Ungaria are pentru prima dată o femeie președinte

Parlamentul de la Budapesta a ales azi, pentru prima dată, o femeie la preşedinţia Ungariei, în persoana lui Katalin Novak pentru un mandat de cinci ani, cu sprijinul voturilor partidului de guvernământ Fidesz, anunță agenția Reuters. Novak, fost ministru al familiei şi care îşi va prelua mandatul la 10 mai, a primit 137 de voturi pentru din cele 188 exprimate (dintr-un număr total de 199 de deputaţi), în timp ce candidatul opoziţiei, Peter Rona, a primit 51 de voturi.

M. S.

2 Thoughts to “Ungaria are pentru prima dată o femeie președinte”

  1. […] Parlamentul de la Budapesta a ales azi, pentru prima dată, o femeie la preşedinţia Ungariei, în persoana lui Katalin Novak pentru un mandat de cinci ani, cu sprijinul voturilor partidului de guvernământ Fidesz, anunță agenția Reuters. Novak, fost ministru al familiei şi care îşi va prelua mandatul la 10 mai, a primit 137 de voturi pentru din cele 188 exprimate (dintr-un număr total de 199 de deputaţi), în timp ce candidatul opoziţiei, Peter Rona, a primit 51 de voturi. M. S.  » Mai multe detalii […]

  2. Anonim

    FELICITARI DOAMNEI PRESEDINTE , Ungaria demonstreaza azi egalitate intre femei si barbati. Doamna Katalin Novak, si peste 5 ani vreau sa citesc acest anunt , va doresc mult succes in aceasta importanta pozitie,va transmite un anonim ,roman.

Leave a Comment