Viceprimarul PP-DD din Valcău de Jos, ”decapitat” de noua alianţă PDL – PSD

Viceprimarul comunei Valcău de Jos, Gheorghe Chiș, a fost schimbat marți din funcție la propunerea primarului Ioan Roșan. Potrivit legii administraţiei publice locale, schimbarea din funcţie a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată cu votul majorităţii consilierilor în funcţie, la propunerea primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcţie. ”Viceprimarul a fost schimbat din funcție cu votul a șapte consilieri din cei 11 prezenți la ședința consiliului local. Patru consilieri PP-DD, partid din care face parte și viceprimarul, au votat împotrivă”, ne-a declarat primarul din Valcău de Jos, Ioan Roșan. Schimbarea viceprimarului vine la scurt timp după ce în comuna de pe Valea Barcăului PDL și PSD s-au hotărât să tragă la aceeași căruță. ”În 2012, pentru că atât la nivel național, cât și la nivel județean, alegerile au fost câștigate de USL, eu i-am ofertat pe cei de la PSD să-și pună un viceprimar, dar au refuzat. Am vrut să ofer comunei șansa de a atrage finanțări. Acum s-au răzgândit și am decis să colaborăm în Consiliul Local. În Valcău, tot timpul au fost dispute între PDL și PSD, da prin acest gest am deschis calea către finanțări din partea Consiliului Județean”, explică primarul Roșan. Acesta mai spune că în acești doi ani, cât a avut vice de la PP-DD, au fost multe discuții în contradictoriu cu oamenii lui Dan Diaconescu. ”Viceprimarul și consilierii PP-DD au fost tot timpul în contradictoriu cu restul majorității. Gheorghe Chiș are dreptul să conteste hotărârea Consiliului Local în termen de 30 de zile. Dacă nu o va contesta, la următoarea ședință, vom propune un viceprimar de la PSD”, a adăugat Roșan.

Cazul viceprimarului din Valcău a ajuns la București
Președintele PP-DD Sălaj, Alin Demle, a informat conducerea centrală a partidului despre cazul din Valcău de Jos, în contextul unei posibile colaborări la nivel național între PP-DD și PSD. ”Am informat conducerea partidului de la București. Tocmai pentru un astfel de caz s-au suspendat negocierile la nivel național dintre PP-DD și PSD. Prin votul nostru a fost debarcat viceprimarul PSD din Brașov. La fel, dar de o anvergura mai mică, s-a întâmplat la Valcău, acolo unde am avut viceprimar cu sprijinul PSD”, spune Demle. Întrebat care au fost motivele pentru care a fost schimbat viceprimarul, liderul PP-DD spune că acestuia i s-a reproșat neimplicarea în proiectele comunei. ”Hotărârea luată de Consiliul Local Valcău de Jos este legală. Au invocat neimplicarea viceprimarului în proiectele comunității. Însă, vă pot spune că a lucrat pe drumurile comunale, cu buldoexcavatorul propriu, fără a primi un ban. Numai că a apărut o înțelegere între președintele PSD de acolo, Emil Bode, și primar”, a conchis Alin Demle.

6 Thoughts to “Viceprimarul PP-DD din Valcău de Jos, ”decapitat” de noua alianţă PDL – PSD”

  1. IIIIII

    Ce prostie de articol sa spui ca Diaconescu rupe alianta cu Ponta pentru o comuna ca si Valcau

  2. sandu

    Sunt curios cate voturi a adus acest viceprimar, in comuna lui, PPDD-ului la Europarlamentare 2014, de a ajuns suspendarea lui la Bucuresti? probabil mii de voturi!! In schimb apreciez deschiderea primarului fata de cei care detin putearea financiara in tara si mai ales la judet, ofertand postul de viceprimar chiar dusmanului, contracandidatului de la PSD, care in 2016 ii poate sufla scunul de primar lui Rosan.

  3. viorel

    Saraca comuna Valcau, ce va face acum?cand toate drumurile de tara sunt asfaltate, santuri betonate, canalizare, parcuri cu trandafiri. Toate facute de PPDD. Viitorul viceprimar PSD are datoria macar de a executa marcajele si montarea indicatorelor rutiere si eventual a catorva semafoare. Pacat ca nu au reusit consilierii sa-l aleaga pe fostul vice Sabau Viorel care a facut cel mai valoros proiect in zona( „SALA SPORT”), si alte proiecte cum ar fi: canalizare, asfaltare, acum se zbate foarte mult cu igenizarea padurilor, Bravo domnule Sabau, esti tere!!!!!!!!!!!!! succes in continuare, toate sunt in interesul comunitatii. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Ppdd

    Sa-ne cante la ceatara ca alceva nu stie,viceprimar care o facut afaceri cu crasma lui ,cu camionele fura la greu,etc

  5. Ionel

    Viceprimarul valcaului dupa cum il cunoaste toata comuna un om cinstis,ajutator,care s-a realizat prin munca proprie.
    Nu ca si domnul PRIMAR care in 10 ani de la un ,,copil” ajuns in functie uita de unde a plecat ,respectul fata de cetatenii care lau ales si favorizeaza ,,hotia si mafia” dupa cum bine stim cu totii ajungand pe spatele comunitatii din valcau cu averii si proprietati de miliarde .
    Sa le fie rusine celor care fac comentarii aiurea bazate pe minciuni asa cum sunt invatati toti cei din clica domnului Rosan .

  6. daniel

    traiasca mortul Ghita Chis

Leave a Comment