Sprijin guvernamental pentru IMM-uri

Sprijin guvernamental pentru IMM-uri

Referindu-se la una dintre masurile din programul anti-criza al Guvernului, prefectul judetului Salaj, Ionel Ciunt, a declarat, saptamana trecuta, in cadrul unei conferinte de presa, ca exista posibilitatea accesarii de fonduri europene, puse la dispozitia IMM-urilor din fondul social european. Romania si, implicit, Salajul are acces la finantare din Fondul Social European in cadrul unei perioade de programare de cinci ani. Actualul exercitiu de programare se desfasoara pana in 2013. Pentru a beneficia de asistenta Fondului Social European, va trebui sa elaboram programe operationale care sunt implementate de diversi actori socio-economici, precum institutii de invatamant, furnizori de formare profesionala, IMM-uri, camere de comert si industrie, parteneri sociali, ONG-uri, institutii publice, autoritati locale etc. Fondul Social European este instrumentul principal prin care Uniunea Europeana finanteaza obiectivele strategice ale politicii de ocupare.

Pentru 50 de ani, FSE a investit in programe dedicate cresterii gradului de ocupare in statele membre UE.

Scopul interventiilor FSE este de a sustine statele membre sa anticipeze si sa administreze eficient schimbarile economice si sociale, a spus prefectul.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a mai facut cunoscut faptul ca Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, finantat de Fondul Social European si de Guvernul Romaniei, are ca principal obiectiv investitia in oameni. Lansarea acestui program coincide cu implinirea a 50 de ani de la crearea Fondului Social European, 50 de ani de investitii in programe destinate dezvoltarii resurselor umane in statele membre. In Romania, peste 1.500.000 de persoane vor avea posibilitatea sa beneficieze de formare profesionala, de burse de studii, de sprijin pentru inovare si initiere de afaceri, de masuri de incluziune sociala. Asteptam si incurajam implicarea creativa a scolilor, a universitatilor, a partenerilor sociali, a asociatiilor si fundatiilor, a intreprinderilor si a institutiilor administratiei publice prin proiecte care sa se adreseze nevoilor reale ale societatii romanesti, a mai adaugat Ionel Ciunt, care a subliniat faptul ca informatii cu privire la accesarea acestor fonduri pot fi puse la dispozitie de catre Institutia Prefectului Judetului Salaj sau prin accesarea site-ului www.fseromania.ro.

Leave a Comment