USL, in scadere, dar in topul preferintelor

USL, in scadere, dar in topul preferintelor

Daca maine ar avea loc alegeri parlamentare, Uniunea Social Liberala ar castiga majoritatea voturilor, arata un sondaj IMAS, publicat de presa centrala. Pe locul doi in preferintele electoratului, la o diferenta mare, se afla PDL.

Potrivit cercetarii realizate de IMAS, alianta dintre PSD si PNL era cotata cu 52 la suta in luna octombrie, desi inainte de formarea USL, cele doua partide aveau impreuna aproape 60 de procente.

PDL urmeaza la mare distanta, cu aproape 18 la suta din optiunile de vot. Sondajul mai arata ca peste pragul electoral ar mai trece Partidul Poporului, cotat cu peste 14 la suta, UDMR si Partidul Romania Mare.

In ceea ce priveste increderea in politicieni, liderul PNL, Crin Antonescu, se situeaza pe primul loc, cu peste 27 de procente. Il urmeaza presedintele PSD, Victor Ponta, si liberalul Teodor Melescanu.

Din tabara Puterii, cel mai bine vazut politician este Theodor Stolojan, el fiind preferat de aproape 10 la suta dintre cei care au raspuns chestionarului.

Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 7-17 octombrie, pe un esantion de 1.021 si are o marja de eroare de +/-3 la suta.

In opinia presedintelui PDL Salaj, Lucian Bode, Alianta Socialista (PDL – n.r.) se apropie foarte repede de pragul psihologic de 50 la suta in preferintele electoratului.

Explicatia este foarte simpla: singura lor oferta este

Leave a Comment