Primarul Ionel Ciunt a decis reducerea cu 50 la sută a abonamentelor la parcare

Articolul publicat, marți, de cotidianul Magazin Sălăjean „Parcările Zalăului – de ce plătim 800 de lei pentru un abonament anual” – a avut un impact neașteptat la nivelul conducerii Primăriei Zalău. Solicitările și opiniile zălăuanilor, tariful abonamentelor – mult prea mare pentru posibilitățile și veniturile majorității, numărul insuficient de locuri de parcare, ne-au determinat să publicăm o analiză succintă a acestei situații și să solicităm municipalității un punct de vedere detaliat care să cuprindă, în primul rând, motivația principală care a dus la dublarea tarifului pentru abonamentul de parcare în municipiu, de la 400 de lei în 2019 la 800 de lei în 2020. Imediat după publicarea acestui articol, primarul Ionel Ciunt a avut o intervenție pe pagina de Facebook Magazin Sălăjean, luând pe loc o decizie așteptată de toți posesorii de autoturisme din municipiu. 

Pentru a veni în sprijinul persoanelor fizice și juridice în această perioadă dificilă, joi, 26 martie, voi propune Consiliului local o serie de măsuri privind obligațiile fiscale ale acestora.
Una dintre acestea se referă la suspendarea abonamentelor de parcare cu valabilitate lunară, trimestrială, semestrială și anuală pe o perioada stării de urgență și încă 30 zile de la încetarea acesteia. După expirarea acestei perioade cuantumul tarifelor pentru abonamentele menționate mai sus va fi la nivelul anului 2019 (redus cu aproape 50 la sută față de 2020)” a anunțat primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Foto © Magazin Sălăjean

25 Thoughts to “Primarul Ionel Ciunt a decis reducerea cu 50 la sută a abonamentelor la parcare”

 1. Anonim

  Titlul gresit!Primarul nu decide.Propune Consilului Local

  1. Florin

   Buna ziua. Este vorba de o „decizie” in sensul initiativei ce apartine primarului. Nu „Decizie” in sensul de act, document care sa legifereze. De altfel, chiar asa am anuntat in radurile care preced articolul in postarea pe Facebook Magazin Salajean. Asa cum dansul a spus „am decis”, a spus-o in sensul unei initiative ce va fi transformata in propunere/proiect de hotarare. Consiliul local nu ia niciodata „decizii”, ci voteaza proiecte de Hotărâri. Dincolo de toate, cred ca se pierde esentialul – faptul ca venim cu o veste buna pentru zalauani. Multa sanatate!

  2. Anonim

   primarul decide !!! restul este doar pt prostime !! daca aveai curiozitatea sa vezi o sedinta, intelegeai asta !! cei de la PSd stiu si Numara voturile sa iasa asa cumdoresc ei !!

 2. Anonim

  NU V-ATI GRABIT SA SCRETI CU TITLUL MARE CAND AU DUBLAT ABONAMENTUL

 3. Anonim

  Voi chiar faceti campanie electorala pe fata?

  1. Vlad

   Hai ca esti chiar redus, sincer! Tocmai ai fost anuntat ca ti se reduce abonamentul la parcare cu 50%. Cred ca oamenii trebuie sa stie asta. Unii dintre voi chiar nu meritati sa vi se intample ceva bun in orasul asta… ?

   1. Anonim

    Tat primarul o decis mai “alaltaieri ” sa dubleze tarifele la parcare ,atunci doar opozitia nu a fost de acord.No hai ca nu-i rau totusi.In schimb tare l-o “mancat undeva” sa dea repede bani la volei in loc sa fi dat banii astia pentru combaterea efectelor COVID 19 .

    1. Anonim

     cat a dat la toate echipele de fostbal, volei, echipe fara REZULTATE ??
     100.000 de euro? 200.000 de euro? 500.000 de euro intr-un an? si pentru ce?

 4. Anonim

  Felicitari Magazin Salajean pentru acest articol. Il felicit si pe primar desi l am criticat de nenumarate ori. Trebuie sa invatam sa apreciem toate initiativele bune si toate demersurile care se transforma in ceva concret si nu raman vorbe in vant. Eu ma bucur ca voi plati abonament la parcare la jumatate. Asta vad si apreciez.

  1. Anonim

   Tat primarul o decis mai “alaltaieri ” sa dubleze tarifele la parcare ,atunci doar opozitia nu a fost de acord.No hai ca nu-i rau totusi.In schimb tare l-o “mancat undeva” sa dea repede bani la volei in loc sa fi dat banii astia pentru combaterea efectelor COVID 19 .

  2. Anonim

   DUPLICAT-Tat primarul o decis mai “alaltaieri ” sa dubleze tarifele la parcare ,atunci doar opozitia nu a fost de acord.No hai ca nu-i rau totusi.In schimb tare l-o “mancat undeva” sa dea repede bani la volei in loc sa fi dat banii astia pentru combaterea efectelor COVID 19 .

 5. Anonim

  Ana.Ma tem ca desi consilierii o vor aproba,n-o vor face din convingere.Este vorba de foarte multi bani.Suntem o comunitate mica,nevoita sa sustina o cohorta de functionari extrem de bine platiti.Fara artificiile astea de gen parcari mai scumpe ca-n Saint Tropez,nu vom avea bani pentru ei.Ori pana cand s-a naste Primarul ala care sa vada ca imparatu-i gol,mai va.
  P.S Si chiar de s-ar naste,trebe sa mai fie si votat.De asta vor avea grija sa nu se intample,publicatia in care tocmai scriu.Si altel.Suntem putrezi !

 6. Geo

  Carcotasi de serviciu fara cap, fara picioare ! Totul le ..pute , precum judecata lor ingusta ! Felicitari domn primare! Iarta-i ca …

  1. Anonim

   AL DOILEA DUPLICAT LA DUPLICAT-Tat primarul o decis mai “alaltaieri ” sa dubleze tarifele la parcare ,atunci doar opozitia nu a fost de acord.No hai ca nu-i rau totusi.In schimb tare l-o “mancat undeva” sa dea repede bani la volei in loc sa fi dat banii astia pentru combaterea efectelor COVID 19 .

 7. OTI

  ESTE FOARTE BUNA HOTARAREA LUATA DAR AS DORI DACA CITESTE ACEST COMENTARIU DOMNUL CIUNT SA SPUNA CEI CARE AU PLATIT ABONAMENT PE ACEASTA PERIOADA VOR BENEFICIA DE DECALAREA PERIOADEI DE VALABILITATE CU CAT ESTE INTRERUPTA ACEASTA TAXARE

 8. Anonim

  Pentru 11.36
  De ce nu ti l-ai PLATIT pana acum? Noi deja l-am platit !SAU DE FAPT ESTI CU DIN ALA GRATUIT SI TE OCUPI DE POSTARI?

 9. Anonim

  Abonamentul pentru parcare in Baia Mare pentru un an este de 100 lei.

 10. Anonim

  Sa reducă și taxa pentru ridicarea gunoiului menajer dacă tot este la capitolul Reducere.. Sa le fie rușine tuturor consilierilor care au votat dublarea prețului la gunoi.. Sau defapt ei nu plătesc gunoiul ca sunt scutiți.. Rușine PSD.

 11. jhon doe

  sa nu uitam ca in plina pandemie dl Ciunt si ai sai au votat 100.000 euro pt volei pe apa sambetei, cand la spitalul zalau ni se cere sa donam prin sms 2 euro

 12. observator

  Domnule primar, cine v-a convins sa dublati taxa de parcare in conditiile in care NU aveti locuri de parcare suficiente ? Ne-am trezit ca am platit taxa majorata (dar ce taxa !!!!), dar nu am avut loc de parcare ! Cata minte le trebuie unora ! Ce se intampla cu cei care au achitat deja taxa pe un an de zile ? Poate ne raspunde cineva !

 13. Anonim

  Taxa pe gunoi s-a dublat pe motiv de pretul combustihilului. Acum combustihilul s-a ieftinit. Pretul pe gunoi ramâne. De ce?

 14. Anonim

  no o scalda cu titlu domnu Florin, este cel putin nepotrivit. Tat ase ii cu folosirea cuvantului cortegiu, noi il folosim pt. inmormantari desi se poate folosi si pt. nunta.

 15. masca

  Ce se intampla cu cei care si-au facut abonamente pe un an de zile ?
  Intr-o tara (oras) normala, cu perioada suspendarii si 30 de zile dupa, ar trebui prelungit termenul de valabilitate al abonamentului !
  De asemenea ar trebui ca primaria fie sa restituie prin casierie diferenta de la abonamentul platit de 800 lei/an, fie sa transfere in cont acesti bani 1
  Cred ca asa ar fi echitabil pt „prostii” (pers fizice/pers juridice), care au achitat pe un an de zile, abonamentul nesimtit de 800 lei.
  S-a auzit d-nule primar ?

 16. Anonim

  La redus amu inaite da………

 17. Anonim

  mai schimbati.de cate ori deschizi fituica asta-i primul articol care-ti defileaza pe sub nas.D-le Negoita.Va descalificati.pacat.

Leave a Comment