Şase cazuri noi de rujeolă într-o comunitate defavorizată din Sălaj

Alte şase cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în judeţul Sălaj, astfel că numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 14, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
Toţi cei şase bolnavi provin dintr-o comunitate defavorizată din mediul rural şi, cu excepţia unuia, ceilalţi sunt copii cu vârste de până în 14 ani. După cum susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, pacienţii fuseseră vaccinaţi cu o doză de vaccin ROR.
La nivel naţional, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România raportate până la data de 26 octombrie este 15.434, dintre care 59 de decese. În ultima săptămână, au fost confirmare 26 de cazuri noi în Giurgiu – 13, Sălaj – 6, Bucureşti, Prahova, Teleorman câte două cazuri şi Bihor un caz.
Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Alte articole

Leave a Comment