Sălăjeancă de 85 de ani, operată la piciorul sănătos

O femeie de 85 de ani, din Sălaj, va purta, pentru restul vieţii, o tijă metalică în piciorul la care nu avea probleme, după ce medicii de la Spitalul Judeţean din Baia Mare au încurcat dreptul cu stângul, chiar pe masa de operaţie. Rudele bătrânei au depus deja o plângere atât la Colegiul Medicilor cât şi la Parchet, singura lor doleanţă este aceea ca vinovaţii să plătească pentru chinul îndurat de femeie.

Sălăjeanca a ajuns pe masa de operaţie a şefului Secţiei de Oropedie a Spitalului Judeţean din Baia Mare, Radu Dragoş, după ce la finele lunii octombrie a căzut în casă şi şi-a rupt piciorul stâng. A fost internată de urgenţă la spitalul marmureşean, unde, în urma radiografiei s-a constatat că are o fractură la piciorul stâng, însă, în după operaţie femeia s-a trezit cu o tijă metalică în piciorul drept. Cea care a sesizat eroarea a fost chiar nepoata bătrânei, Mihaela Mihalea. Conform spuselor sale, operaţia a avut loc în 30 octombrie, bunica sa fiind primul pacient al doctorului Dragoş. După aproximativ două ore, medicul a urcat pe secţie şi le-a spus rudelor că operaţia a fost realizată cu succes. Abia după două zile, după cum a mărturisit nepoata, rudele şi-au dat seama că a fost operată la piciorul celălalt şi au cerut verificarea.
Ortopedul maramureşean şi-a recunoscut greşeala, ulterior efectuând şi operaţia la piciorul bolnav, respectiv la cel stâng.
Cu toate acestea, nepoata bătrânei a depus o plângere de malpraxis la Colegiul Medicilor, dar şi o plângere la Parchet.
De cealaltă parte, Spitalul Judeţean din Baia Mare a demarat o anchetă, urmând să fie audiaţi toţi angajaţii implicaţi în prima operaţie.
Conform celor declarate de managerul unităţii spitaliceşti, Sorina Pintea, doctorul Radu Dragoş şi-a recunoscut greşeala şi regretă cele întâmplate. „Este vorba de o eroare medicală. Cazul a fost sesizat în 5 noiembrie, demarându-se deja procedurile privind derularea unei anchete interne. Pacienta are 85 de ani, este sechelară AVC, colaborează destul de greu. Eroarea se poate înţelege până la un punct”, a explicat reprezentantul spitalului maramureşean.

One Thought to “Sălăjeancă de 85 de ani, operată la piciorul sănătos”

  1. Anonim

    Sunte-ti in eroare a incurca un membru nu e malpraxis ci se incadreaza la incidente si accidente intraoperatorii.

Leave a Comment