Social-democratul Alin Demle acuză lipsa de transparenţă în cheltuirea donaţiilor la Casa „Iuliu Maniu”

Proiectul prin care Casei Memoriale „Iuliu Maniu” de la Bădăcin i-au fost alocaţi 100.000 de lei de la bugetul judeţului a stârnit discuţii aprinse în cadrul şedinţei de vineri, 27 iulie. Cel care a iniţiat discuţia a fost social-democratul Alin Demle, care s-a arătat nemulţumit de lipsa de transparenţă de care a dat dovadă Parohia Greco-Catolică Bădăcin, în cei trei ani de campanie de strângere de fonduri, în privinţa donaţiilor încasate pentru reabilitarea monumentului istoric. Ba mai mult, pesedistul a pus la îndoială faptul că sumele din donaţii au fost folosite exclusiv lucrările de investiţii.

„Consider că e necesară acordarea acestor bani, dar mă voi abţine de la vot. Din ce am înţeles, până acum s-au făcut donaţii de 900.000 de lei pentru Casa Maniu, după părerea mea, foarte mulţi bani. Cu sumele acestea ar putea fi construit un ştrand termal. Pe metru pătrat, cheltuielile la modernizarea Centrul Militar Judeţean (actualul sediu al Centrului de Cultură Sălaj – n. red.) sunt de 2,5 ori mai mici, iar cele de la Ambulatoriu, de 1,5 ori mai mici. Sunt foarte mulţi bani, a căror cheltuială beneficiarul nu a justificat-o măcar în presă. Eu am dubii că aceşti bani se folosesc în totalitate pentru ce au fost donaţi”, a precizat Alin Demle. În acest context, el a decis să se abţină de la vot, toţi ceilalţi colegi ai săi, din alianţă sau din opoziţie, votând pentru acordarea sprijinului financiar.
Liberalul Adrian Margin a ţinut să sublinieze că asocierea Casei „Maniu” cu un ştrand termal nu este tocmai potrivită. „Nu putem duce în derizoriu să comparăm un monument istoric cu un ştrand termal”, a opinat penelistul.

Este pentru prima dată de la lansarea campaniei publice de strângere de fonduri pentru salvarea Casei de la Bădăcin când autorităţile judeţene acceptă să aloce bani în această direcţie. Toate cele şase cereri anterioare depuse de către reprezentanţii Parohiei Greco-Catolice Bădăcin au fost respinse din diferite motive. Cei 100.000 de lei vor fi asiguraţi în cadrul unui program de protecţie a monumentelor istorice, ce a dispus de un buget total de 300.000 de lei şi pentru care au fost depuse cinci dosare. Dintre acestea, trei au fost declarate eligibile: Parohia Greco-catolică Bădăcin, pentru Casa Memorială, Parohia Ortodoxe Sighetu Silvaniei, pentru biserica de lemn din localitate şi Parohia Ortodoxă Bădăcin, pentru lăcaşul de cult din sat.
A.V.

8 Thoughts to “Social-democratul Alin Demle acuză lipsa de transparenţă în cheltuirea donaţiilor la Casa „Iuliu Maniu””

  1. Anonim

    DEMLE UN ANALFABET TRECUT PRIN PARTIDELE LUI BECALI, VADIM TUDOR, DAN DIACONESCU SI LIVIU DRAGNEA CARE FACE CURSURI DE FORMARE PROFESIONALA DE TOT RASUL

  2. Anonim

    Un derbedeu de-a lui Dragnea.

  3. Anonim

    Dacă a fost pe la atâtea partide înseamnă ca are valoare mare, mare…

  4. Anonim

    Asta parca ar trebui sa fue in puscarie pt furt di avutia poporului din vanii nostri . Ce tupeu pe omu asta

  5. Alfaman

    Ce mai vrea si rahatelul asta? Du-te ma si vezi-ti de treburile tale, adica mai bine ar fi sa te inscrii la vreo scoala la ce IQ ai.

  6. Anonim

    Toti cei care primesc donatii cu un anumit scop,trebuie sa dea socoteala!Nu credeti ca asa e corect?

  7. Anonim

    Dar tu ma m..e la cine ai dat cand ai furat din vanii poporului?

  8. Anonim

    Culmea culmii…un evazionist acuza…….si inca unul dovedit…….un coate goale care nu ar fi nimic mai mult decât un om de serviciu într-o societate normala

Leave a Comment