Sosia lui Boc in Salaj, judecata de Curtea de Apel Cluj

Sosia lui Boc in Salaj, judecata de Curtea de Apel Cluj

Fostul secretar general al PDL Zalau, Alexandru Muresan, se bucura de o popularitate nesperata, ajungand sa faca deliciul presei centrale. Unul dintre motive este legat de faptul ca intre el si premierul Emil Boc exista o asemanare izbitoare. Apoi, asa cum se stie deja, Alexandru Muresan s-a remarcat dupa ce a fost acuzat oficial ca a votat multiplu.

Una peste alta, si presa centrala arata ca actualul profesor, fost strungar de meserie, Alexandru Muresan, urmeaza sa fie judecat de Curtea de Apel Cluj pentru acuzatia de vot multiplu. El a fost condamnat de Tribunalul Salaj la doi ani de inchisoare cu suspendare, astfel ca se va prezenta in fata instantei de judecata din Cluj cu speranta ca recursul ii va fi admis.

Avand in vedere ca probele care il incriminau erau de necombatut, Alexandru Muresan a marturisit in fata anchetatorilor ca, in 7 iunie 2009, la alegerile pentru Parlamentul European, a votat la mai multe maini, in patru localitati din judetul Salaj. Semnaturile sale au fost descoperite, initial, de catre reprezentantii PNL Salaj, la insistentele deputatului Mirel Talos, ca apoi politistii sa verifice listele suplimentare din satele Balan, Ileana, Babeni si Lozna. Rezultatul? Alexandru Muresan a fost acuzat de vot multiplu.

Avand doar calificarea de strungar, Alexandru Muresan a avut o ascensiune fulminanta incepand din 1991. Apoi, s-a intrecut pe el insusi, obtinand licenta in management turistic si comercial la Universitatea Vasile Goldis din Arad, masterat in management informatic la Universitatea Tehnica din Cluj, licenta in management turistic la Universitatea Dimitrie Cantemir si certificarea de expert contabil de la UBB.

In 2009, anul in care si-ar fi inteles gresit dreptul constitutional de a-si exprima sentimentele politice la doar o singura sectie de votare, desi nu avea vreun studiu de specialitate, Alexandru Muresan a fost numit director al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Salaj. Desigur, decizia a fost luata de Guvernul Boc, ca urmare a rezultatelor bune obtinute la alegerile din 2008, cand era secretar general al PDL Zalau.

Inclusiv din punct de vedere politic, Alexandru Muresan este parasit de noroc si colegi. Presedintele PDL Salaj, Lucian Bode, ne declara ca, in urma adoptarii Codului de Etica al partidului, Alexandru Muresan se situeaza deja, oficial, in afara sferei de influenta a democrat-liberalilor. Pana la urma, fostul pedelist ramane cu o singura consolare: nimeni nu-i va putea schimba infatisarea fara voia lui si, mai mult de atat, premierul Emil Boc pare sa nu aiba nimic impotriva.

Reamintim ca procurorii salajeni au fost sesizati de Autoritatea Electorala Permanenta cu privire la votul multiplu exercitat de Muresan in iunie 2009. Dosarul sau a intrat pe rolul Judecatoriei Jibou in februarie 2010.

Leave a Comment