Nume „grele” pe lista recent-pensionaților din poliția sălăjeană

De la începutul anului, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sălaj s-au pensionat 27 de politişti. Este vorba despre cadre active din inspectorat şi de pe raza judeţului Sălaj. Un număr mult mai mic faţă de cel care se vehiculase, având în vedere condiţiile de pensionare care, potrivit unor surse, nu ar mai atât de avantajoase pe viitor. Dintre cei pensionaţi , zece sunt ofiţeri şi 17 sunt agenţi. Printre cei pensionaţi se numară şi fostul sef al Inspectoratului, Iosif Ghiurca, şeful serviciului rutier Vasile Sabău, şeful serviciului logistic Sandu Prodan, şeful sectiei 3 politie rurală (Jibou) Valentin Maghear, şefa seriviciului Cabinet, Corina Nicolae precum şi şeful Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv, Ananie Mureşan. Totodată, alţi ofiţeri din cadrul unor sericii ale IPJ Sălaj şi agenţi de poliţie de la câteva posturi de poliţie rurale, trec în rezervă prin pensionare la cerere. Pentru unii dintre ei, ziua de vineri, 25 martie, care este şi Ziua Poliţiei Române, este ultima zi de lucru, în uniformă.

La IPJ Sălaj deocamdată nu se fac angajări

Referitor la faptul că Ministerul Afacerilor Interne intenţionează, pe viitor, să angajeze dintre civili, până la 3.000 de noi lucrători în toate inspectoratele din ţară, IPJ Sălaj ne-a comunicat faptul că, deocamdată, nu există nicio prevedere clară în acest sens şi niciun comunicat care să ofere date certe cu privire la angajări viitoare la Inspectoratul judeţean. Concursurile ar urma să fie anunţate în următoarele luni, şi vor fi organizate în funcţie de necesitatea fiecărui inspectorat, nefiind o regulă general valabilă pentru toate judeţele. Posturile aduse în discuţie sunt pentru poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri, din sursă externă, ceea ce înseamnă că cei angajaţi nu trebuie să fie în mod necesar absolvenţi ai universităţilor sau şcolilor postliceale ale MAI.

Condiţiile în care “civilii” se vor putea angaja

Pentru cei interesaţi, reprezentanţii Poliţiei române au făcut câteva precizări referitoare la condiţiile pe care viitorii candidaţi trebuie să le îndeplinească înainte de a se înscrie la concurs. Ace;tia trebuie să deţină cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască perfect limba română, scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie „apţi” din punct de vedere medical, fizic şi psihic (verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică vor fi efectuate de către structurile de specialitate ale MAI). Totodată, să aibă vârsta de 18 ani (împliniţi la data înscrierii în concurs); să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiilor în care a intervenit reabilitarea; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani; să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege; să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului („nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic”); să îndeplinească condiţiile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special. Toate celelalte date referitoare la probele de concurs, la tematică, bibliografie, precum şi la calendarul de desfăşurare al concursului, vor fi aduse la cunoştinţa celor interesaţi, prin anunţurile de organizare a concursurilor, emise (acolo unde va fi cazul) de inspectorate.

 

 

 

 

11 Thoughts to “Nume „grele” pe lista recent-pensionaților din poliția sălăjeană”

 1. Anonim

  Le doresc sanatate si sa se bucure de pensie ani multi. Cu totii ne dorim sa ajungem sanatosi la varsta pensionarii, dupa o viata de munca.

 2. zalau

  Pensionarea este un moment de cotitură pentru un poliţist care a lucrat o viaţă întreagă în slujba dreptăţii, adevărului şi a legilor. Va doresc sănătate, bucurii și cât mai multe împliniri alături de cei dragi!

 3. Tăunul

  Poliţiştii ăştia se pensionează după vreo 25 de ani de muncă la stat şi vor mânca pensie de la stat cel puţin 40 de ani, eu le doresc cât de multă. Ţinând cont că pensia este cam de trei ori decât a unui civil pensionat la 65 de ani, acest regim putred şi corupt creează multe nedreptăţi sociale. Oricum, noi le dorim poliţiştilor pensie lungă şi fericită alături de familie !

 4. Gorila

  Vin din urma junii si junincile cu spirtu haret si vasile goldis la butoniera sa ocupe locurile vacante, vai ce misto e sa vezi ca nu le-ncape acu-n kur de ifose si besini….pacat ca civilii n-au acces la tot acest spectacol a la Moulin Rouge! Merita toti banii ce-i platiti la buget pentru noi, credeti-ma!

 5. PERNES

  Tuturor politistilor pensionati, sanatate si pensie cat mai lunga alaturi de cei dragi !

Leave a Comment