Spitalul Județean, dotat cu aparate EKG mobile

TenarisSilcotub continuă să sprijine comunitatea locală în lupta anti-Covid. În acest sens a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău zece aparate mobile pentru investigaţii cardiologice de tip EKG, în valoare totală de circa 175.000 de lei.

Pentru majoritatea oamenilor, bătăile inimii sunt un lucru firesc căruia nu îi este acordătă mare atenţie. Pentru un pacient care urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale însă, electrocardiograma care arată impulsurile electrice ale inimii este esenţială, iar în prezent această investigaţie medicală va fi realizabilă în secțiile SJU și prin intermediul noilor aparate puse la dispoziţia de către TenarisSilcotub. Unele secții ale  celei mai mari unități spitalicești din județ nu dispuneau de EKG-uri proprii secției și obligau pacienţii internați să se deplaseze pentru investigaţiile necesare în ambulator sau alte secţii. Cu noile dotări, care completează aparatura existentă, modul de lucru este mult îmbunătățit: pacientul nu mai trebuie transportat pentru EKG, iar investigația se realizează la patul pacientului.

 

 

 

Noile aparate EKG urmează să fie integrate într-o reţea care va permite înregistrarea digitală a investigaţiilor şi crearea unei arhive electronice, pentru un mai bun management al datelor pacienţilor. Digitalizarea acestor investigații este elementul central al acestui proiect, oferind un mare avantaj cadrelor medicale și pacienților: medicul specialist cardiolog poate interpreta, de la distanță, rezultatul investigației realizate în orice altă secție a spitalului. Aparatele sunt mobile, uşor de folosit chiar la patul pacientului având o interfață „touch screen” prietenoasă şi au o memorie de stocare a 120 de investigaţii. Personalul din secţiile unde au fost alocate (ORL, Oftalmologie, Ginecologie, Urologie, Nefrologie, Pneumologie, Recuperare, Boli Infecţioase, Medicină Internă şi ATI) a beneficiat de instruire din partea furnizorului. „Siguranţa şi confortul pacienţilor sunt două lucruri foarte importante pentru spitalul nostru. În contextul actual, în care se înregistrează o creştere a numărului de cazuri pozitive COVID-19, deplasarea pacienţilor în interiorul spitalului pentru anumite investigaţii presupune un risc. Astfel că cele zece aparate EKG mobile donate de TenarisSilcotub vor ajuta pacienţii să beneficieze de examinarea EKG direct la pat, în salon, ceea ce va reduce riscul de contaminare şi va crește gradul de confort al pacienţilor”, susţine Ramona Marincaş, consilier de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, până de curând director de îngrijiri în cadrul celei mai mari unități spitalicești.

De asemenea, Mihaela Popescu, președintele TenarisSilcotub a precizat că întreaga echipă consideră că educația și sănătatea sunt domeniile de implicare continuă în comunitate. ”Inima sistemului sanitar sunt oamenii care muncesc zi de zi să redea sănătatea pacienților lor. Înțelegem că într-o perioadă de criză este important să fim și mai aproape de ei și ne bucurăm că cele zece aparate EKG le vor fi  un sprijin real în lupta cotidiană cu boala şi noul Coronavirus”, a precizat aceasta. Parte a angajamentului său pe termen lung față de comunitatea din care face parte, TenarisSilcotub a contribuit de-a lungul anilor la îmbunătățirea serviciilor medicale și de îngrijire finanțând achiziţii de aparatură, echipamente, servicii şi programe de instruire pentru cadrele medicale din cadrul SJU Zalău. Tenaris este lider global în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energiei și alte aplicații industriale. Listată la bursele de valori din New York, Mexico City și Milano, Tenaris operează o rețea integrată de unități de producție, centre de cercetare, centre de finisare și servicii, cu operațiuni industriale în America de Nord și Sud, Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa. TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.600 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, sănătate, cultură și protecția mediului.

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment