Viorel Stanca pune tunurile pe liderii UDMR Salaj

Viorel Stanca pune tunurile pe liderii UDMR SalajPresedintele PRM Salaj, Viorel Stanca, atrage atentia asupra faptului ca UDMR cere eliminarea caracterului national al statului roman, prevazut in articolul 1 din Constitutie. Amendamentul lor propune ca art.1 sa sune astfel: << Romania este stat suveran si independent, unitar si indivizibil >>, excluzand caracterul national. Cererea UDMR are doar caracter populist, electoral maghiar, de a incita din nou populatia maghiara si de a devia atentia de la subiect, in principal de la nivelul de trai foarte scazut al populatiei maghiare din judetele: Salaj, Covasna, Harghita, Mures si Satu Mare, a declarat Viorel Stanca, ieri, in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a adaugat ca, in loc ca politicienii UDMR sa se implice in cresterea nivelului de trai al populatiei Romaniei, indiferent de etnie, acestia reactiveaza nationalismul in randul populatiei maghiare. Politicienii unguri, desi sunt la putere de patru ani, nu s-au implicat in niciun fel in luarea unor decizii economice care sa imbunatateasca viata de zi cu zi a populatiei Romaniei, inclusiv a minoritatii maghiare. Nivelul de trai al populatiei maghiare a ramas destul de scazut si in judetul Salaj. Este o actiune a UDMR, care vizeaza clar si fara echivoc adevaratele lor intentii de la Revolutie incoace: revizionism teritorial. In mod normal, atat Parlamentul, cat si Guvernul, nu ar trebui sa abordeze nici macar printr-un cuvant aceasta problema, avand ca argumente suficiente temeiuri juridice. Sunt sigur ca, dupa ce vor obtine scoaterea din articolul 1 din Constitutie a << caracterului national >> al statului roman, dupa un interval de timp, si daca vor ajunge din nou la guvernare, UDMR va cere din nou revizuirea Constitutiei si scoaterea caracterului << indivizibil >>, este de parere liderul PRM Salaj. De asemenea, Viorel Stanca face cunoscut ca exista preocupari serioase, cu indicatii atat din interior, cat si din exterior, ca oamenii politici din UDMR, care au sanse sa fie alesi in calitate de presedinti ai consilliilor judetene sau primari de municipii si orase, sa renunte la candidatura pentru Parlament si sa candideze la functiile amintite, pozitii care le confera mai multe arme in lupta pentru obtinerea autonomiei teritoriale. Pentru a-si argumenta afirmatia, liderul peremist a subliniat ca deputatul UDMR, Seres Denes, va candida, in 2012, la presedentia Consiliului Judetean Salaj, in timp ce senatorul Fechete Andras va viza functia de primar al orasului Simleu Silvaniei.

Atitudinea din ultima vreme a UDMR, in ce priveste autonomia teritoriala, denota renuntarea la pozitia moderata de pana acum si discutarea acestei teme raspicat si direct. Cauza schimbarii acestei atitudini este presiunea pe care o face Tokes Laszlo si Partidul Civic maghiar, UDMR riscand sa-si piarda electoratul. In aceste conditii, iata ca UDMR isi arata adevarata fata, iar intentiile si tintele din culise ies la iveala in toata splendoarea lor. Pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor s-a aflat, in zilele de 24 si 25 octombrie 2011, in procedura de urgenta si ca prioritate legislativa, proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii Arhivelor Nationale 16/1996. Printre altele, acest proiect legislativ vizeaza retrocedarea in natura a fondurilor arhivistice aflate in Arhiva Nationala catre Biserica Reformata. Autorul acestui proiect este deputatul UDMR Marton Arpad Francisc. Printre coautorii acestui proiect se numara si deputatul Bode Lucian. Iata deci ca deputatul Bode, presedintele PDL Salaj, se transforma si in tradator al romanilor si sunt convins ca acest lucru s-a facut dupa negocieri cu presedintele UDMR Salaj, deputatul Seres Denes. Oare ce a primit Bode in schimbul tradarii? Un post de portar la vreun deconcentrat? Cateva zeci de voturi maghiare in campanie? Sunt sigur ca vom afla in curand pretul tradarii, este convins seful PRM Salaj.

Revenind la sentimente mai bune, Viorel Stanca a spus ca, in calitate de lider al PRM Salaj, va avea o atitudine moderata fata de liderii UDMR, fara vreun atac la persoana. Insa, voi informa populatia romana fara niciun fel de teama sau emotie, urmand sa fac tot ce imi va sta in putinta pentru a scoate electoratul roman la vot, asa cum au facut si vor face si cei de la UDMR. Voi demonstra ca si noi stim sa ne organizam paramilitar, dar in scopuri pur politice si electorale, a incheiat presedintele PRM Salaj.

Leave a Comment