Nemulțumiri și prețuri care „explodează”!

Oficialii Instituției Prefectului Sălaj s-au întâlnit ieri cu reprezentanții celor mai importante sindicate din Sălaj, dar și cu cei ai patronatelor, discuțiile aducând în centrul atenției problemele cu care se confruntă o anumită parte a populației, agenții economici din mediul privat, dar și salariații din sănătate și educație.

Prezent la ședința Comisei de Dialog Social, liderul Cartel Alfa Sălaj, Laurențiu Ghiuruțan, a declarat: „domnule prefect, constat cu tristețe că mișcarea sindicală mai este reprezentată  de FSLI și Cartel Alfa. La 23 de luni de guvernare, nivelul de trai al oricărui cetățean din România, chiar și al dumneavoastră, domnule prefect, a scăzut. Guvernul reușește să își facă din presă prieteni și mai reușește un lucru. Aflu cu tristețe că unul dintre liderii marcanți ai BNS-ului, respectiv soția dânsului a fost cooptată în guvern, la fonduri europene. Salariul minim pe economie…. Nu știm la ora actuală la cel nivel este gândit. Noi solicităm ca acest nivel să reprezinte nivelul coșului minim de subzistență lunar pentru un cetățean. Există o mare îngrijorare cu privire la creșterea prețurilor. Prețurile carburanților cresc zilnic, iar de facturile la energie nici nu vă mai spun. Guvernul găsește soluții de moment și din galopul calului vra să acopere din ele și vine să ne spună că vor compensa pentru consumatorul vulnerabil. Ce măsuri vede guvernul?”. La rândul său, prefectul Dari Toma a răspuns explicând că „legat de salariul minim, a avut loc întâlnirea Consiliului Național Tripartit. Salariul va crește, iar până la sfârșitul lunii va fi stabilită și formula pentru calcularea acestuia. Referitor la prețuri, a fost adoptată deja și va intra în vigoare de la 1 noiembrie Legea consumatorului vulnerabil. Eu consider că această lege dorește să sprijine consumatorul vulnerabil care prevede acordarea de ajutoare financiare pentru încălzirea locuinței, ajutor în cuantum de 500 de lei”.

Scumpiri peste scumpiri

Aflat la discuții, doctorul în economie Alexandru Tamba, a apreciat că „legat de creșterea prețurilor la energia electrică și gazele naturale. Dacă pentru persoanele fizice s-a dat această ordonanță cu privire la ajutorarea persoanelor vulnerabile, eu cred că ar trebui gândită și o formă de sprijin a IMM-urilor. În cazul IMM-urilor, creșterea prețurilor la energie va conduce la creșteri de prețuri și pentru alte produse. Această creștere se va resimți inclusiv la produsele de pe raft”.

2 Thoughts to “Nemulțumiri și prețuri care „explodează”!”

  1. Iohănescu

    Jucați golf! Oferă multe satisfacții!

  2. Anonim

    Sedinte MADE IN COMUNISM.

Leave a Comment