Concurs pentru postul de manager la Casa Municipală de Cultură

Postul de manager la Casa Municipală de Cultură Zalău, instituție aflată în subordinea Consiliului Local (CL), este scos la concurs. Este vorba despre un concurs de proiecte de management pentru care candidații interesați trebuie să îndeplinească anumite condiții specifice, respectiv studii universitare absolvite cu diplomă de licență într-unul din domeniile: Științe umaniste și artă, Istorie, Studiul patrimoniului (Heritage Studies) – specializarea Studiul patrimoniului și managementul bunurilor culturale, Studii europene, Turism cultural, Teatru și artele spectacolului, Teatrologie și scenografie, Interpretare muzicală – canto, Interpretare muzicală – instrumente, Compoziție muzicală – dirijat și Artele spectacolului muzical; vechime în specialitatea studiilor de minimum șapte ani; experiență în domeniul activității manageriale de minimum cinci ani sau specializări în domeniul managementului; nu i-a încetat contractul individual de muncă, raportul de serviciu sau contractul de management pentru motive imputabile în ultimii cinci ani și fără cazier. Data limită pentru depunerea proiectelor de management  și a dosarelor de concurs de către candidați este până în 23 decembrie, ora 16. În perioada 28-30 decembrie 2020 va avea loc selecția dosarelor, iar apoi în perioada 31 decembrie 2020 – 11 ianuarie 2021 va avea loc analiza proiectelor de management (prima etapă). De precizat este faptul că, perioada de management este de patru ani de la data semnării contractului. Potrivit anunțului organizatorilor, în termen de 24 de ore de la încheierea primei etape, candidații vor fi înștiințați cu privire la nota obținută, iar apoi în 14 ianuarie aceștia vor susține proiectele de management în cadrul unui interviu. Regulamentul concursului și caietul de obiective se pot obține de la sediul Primăriei municipiului Zalău, camera 30, sau poate fi descărcat de pe pagina www.zalausj.ro. De asemenea, informații suplimentare cu privire la desfășurarea concursului de proiecte de management se pot obține de la sediul primăriei, serviciul “Resurse umane – salarizare” telefon 0260/610550 interior 104.

Postul de manager la Casa Municipală de Cultură a fost scos la concurs, după ce în cursul lunii octombrie, fostul manager Gabriela Hossu nu a reușit să obțină punctajul minim pentru a rămâne în continuare în această funcție, perioada de management, termenul patru ani, fiind expirată. Proiectul de management a fost depus de către doamna Hossu Gabriela, fiind și singurul candidat, iar în urma procedurii de analizare a proiectului a fost notată cu 6.63, nota minimă pentru a fi admisă fiind 7. Aceasta asigură în continuare conducerea instituției, deși nu mai este manager, fiindu-i delegate atribuțiile de conducere până la finalizarea actualului concurs.

Statul de funcții – 58 de posturi

Potrivit reprezentanților Primăriei Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău s-a constituit sub denumirea de Ateneu Popular “30 decembrie” în 26 septembrie 1948, fiind o instituție publică de cultură cu personalitate juridică care funcționează în subordinea CL Zalău, iar finanțarea acesteia se realizează din venituri proprii și din subvenții de la bugetul local. Principalul obiect de activitate fiind menținerea și creșetrea gradului de cultură al populației municipiului Zalău prin intermediul acțiunilor și activităților desfășurate. “Instituția are misiunea de a iniția programe și proiecte prin care să asigure o largă ofertă culturală, să conserve și să valorifice valorile morale și artistice ale comunității locale și ale patrimoniului național, de a organiza și desfășura activități artistice, urmărind prin acesteactivități dezvoltarea socio-culturală a municipiului. Casa Municipală de Cultură se adresează publicului local și național, dar și publicului internațional cu spectacole de înaltă ținută”. În prezent, actuala organigramă a instituției de cultură cuprinde 58 de posturi, din care patru posturi – funcții de conducere.

Alte articole

7 Thoughts to “Concurs pentru postul de manager la Casa Municipală de Cultură”

 1. Anonim

  58 posturi in organigrama ?! Ce activitati presteaza oamenii aia , oare , pentru a-si justifica salariile despre care banuim ca sunt la fel de generoase precum ale tuturor bugetarilor ???

 2. Anonim

  La 58 de angajați, 4 posturi de directori. Un fel de hoție din bani publici. Augusta, era normal să pui în pagină sumele din venituri proprii și cele subvenționate de la bugetul local. Cetățenii trebuie să știe cum se cheltuie banii lor.

  1. Anonim

   Fiți sigur că acei manageri au salarii nete de 10 000 lei, dacă nu cumva unul ocupă și 2 funcții de conducere și este remunerat pt amândouă.

 3. `adi

  Stati linistiti.Vine useristii (sic) si face reforma.La anu’ o sa fie 158 de angajati.Si dk tot este vorba de un post de manager,nu s-ar necesita o diploma obtinuta la o universitate adevarata?Nu de alta,da’ astia cu Goldisu’ au nevoie de o gramada de consilieri.De citire,de scriere,ceva aritmetica.Si iara se umfla organigrama!

 4. Anonim

  Oare ……a sosit ziua DREPTATII …. ???

 5. Anonim

  Apreciem decizia conducerii primăriei de a nu mai lăsa actul de cultură pe mana unei mici dansatoare. Cultura trebuie facută de oameni de cultură, dedicați culturii, educați pentru cultură .

Leave a Comment