Sălajul produce anual sute de tone de lână care ajung praf și pulbere

Sălajul este unul dintre județele cu un efectiv semnificativ de oi. Cantitatea anuală de lână obținută de la aceste animale este de ordinul sutelor de tone. Degeaba, din lâna obținută în Sălaj se alege praful.

Tot mai mulți fermieri din Sălaj încearcă să găsească piețe de desfacere pentru lâna obținută de la propriile turme de animale. Numai că, de cele mai multe ori, această căutare este sortită eșecului. Prea puțini sunt fermierii sălăjeni care găsesc agenți economici dispuși să preia lâna, material atât de apreciat în industria confecțiilor. „Domnule, eu obțin anual tone de lână, dar nu am ce face cu ea, nu o preia nimeni.  Mai am o tonă de lână de anul trecut și două tone din primăvara acestui an, dar nu am ce face cu ea, nu o preia nimeni, nici nu mă întreabă de ea. N-am unde s-o valorific. O păstrez, nu am ce face cu ea. Nici nu pot s-o arunc, e urât din partea celor care fac treaba asta. Văd de multe ori lână aruncată pe câmp. Nu e normal să se întâmple așa ceva”, a declarat fermierul Radu Mălan din Sighetu Silvaniei.

Lipsă de interes

Un alt fermier, de această dată de pe Valea Someșului, spune că a încercat să ofere lâna gratuit, dar degeaba. „Am dat anunț că dau lână pe gratis. Nu a venit nimeni, nu m-a sunat nimeni. Nu există interes, nu știu dacă mai avem în țară procesatori de lână. România a ajuns să importe lână, nu știu ce se întâmplă. Știu doar că hainele din lână sunt scumpe, iar țara noastră furniza în trecut cantități impresionante de lână. S-au dus și acele vremuri, acum importăm tot”, ne-a spus fermierul.

One Thought to “Sălajul produce anual sute de tone de lână care ajung praf și pulbere”

  1. […] Sălajul este unul dintre județele cu un efectiv semnificativ de oi. Cantitatea anuală de lână obținută de la aceste animale este de ordinul sutelor de tone. Degeaba, din lâna obținută în Sălaj se alege praful. Tot mai mulți fermieri din Sălaj încearcă să găsească piețe de desfacere pentru lâna obținută de la propriile turme de animale. Numai că, de cele mai multe ori, această căutare este sortită eșecului. Prea puțini sunt fermierii sălăjeni care găsesc agenți economici dispuși să preia lâna, material atât de apreciat în industria confecțiilor. „Domnule, eu… Citeste mai mult […]

Leave a Comment