Noi cantități de echipamente medicale au ajuns în spitalele sălăjene, ISU și Ambulanță

Instituțiile sălăjene aflate în linia întâi a luptei împotriva răspândirii noului tip de coronavirus au intrat în posesia unor noi echipamente de protecție. Acestea au fost primite de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și au fost repartizate Spitalului Județean de Urgență Zalău, Unității de primiri urgențe Zalău (UPU SMURD Zalău), Spitalului orășenesc Șimleu Silvaniei, Serviciului de Ambulanță Județean, Direcției de Sănătate Publică a județului Sălaj și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum ” al județului Sălaj. Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții ISU Sălaj, au fost primite și repartizate în județul Sălaj, 3610 de combinezoane de protecție, 675 măști protecție FFP – 2 (în curs de primire încă 1120), 400 FFP – 3 (în curs de primire încă 100). Echipamentele primite de I.S.U. Sălaj vor fi utilizate de către personalul care asigură misiunile de transport specializat a persoanelor suspecte sau infectate cu noul tip de coronavirus.

Pe lângă aceste materiale, fiecare unitate sanitară deține și stocuri proprii, iar spre exemplu, conducerea Spitalului Județean de Urgență Zalău (cea mai importantă unitate spitalicească din Sălaj) ne-a transmis că ieri dimineață (31 martie 2020) aveau în depozite 3.600 de măști de protecție simple, 1.361.000 perechi de mănuși protecție, 550 de ochelari și tot atâtea combinezoane, precum și alte materiale de protecție și dezinfectanți. De asemenea, în fiecare zi sunt primite alte stocuri de materiale, prin comenzi proprii, dar și din donații. “Le mulțumim cadrelor medicale, polițiștilor, angajaților ISU, jandarmilor, militarilor și tuturor care sunt la datorie, în prima linie. Suntem alături de ei și facem eforturi să aibă la dispoziție tot ce au nevoie în această perioadă. Sălăjenilor le transmit să dea dovadă de spirit civic și să respecte măsurile indicate de autorități. Cu aportul fiecăruia din noi, dând dovadă de responsabilitate și solidaritate vom reuși să depășim și aceste momente dificile”, a spus, miercuri, Virgil Țurcaș – prefectul județului Sălaj.

 

Alte articole

One Thought to “Noi cantități de echipamente medicale au ajuns în spitalele sălăjene, ISU și Ambulanță”

  1. Anonim

    Dlor din conducerea Spitalului Judetean de Urgenta si a Consiliului Judetean (ce are in subordine spitalul ), daca aveti atata echipament medical in stoc si mai primiti inca , de ce nu echipati complet toti medicii din spial si nu numai . Toti se plang de lipsa echipamentului (mergeti la fata locului si va veti convinge ), iar voi stati cu tartita pe ele ??! De ce nu ati facut inca testarea intregului personal medical la virus ??? Atitudinea voastra mi se pare criminala !!!

Leave a Comment