Puncte gastronomice locale în localitățile sălăjene din zone montane

Numărul localităților sălăjene incluse pe lista satelor sau orașelor din zonele montane a crescut. În județul nostru, Cristolț, Zalha, Agrij, Almașu, Buciumi, Cizer, Creaca, Cuzăplac, Dragu, Fildu de Jos, Gârbou, Hida, Lozna, Plopiș, Poiana Blenchii, Românași, Sâg, Șimișna, Treznea, Valcău de Jos și Zalău sunt localități aflate pe lista zonelor montane din România și pot beneficia de o serie de finanțări importante în dezvoltarea turismului sau agriculturii, a anunțat directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Sălaj, Silviu Pop. Sălăjenii din aceste localități pot accesa programele care vizează inclusiv înființarea unor puncte gastronomice locale. Acestea  sunt obiective reprezentate de bucătăriile particulare, din incinta locuințelor din mediul rural, care oferă produse și preparate alimentare, unde se prepară alimente după rețete culinare specifice zonei, ce sunt servite direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 12 persoane. Din păcate, această formă de activitate nu este încă dezvoltată în județ. Uitându-ne la Maramureș, aici, situația este cu totul alta. Maramureșenii știu să-și vândă produsele culinare, cele similare cu ale noastre. Noi încă mai avem de învățat.

4 Thoughts to “Puncte gastronomice locale în localitățile sălăjene din zone montane”

 1. Anonim

  Care „zone montane”? Voi în Sălaj numiți niște dealuri joase „munți”?

  1. Alex

   Muntele este o formă de relief pe suprafața pământului care se extinde deasupra terenului limitrof pe o suprafață limitată, fiind mai mare decât dealul, de obicei stâncoasă și depășind înălțimea de 800 m. Deci sunt munti si in Salaj dupa definitia asta. acuma depinde cum ii vede fiecare.

 2. […] Numărul localităților sălăjene incluse pe lista satelor sau orașelor din zonele montane a crescut. În județul nostru, Cristolț, Zalha, Agrij, Almașu, Buciumi, Cizer, Creaca, Cuzăplac, Dragu, Fildu de Jos, Gârbou, Hida, Lozna, Plopiș, Poiana Blenchii, Românași, Sâg, Șimișna, Treznea, Valcău de Jos și Zalău sunt localități aflate pe lista zonelor montane din România și pot beneficia de o serie de finanțări importante în dezvoltarea turismului sau agriculturii, a anunțat directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Sălaj, Silviu Pop. Sălăjenii din aceste localități pot accesa programele care vizează inclusiv înființarea… Citeste mai mult […]

 3. Anonim

  Dar tu, anonimule, de unde ești?

Leave a Comment