Deși este pregătită pentru iarnă cu resursă umană și materiale, municipalitatea a fost luată prin surprindere de prima zăpadă

Chiar dacă la prima ninsoare ce a căzut la începutul săptămânii peste regiunea noastră, totul era pregătit pentru acțiunea “deszăpezirea”, autoritățile zălăuane au fost luate, totuși, prin surprindere. Conducerea municipiului a dat asigurări că nu trebuie să ne facem probleme pentru că există suficiente stocuri de materiale și resursa umană destinată activităților de deszăpezire ce vor fi necesare în această iarnă.  Cu toate acestea, circulația s-a desfășurat cu dificultate în zonele centrale din municipiu după ce luni a nins toată ziua. Multe dintre străzi au fost necurățate la orele amiezii sau doar parțial tratate cu material antiderapant, blocajele în trafic nu au lipsit, străzile din cartiere au rămas și ieri cu zăpada înghețată pe carosabil. Cu toate acestea, Primăria Zalău, deși pare că a fost luată oarecum prin surprindere la prima ninsoare, echipele au intrat în dispozitiv astfel încât marți, majoritatea drumurilor erau curățate, circulația desfășurându-se normal, dar în condiții de iarnă.  Municipalitatea a alocat în acest an pentru activitățile de deszăpezire, dar şi întreţinere a străzilor şi trotuarelor pe timpul iernii, suma de 1 milion de lei, la fel ca anul trecut.

Conducerea municipalității a spus că dacă situația va impune, suma va fi suplimentată. În ceea ce privește stocurile de materiale existente, în depozite sunt stocuri formate din 200 tone sare, 350 metri cubi de nisip combinat cu sare, 200 metri cubi de nisip simplu, 5 tone de clorură de magneziu şi 1.150 kilograme de clorură de calciu. Potrivit informaţiilor prezentate de primarul Ionel Ciunt, Citadin va acţiona pe trasee cu 20 de utilaje ce vor fi trimise pe străzile şi trotuarele din municipiu. Cei 80 de angajaţi de la Citadin vorlucra în trei schimburi, iar numărul lor va fi suplimentat, dacă va fi cazul. “ Sunt 80 de persoane lucrează în trei schimburi şi acţionează pentru activitatea  de deszăpezire în această iarnă, cu mentiunea că, atunci când situaţia o impune, numărul lor poate fi  suplimentat, chiar dublat. Dacă vor fi ninsori masive, atunci toți lucrătorii de la Citatdin vor fi mobilizați la deszăpezire, inclusiv cei care au de lucru la pavaje, la atelierele mecanice şi aşa mai departe.  Dar cele 80 de persoane sunt pe poziţie şi vor acţiona nemijlocit pe acest tip de activitate”, a spus primarul municipiului Zalău. În prima fază, vor fi deszăpezite zonele problematice, iar următoarele vor fi celelalte suprafețe rutiere sau pietonale. “Prima dată acţionăm pe zonele cu declivitate mare, tocmai pentru  a nu bloca circulaţia în zonele respective: zona Ortelec, Gheorghe Doja, Lajos Kossuth, Voievodul Gelu, drumul spre Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Dealul Aghireşului. Vom acţiona apoi în zona spitalelor si a unităţilor de învăţământ, după care se va interveni în cartierele muncipiului”, a declarat edilul zălăuan, zilele trecute.

 

 

 

Alte articole

4 Thoughts to “Deși este pregătită pentru iarnă cu resursă umană și materiale, municipalitatea a fost luată prin surprindere de prima zăpadă”

 1. Anonim

  Ce Citadin, nu avem nevoie de ei, rezolva Fort cu Eduard Farcas totul.

 2. Anonim

  Fiecare sa-si faca acasa revelion cum ii place. E ușor să ceri mare tambalau cu bani puțini Iarna autoturismele să mai stea și în parcări.

 3. Anonim

  ce blocaje? primarul Ciunt nu stie de asa ceva ! el este tot in functii de conducerere de 20 de ani, functii publice si tot timpul a avut masina de institutie cu sofer la dispozitie ! si apropos, el nu locuieste in Zalau de 10-15 ani, ci in loc. Criseni, unde are o casuta cat un bloc si o gradinuta mica cat stadionul municipal ! deci ce probleme au fost?
  iar vicele Balajel are si el la dispozitie un Duster alb, 4×4, tot de la primarie ! nici el nu a observa sa fie ceva probleme !
  iar de Fort, ce sa mai zici, are si el aceleasi probleme ca si primarul si viceprimarul Balajel !! salarii de 15.000 -20.000 de lei, in mana, cu bani astia se duce acasa !! are masina de service la dispozitie ! si raspunde doar in fata lui Dumnezo si a fraierilor de votanti !
  se lauda in tot orasul cu lucrarile facute ! si cam au cu ce, caci fostul primar a fot LENES !
  dar din pacate toate lucririle sunt prot proiectet, prost executate si mai ales foarte scumpe !!
  ex. str, closca !!; str. 22 Decembrie !!! astea sunt exemple de prostie nemasurata si pe bani foarte multi !

 4. Popica

  Participa la sondaje online
  Primesti bonus la inregistrare 1,00€
  Sondajele valoreaza intre 0.10-2.50€
  Inscrie-te aici, e gratuit si usor. http://bit.ly/31pLncZ

Leave a Comment