Valeriu Crișan: „Călin Popescu Tăriceanu și ALDE își consolidează poziția în preferințele românilor”

Președintele ALDE Sălaj, Valeriu Crișan, a făcut cunoscut vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că sondajele publicate în ultima perioadă confirmă trendul ascendent pe care se află liderul partidului Călin Popescu Tăriceanu, dar și formațiunea politică pe care o reprezintă, în preferintele românilor. „Potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se poziţionează mai bine în aprecierea electoratului faţă de preşedintele ţării Klaus Iohannis. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu ar strânge 31% din voturile bucureştenilor, în timp ce Klaus Iohannis ar aduna doar 21%. Aceste cifre arată că românii au încredere în ALDE şi confirmă faptul că agenda şi temele asupra cărora partidul nostru s-a aplecat sunt de interes pentru români”, a declarat Valeriu Crişan. În context, acesta a ţinut să sublinieze că ALDE este singurul partid liberal din România care și-a asumat misiunea de a lupta pentru drepturile și libertățile cetățenilor, ca un adevărat partid liberal. „Dacă nu ar fi fost ALDE prin vocea președintelui Călin Popescu Tăriceanu, nu ar fi fost demascate abuzurile comise în baza protocoalelor secrete”, a argumentat liderul ALDE Sălaj.
Si pe plan local se confirma trendul ascendent al partidului la nivel national, susține Valeriu Crișan, astfel că ALDE Sălaj se află într-o perioadă de reorganizare prin constituirea de noi organizații în localitățile unde încă nu are organizații locale: „Săptămânal, avem întâlniri în teritoriu și, împreună cu consilierii locali ALDE și colegii din Biroul Permanent Teritorial, am întocmit un calendar al constituirilor de noi organizații programate în tot județul”.
Pe de altă parte, Valeriu Crișan a mai afirmat că ALDE este primul partid care și-a stabilit ținta pentru europarlamentare, sperând la un scor electoral de peste 15%, care ar asigura partidului șase mandate de europarlamentari. Mai mult, în zona primelor trei poziții pe lista ALDE la europarlamentare, două locuri vor fi ocupate de femei, și anume de Renate Weber și Norica Nicolai.

Femeile în lumea bărbaților
Prezentă la conferința de presă, Mariana Rusu, președintele interimar al Oganizației de Femei a ALDE Sălaj, a făcut cunoscut că, în perioada 17-18 noiembrie, a participat la Poiana Brașov la lucrările din cadrul evenimentului „Cariera politică a femeilor ALDE”, unde a fost prezentă și europarlmentarul Renate Weber, cu sprijinul Grupului ALDE din Parlamentul European. De asemenea, la eveniment au mai participat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, secretarul general partidului, Daniel Chitoiu, președintele OFLDE, Grațiela Gavrilescu șamd.
Mariana Rusu a precizat că, în momentul de față, din punct de vedere profesional, femeile sunt bine reprezentate, acestea au performat în profesiile lor și, de multe ori, le regăsim în funcții de conducere, fie că vorbim de mediul privat sau instituțiile statului. Din punct de vedere politic însă, femeile sunt încă dezavantajate, nu numai la noi, ci peste tot în lume.
„Vreau să vă mărturisesc că, în spiritul egalității de șanse, ALDE are deschidere pentru promovarea femeilor. Astfel, OFLDE este susținută atât de președintele ALDE Sălaj, Valeriu Crișan, cât și de consilierii ALDE Sălaj și de ceilalți colegii din BPT ALDE Sălaj. Însă, din nefericire, la nivel de județ, în prezent, avem doar trei femei consilieri locali: în comuna Someș Odorhei – Rodica Man, precum și în comuna Zalha – Viorica Pușcas și Cristina Petruș. Ca sa punem în aplicare directiva europeană care reglementează reprezentarea femeilor la nivel de decidenți politici, în 2020, pe listele de candidați la alegerile locale la nivel de județ, 30% vor fi femei. De aceea, organizația de femei are un rol important în activitatea ALDE Sălaj. Motiv pentru care doresc ca OFLDE Sălaj sa se implice în proiecte care vizează educația și sistemul de învățământ. Cred cu tărie, de asemenea, că societatea în care trăim nu este altceva decât rodul educației pe care o primim. Mai cred în puterea femeilor de a schimba în bine lumea”, a conchis Mariana Rusu.

Alte articole

23 Thoughts to “Valeriu Crișan: „Călin Popescu Tăriceanu și ALDE își consolidează poziția în preferințele românilor””

 1. Anonim

  capilnasiu presedinte la alde salaj din 2019

 2. Anonim

  Domnule Valer puneti oameni cu caracter care sa aduca voturi nu filozofi cum ai la Zalau…

 3. Anonim

  Valeriu Crișan MINTE! În ultimul sondaj publicat de CURS, repetentul Călin Constantin Anton Popescu y Tăriceanu este cotat cu 29%, pe cînd Klaus Iohannis întrunește 40%. Și așa, este muuult prea mult pentru un personaj atît de infect ca așa-zisul „liberal” pesedist!

 4. Anonim

  Asta e parea lui nu trebe sa fie exact cu realitatea nici odata nu o zis ceva adevarat așa a facut si cind a fost vice presedinte la consiliul judetian a dus lumea cu presul…..

 5. Anonim

  Zicea intr-o conferinta anterioara ca se schimba codul administrativ dar s-a inselat nu a iesit cum gindea el sa ajunga suprefect, caci asteapta la colt sa fie uns in ceva functie caci e presedinte…

 6. Anonim

  Vine Mocanu din urma si se schima roata

 7. Anonim

  Dovada minciunii acelui Crișan o găsiți la adresa https://curs.ro/ro/omnibus-octombrie-noiembrie/ Probabil individul își închipuie că are de-a face cu babe de prin Teleorman!

 8. Valeriu Gornoavă

  Traseismul politic este dăunător.Câtă credibilitate poate avea un astfel de om?

 9. Anonim

  Bla, bla, bla, bla, bla, bla….fîssssss !

 10. maya

  Nu l cunosc pe acest Crisan ,dar daca este un traseist politic stim ce caracter are,nu?El este fostul sofer sau tractorist?In Alde sun si persoane de ale lui Soros,ma mir ca nu s au aliat inca ci Ciolos ca si el este un pui de Soros.Sa nu ajungem pe mana lor[a adeptilor lui Soros],ei se zbat sa ajunga sus ca sunt finantati de acest individ morbid.

  1. Anonim

   muia, te-ai drogat cu 2k de la A3

 11. Anonim

  Fugi mai papagalule cu Tariceanu al tau. Incapabililor.

 12. alegator

  Valer Crisan are valoare la aceasta ora peste 90% din consilieri locali sau judeteni . Nu am nimic cu politica , dar asta este adevarul , chiar daca nu convine sacalilor din scaunele caldute , ocupate fara a avea competenta de nici un fel ! Dna Rusu mai usor cu goana dupa ciolan ..

 13. Anonim

  @ aligator

  Nu peste 100%? Voi toți ăștia, pesediștii (inclusiv de la filiala alde) începeți cu „nu am nimic cu politica, dar… pesediștii sînt cei mai competenți”? Zici că alde Valer are valoare? O fi cum zice poetul din manele:
  Are bani, are valoare
  Toți dujmanii lui să moare!”

 14. Anonim

  E bun indrumator si sfaituitor exact ca si la Dragu unde la cosiliat pe primar sa puna pe maicasa consiliera personal al primarului si a pierdut mandatul cit de bine a fost consiliat de acest Crisan Valer.

 15. Anonim

  Un papagal agramat, un analfabet funcțional,tipic Psd -Alde !

 16. Anonim

  la groapa de gunoi cu tariceanu, dracnea si iohannis. Niciunul nu e bun de nimic! Clasa politica de puturosi, hoti, muți si analfabeti!

 17. Anonim

  Calin Popescu Tariceanu va fi urmatorul presedinte al Romaniei.

 18. Anonim

  Pe surse ,candidatul ALDE la prezidențiale va fi Crișan Dănuț de la liberali ala cu cioc,urmașul lui Brăteanu

 19. Anonim

  Asista din zalău care sa plimba cu bode

 20. Anonim

  FELICITARI PENTRU ORG DE FEMEI ALDE.IN REST POVESTI DE POPA BAT.

 21. anonim

  D-l TARICEANU va fi rugat intai sa accepte presedentia PNL si apoi va candida la functia de PRESEDINTE AL ROMANIEI . asa ca puteti comanta acum . LA MULTI ANI toturor romanilor din intreaga lume.

Leave a Comment