Funcţionarii Primăriei Zalău declanşează greva generală

 Diferenţele mari dintre salariile funcţionarilor din administraţiile locale şi cele din administraţia centrală reprezintă doar una din marile probleme cu care cei care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile care conduc localităţile şi judeţele, se confruntă. Funcţionarii şi-au pierdut aproape în totalitate răbdarea astfel încât, marţi, se anunţă deja primul protest de amploare: o grevă generală care va dura, pentru început, o oră, la începutul programului. Laurenţiu Ghiuruţan, vicepresedintele Sindicatului “Civitas” din Primaria Zalau ne-a declarat că Primăria municipiului intră, marţi la ora 7.30, în grevă generală. “Greva de marţi va începe la ora 7.30 şi va dura o oră. În acest timp, Primăria va funcţiona doar prin serviciul de relaţii cu publicul şi cel de evidenţă informatizată a persoanei pentru eliberarea certificatelor de deces, atât. Cu câteva excepţii izolate, toţi funcţionarii vor intra în grevă. Câţiva funcţionari de la seriviciul contabilitate şi de la resurse umane – cinci sau şase – au semnat că nu doresc să se alăture celorlalţi în acest conflict colectiv de muncă. Suntem într-o situaţie pe care nu o mai putem accepta. Salariile din administraţia locală sunt cu până la 70 la sută mai mici decât cele din administraţia centrală, oamenii aceia fac acelaşi lucru, muncim şi noi la fel ca ei, este o bătaie de joc ceea ce se întâmplă. Nu mai amintesc de salariile personalului medical şi didactic, care s-au mărit deja de mult timp. Multe din aceste salarii le plătim noi, Primăria. Este inadmisibil să fim ignoraţi la nesfârşit”, a spus reprezentantul sindical “Civitas” din Primăria Zalău, Laurenţiu Ghiuruţan.

Celor 226 de angajaţi zălăuani care intră în grevă li se alătură, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor „Civitas”, anagajaţii altor cinci primării din judeţ. FNSA are la nivel naţional 35.000 de membrii, funcţionari din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate. În Sălaj, Federaţiei îi sunt afiliate Sindicatul Liber al Salariaţilor din Administraţia Locală de Stat „Civitas” Cehu Silvaniei, Sindicatul „Porolissum” al Muzeului de Istorie Zalău, Sindicatul Liber din Primăria Jibou, Sindicatul Salariaţilor din Consiliul Judeţean Sălaj „Publicus” şi Sindicatul Liber al Salariaţilor din Administraţia Locală de Stat „Civitas” Primăria Zalău. Acesta este primul conflict de muncă din această vară declanşat la nivel de administraţie locală, având amploarea cea mai mică. Urmează o grevă generală de o zi, stabilită pentru 12 iulie, iar dacă lucrurile vor continua în acest sens, fără rezultate care să-i mulţumească pe funcţionari, începând din 19 iulie va fi declanşată greva generală pe termen nelimitat, activitatea primăriei zălăuane şi a celor din judeţ afiliate sindicatului riscând să fie, practic, paralizată total, pentru o perioadă nedeterminată.

 

 

 

Alte articole

6 Thoughts to “Funcţionarii Primăriei Zalău declanşează greva generală”

 1. Anonim

  bai rahat cu ochi nu le plateste primaria salariile de la ma-ta de-acasa la medici si la profesori.Le platesc contribuabilii

 2. Veniturile mai mici cu 70%, dar munca si raspunderea cu 8o% mai reduse ca in mediul privat.m De ce nu afiseaza fluturasii cu veniturile, ca sa vedem cu cat sunt mai mari ca si la cei din productie, de unde le vin si lor salariile.

 3. Alfaman

  Daca aveam ceva pile acuma eram un bugetar linistit nu in situatia in care sunt acum adica lucrez la un privat pe acelasi salariu ca acum 6 ani fara zile libere de cele o gramada de sarbatori din calendar, weekend-urile sunt zile normale de munca. Pana la urma reusesc cumva sa fiu bugetar, doamne ajuta-mi!

 4. cetatean al orasului

  Da ce mai vor gunoaiele incompetente din primarii? Daca nu le convine traiul bun si nepasarea sa plece la privati! De ce au dat spagi uriase sa lucreze in primarii? Sa se duca dracului de pilosi analfabeti!

 5. Anonim

  Nu cred ca ,,doamna,,Predescu,Boyer Mofle(Finutu) si vesnica ,contabila SEFA ,VOR PARTICIPA……..

 6. alex

  Oricum majoritatea din Primarie sunt iesiti de mult la pensie si stau sa le tina altor tineri locurile blocate,
  Sa stea in pensie daca nu le convine ca sunt tineri care ar munci si pentru banii aia , sau sa mearga la privat pentru 7-8 milioane sa traga pana nu mai pot.

Leave a Comment