Călin Pop, fostul vocalist şi chitarist de la „Desperado”, stomatolog într-o clinică de lux din Abu Dhabi

După mulţi ani în care s-a dedicat scenei alături de colegii din trupa „Desperado” şi a încântat publicul cu melodii precum „Beţivan ratat” sau „Am cazanul meu”, Călin Pop a ieşit din lumina reflectoarelor, lâsând microfonul şi chitara pentru instrumentele stomatologice.

Şi-a deschis o clinică de profil în Zalău, iar recent, a luat calea străinătăţii, mutându-se cu familia în Emiratele Arabe Unite. A luat această decizie după ce a fost ofertat de către unul dintre cei mai buni specialişti în protetică dentară din Emirate, care i-a propus să intre în echipa de medici a unei clinici de lux din Abu Dhabi. „Întâmplarea a făcut să îl cunosc pe dr. Anas Aloum, un renumit lector internaţional, care mi-a propus o colaborare pe segmentul de protetică/estetică dentară în cadrul Hikma Medical Center din Abu Dhabi. După un proces destul de îndelungat şi anevoios, care a durat aproape un an, timp în care a trebuit să susţin şi un examen – nu foarte uşor – de echivalare a studiilor – am fost gata să încep un nou capitol profesional (şi nu numai) în capitala Emiratelor Arabe Unite”, ne povesteşte Călin Pop.

Acesta recunoaşte că a fost un pas îndrăzneţ, dar care i-a oferit şansa de a lucra alături de o echipa formată din foarte buni specialisti în cazuri stomatologice deosebite, într-una din cele mai bune clinici din Abu Dhabi, una dotată cu aparatură de ultimă generaţie: „Aici am mai multe posibilităţi de a progresa constant şi libertatea de a-mi pune în practică ideile şi cunoştinţele. Sunt implicat în mai multe aspecte ale clinicii: cazuri stomatologce ce vizează reabilitări estetice şi funcţionale cu faţete şi coroane ceramice, proiecte cu aparate ortodontice moderne sau cursuri practice pentru dentişti. Mă ocup în principal de segmentul de pacienţi străini şi mă bucur de acest lucru – pentru că este o experienţă fantastică să interacţionez zilnic cu oameni din toate colţurile lumii. Bineînţeles, întâlnesc şi foarte mulţi conaţionali – e o comunitate mare de romani aici – şi îmi face plăcere să îi am ca şi pacienţi”.

Adaptarea la viaţa de pe continentul asiatic a fost rapidă, atât pentru el, cât şi pentru soţia şi copiii săi. „Ne-am adaptat destul de repede şi bine. Ne place căldura şi nu ne deranjează deloc cele 365 de zile de caldură pe an. Iar Abu Dhabi este un oraş în care se petrec lucruri, au loc multe evenimente interesante, de la cele pentru copii, la cele culturale ori sportive pentru adulţi. Este un oras efervescent, cu oameni de toate naţionalităţile, oameni prietenoşi, deschişi, zâmbitori, dornici să te primească cu braţele deschise printre ei. Ne simţim bine aici şi suntem recunoscători”, mai spune Călin Pop.

În cadrul cursurilor practice pe care le predă în clinică, a implementat o metodă nouă pentru a putea permite medicilor cursanţi să observe îndeaproape intervenţia făcută la dinţii pacientului. „Dispunând de un robot care manevrează o cameră video pozitionată deasupra pacientului şi un sistem de camere amplasat pe ochelarii lectorului, putem oferi un broadcast live de mare rezoluţie, proiectat pe două ecrane distincte. În felul acesta, cursanţii pot vedea în cel mai mic detaliu ceea ce se întâmplă, lucru esenţial într-un curs practic”, explică specialistul.

Alte articole

Leave a Comment