Legendara trupă SMOKIE va concerta la Zalău

Deşi mai sunt două luni până la startul manifestărilor legate de tradiţionalele Zile ale Zalăului, pregătirile organizatorilor au demarat deja de mai mult timp. Sălăjenii se vor aduna în centrul oraşului pentru trei zile de petrecere, centrul evenimentelor fiind, ca în fiecare an, Platoul de Marmură din faţa Prefecturii. Am încercat să obţinem câteva informaţii legate de manifestările care vor avea loc în această vară, însă programul este încă „în lucru”, aşa cum ne informează Primăria. Totuşi, una din surprize ne-a fost dezvăluită de organizatori: „În acest an, Zilele Municipiului Zalău vor fi organizate în perioada 31 iulie – 2 august, în zona Pieţei 1 Decembrie 1918. Duminică va urca pe scenă trupa Smokie. Ne-am dorit ca şi în acest an să avem un artist străin, iar trupa Smokie se află în acea perioadă într-un turneu în Europa. În seara zilei de 2 august, membrii trupei vor cânta pentru publicul zălăuan, şi nu numai. Programul manifestărilor este în lucru, vom oferi şi alte amănunte în momentul în care toate activităţile vor fi stabilite”, anunţă Primăria într-un comunicat.

Din datele pe care le avem, se pare că trupa rock engleză, în plină glorie în anii 80, va poposi la Zalău şi va susţine un spectacol  pentru care Primăria va scoate din buzunar aproximativ 28.000 euro. Iubitorii de gen trebuie să ştie faptul că cel care a înfiinţat formaţia în 1964, Chris Norman, nu mai face parte din actuala componenţă a trupei, el părăsind formaţia exact în culmea gloriei, când hiturile Midnight Lady şi Some Heart Are Diamonds au bătut toate recordurile în topurile europene. Sperăm că Primăria va reuşi, totuşi, să împace şi gusturile celor mai tineri şi că nu doar cei de la Smokie vor reprezenta punctul de atracţie al scenei din Piaţa 1 decembrie 1918. Sigur, artiştii costă (mai ales cei profesionişti şi nu cei care confundă o şuşă cu noţiunea de concert), însă o dată pe an, merită şi locuitorii acestui municipiu un sacrificiu, inclusiv financiar, din partea autorităţilor.

Vor fi trei zile de petrecere în care, pe lângă multe alte elemente de atracţie, muzica va fi cu siguranţă unul dintre cele mai importante şi care pentru sălăjeni vor conta cel mai mult. Păstrând şi elementele-surpriză, vom reveni cu informaţii noi legate de acest eveniment intrat deja de ani buni în tradiţia Zalăului.

4 Thoughts to “Legendara trupă SMOKIE va concerta la Zalău”

 1. Asta-i din ciclul

  Spectacolului de la Teatrul de Stat din Kiev…Fumigene ulterior ANULATE..

 2. Minciuna

  Noi le anulam! La un spectacol de balet se cumpara 110 bilete. Asta-i cultura Zalaucilor. Erau mai multi daca venea copilul minune sau guta ! Cam asta-i nivelul mediu de cultura ! Unde sunt medicii, profesorii, puzderia de „functionari publici cu STUDII SUPERIOARE la sp. Haret sau goldis, cu fumuri si inculti !unde sunt inginerii, unde sunt absolventii de liceu, unde sunt iubitorii de arta ? Iar primarul „doreste o orhestra simfonica ! Cui ???

 3. militaru gheorghe

  Oferta anului, doar aici si acum! Oferim seriozitate.

 4. Anonim

  Hop si „Graiul” cu vestea senzationala. Dupa doua saptamani :)))))))

Leave a Comment