Sprijin din Ungaria pentru utilaje agricole

Primăria comunei Someș-Odorhei organizează joi, 8 aprilie, la ora 18 un eveniment în care le va fi prezentate celor care activează în domeniul agricol și care pe viitor vor dori să achiziționeze un utilaj agricol a unor programe – unul dintre ele derulat cu sprijinul Ungariei – după cum a anunțat instituția pe pagina oficială de Facebook. Ideea principală a proiectelor este de sprijin financiar în achiziționarea unui utilaj agricol, de către fermieri, fiind vorba despre trei proiecte ce îi vizează pe toți cei ce lucrează în domeniul agricol. Unul dintre proiecte este cu sprijinul Ungariei, pentru cei ce vor dori să cumpere utilaje agricole, iar celelalte două îi vizează pe tinerii fermieri care doresc să achiziționeze utilaje, dar și pe cei care sunt plecați la muncă în străinătate și vor să se întoarcă în Sălaj pentru a lucra sau a deveni întreprinzători în domeniul agricol – acestea fiind derulate pe bani europeni, prin statul român.

Ceea ce se dorește în această întâlnire este prezentarea experienței și a rezultatelor pe care aceste proiecte le-au avut în județele Mureș, Covasna și Harghita, experiențe ce vor fi prezentate de către reprezentanții unei firme specializate în domeniul agricol, pentru informarea cetățenilor interesați. Autoritățile locale au anunțat că la această întâlnire, dar și la programe, pot participa cetățeni din Someș-Odorhei dar și din alte localități ale județului.

Primarul comunei, Ioan Șandor, a spus pentru Magazin Sălăjean că toți cei ce doresc, pe viitor, să se înscrie în aceste programe, după ce acesta va fi pus la punct în județul nostru, trebuie să participe la această întâlnire, întrucât toate aspectele legate de condiții, acte necesare etc. vor fi discutate în cadrul evenimentului, totul fiind, deocamdată, în faza informativă. „Noi considerăm interesantă această inițiativă și de ajutor pentru toți fermierii, mai ales că nu există condiții privind domiciliul sau o anumită suprafață de teren pe care aceștia să o dețină. Este necesar ca fermierul care va solicita un astfel de sprijin să dețină un teren agricol, indiferent de suprafață.Toate celelalte amănunte vor fi prezentate în cadrul evenimentului pe care îl organizăm joi la ora 18, la primărie. Ajutorul – dacă va fi implementat și la noi  – va fi valabil și pentru cultivatorii de legume în sere și pentru apicultori”. De menționat este faptul că la întâlnirea de joi reprezentanții firmei amintite împreună cu autoritățile locale vor informa doritorii cu privire la aceste programe care a avut succes în județele menționate, vor oferi date suplimentare și vor răspunde la diverse întrebări nefiind vorba, în această fază, de preluarea propriu-zisă a solicitărilor sau demararea în sine a unuia dintre cele trei programe.

6 Thoughts to “Sprijin din Ungaria pentru utilaje agricole”

 1. Anonim

  Programul a mers bine in judetele amintite. La noi trebuie sa se vada daca e fezabil, si speram sa fie si sa avem si noi noroc. Oricum, felicitari celor care au initiat proiectul si Ungariei Inseamna enorm pentru cei care nu isi pot permite un utilaj agricol! 🙏

 2. Celentano

  Iar ne dau lecții ungurii! Sunt de apreciat! Felicitări și cinste lor! Gunoaiele ce ne conduc nu au nicio treaba! Mai bine ar lua ungurii Ardealul!

 3. Anonim

  Felicitari organizatorilor, o initiativa laudabila , voi participa la eveniment.

 4. Silviu

  Celentano, Celentano, …….!

 5. Dorin

  Celentano = un pesedist prost

 6. Lacrimioara

  Felicitări pentru organizatori și ar trebui să mulțumim din suflet celor care sprijină agricultura .

Leave a Comment