Asociația Crescătorilor de Ovine „OVIS” Sălaj, una dintre cele mai puternice asociații agricole din România

Sute de crescători de oi și capre din Sălaj au participat la o reuniunea de lucru organizată de Asociația Crescătorilor de Ovine „OVIS” Sălaj, asociație coordonată de inginerul Nicolae Țap. Evenimentul s-a desfășurat miercuri seara și a fost un bun moment pentru prezentarea unor aspecte importante care țin de legislația în vigoare, dar și de ultimele noutăți privind sprijinirea sectorului de creștere a animalelor. La eveniment au participat oficialii Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Sălaj, Direcției Agricole Sălaj, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj, Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, fermieri, deținători și invitați din alte sectoare de activitate. Evenimentul a fost deschis oficial de inginerul Ioan Cherecheș, sălăjeanul despre care puțini știu că și-a dedicat cea mai mare parte a carierei sale pentru sprijinirea sectorului zootehnic românesc și s-a implicat activ inclusiv în salvarea rasei autohtone „Bivolul românesc”.

Ioan Cherecheș a apreciat că Sălajul are un potențial agricol însemnat, dar este nevoie de răbdare, de multă muncă, seriozitate și de un sprijin real venit din partea autorităților. Mai mult, a apreciat Cherecheș, fermierii trebuie să înțeleagă că este important să dețină în ferme rase potrivite pentru zona noastră. Un alt aspect la care s-a referit Ioan Cherecheș a fost cel referitor la informațiile despre legislație și formele de sprijin, iar fermierii au fost sfătuiți să ceară detalii doar de la autoritățile competente, nu de la persoane neautorizate. La eveniment a fost prezent și directorul APIA Sălaj, Călin Perneș, acesta prezentându-le fermierilor principalele forme de sprijin acordate în sectorul creșterii animalelor. La rândul său, directorul DSVSA Sălaj, Mircea Martin, a arătat că instituția pe care o coordonează este un partener pentru fermieri, iar județul a făcut pași importanți în privința eradicării unor boli deosebite de grave în sectorul zootehnic. Un alt aspect la care organizatorii au făcut referire este faptul că Sălajul a devenit un important exportator de carne de miel, iar Asociația „OVIS” Sălaj este una dintre cele mai puternice din țară. Anul viitor, asociația își va deschide anul viitor propriul punct de tăiere și un magazin pentru desfacerea produselor.

One Thought to “Asociația Crescătorilor de Ovine „OVIS” Sălaj, una dintre cele mai puternice asociații agricole din România”

  1. […] Sute de crescători de oi și capre din Sălaj au participat la o reuniunea de lucru organizată de Asociația Crescătorilor de Ovine „OVIS” Sălaj, asociație coordonată de inginerul Nicolae Țap. Evenimentul s-a desfășurat miercuri seara și a fost un bun moment pentru prezentarea unor aspecte importante care țin de legislația în vigoare, dar și de ultimele noutăți privind sprijinirea sectorului de creștere a animalelor. La eveniment au participat oficialii Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Sălaj, Direcției Agricole Sălaj, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj, Oficiului Județean pentru… Citeste mai mult […]

Leave a Comment