Zalăul rămâne din nou fără administrator public

Postul de administrator public al municipiului Zalău are parte, în continuare, de același destin incert. Dacă până luna trecută acesta a fost ocupat de Călin Forț, pentru o scurtă perioadă de timp, din nou acest post este prezent doar în organigrama Primăriei Zalău. Pentru că, de altfel, nu avem un administrator public nici în acest moment, funcție crucială pentru bunul mers al municipiului și pentru dezvoltarea lui. Ceea ce este și mai șocant este faptul că, în situația în care ne găsim acum, acest post nu poate fi scos la concurs, pentru că legea îi dă dreptul fostului administrator (încă actual, în acte) – aflat, în fapt, la sute de kilometri distanță de Zalău – să țină acest post blocat. Evident, pentru eventualitatea în care acesta ar reveni, cândva, la un moment-dat, înapoi la Zalău.

Primarul municipiului, Ionel Ciunt, confirmă cele de mai sus, declarându-ne că legea dă dreptul administratorului, pentru o perioadă determinată de timp, să ceară acest lucru. Lucru care, de altfel, s-a și întâmplat, postul de manager al municipiului fiind în prezent blocat la solicitarea administratorului actual. “Dacă vom vedea că postul va rămâne mult timp descoperit, iar situația ve impune acest lucru, cel mai probabil vom angaja o persoană, temporar, care să îndeplinească atribuțiile administratorului public. Deocamdată, postul este blocat, iar legea dă dreptul persoanei aflată pe această funcție să solicite acest lucru”.

Această funcție pare a fi una lovită mereu de ghinion. Nu și cei care o ocupă, însă. Călin Forț ocupă, din acest an, postul de administrator public al municipiului Zalău, fotoliu pe care l-a obținut în urma unui concurs în luna iunie a anului trecut, după ce postul fusese vacantat în 2016 prin demisia liberalului Radu Nistorescu.

Forț a fost numit, la sfârșitul lunii martie, de premierul Viorica Dăncilă într-un post de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, la doar câteva săptămâni după ce acesta a ocupat una dintre cele mai importante funcții în aparatul administrației locale.

Prin urmare, nu vom ști prea curând ce se va întâmpla, concret, cu această funcție, cert este că fotoliul administratorului de la Zalău este în acest moment gol.

6 Thoughts to “Zalăul rămâne din nou fără administrator public”

  1. x

    Astfel, se dovedeste ca acest post nu este necesar!!!!!

  2. Anonim

    Fort este de neinlocuit. Si dupa cate stim,cimitirul e plin cu oameni de neinlocuit.

  3. fotoliu pe care l-a obținut în urma unui concurs

    toti stim cum se ocupa prin „concurs” asemenea functie.
    a candidatsingur !!
    a fost NUMIT, UNS, departidul penalilor PSD

  4. Anonim

    POSTUL RAMANE AL LUI !
    nu e prost sa renunte la o asemenea functie ! pt ce? o functi in govern? care maine Dragnea il dizova !
    pe cand la primarie, este omul nr. 2 ! si cat timp primarul nu desfinteaza aceasta functie, nimeni si nimic nu il poate da afara !

  5. Anonim

    mai bine spus PSD ramane fara administrator public la Zalau

  6. Anonim

    Ce pierdere oare cum vom rezista. Un asemenea geniu salvează nu doar județul ci întreaga țară.

Leave a Comment