarea de testări. Cu aceste filtre și cu respectarea numărului de participanți, avem convingerea că vom reuși să nu depășim numărul de pacienți pe care spitalele să îl poată gestiona”.

Leave a Comment