Situaţie fără precedent în Sălaj! Ambiţiile politice ar putea lăsa Jiboul fără cârmaci

Andreea Vilcovschi&Florin Negoita

Situaţie fără precedent în judeţ. Rămas fără primar, după ce edilul Eugen Bălănean a fost destituit ca urmare a unei condamnări penale, Jiboul este la un pas de a rămâne fără conducător. Viceprimarul Ana Indreieş, cea care a preluat frâiele oraşului de pe Someş după scoaterea lui Bălănean din ecuaţie, este pe cale să piardă controlul Primăriei, în urma excluderii sale din PSD Jibou.

Decizia social-democraţilor de a îl sprijini pe Dan Ghiurco în cursa pentru fotoliul de primar al Jiboului, în defavoarea actualului viceprimar Ana Indreieş, agită spiritele în oraşul de pe Someş. Indreieş, care a preluat atribuţiile de primar, după ce fostul edil Eugen Bălănean a fost demis, a fost exclusă din PSD Jibou, devenind candidatul liberalilor pentru Primăria Jibou. Nemaifiind membru al partidului pe listele căruia a fost aleasă consilier local, potrivit legii, Indreieş îşi pierde automat calitatea de viceprimar.
Întrucât PSD nu a trimis niciun act oficial prin care să anunţe excluderea ei din partid, situaţia este departe de a se fi rezolvat. O confirmă chiar şi prefectul judeţului Sălaj, Marin Niţu, care transmite într-un comunicat de presă că situaţia este una „delicată” şi necesită o analiză temeinică. „Ordinul Prefectului privind încetarea mandatului de consilier al doamnei Ana Indrieș este redactat în vederea transmiterii acestuia la Consiliul Local Jibou. Însă, dată fiind situația specială din orașul Jibou, și anume faptul că doamna Ana Indrieș, consilier local ales ca viceprimar, îndeplinește în prezent atribuțiile de primar, încetarea mandatului de consilier al doamnei Ana Indrieș implică automat pierderea calității de viceprimar și ca atare de viceprimar desemnat cu atribuții de primar. Fără a avea certitudinea că în cadrul Consiliului Local Jibou există responsabilitate pentru destinul comunității cu privire la alegerea viceprimarului, care mai apoi să preia atribuțiile de primar, ne vedem obligați să analizăm temeinic și responsabil situaţia delicată şi, în termenul legal, să dispunem în cauză”, precizează prefectul Niţu.
În lipsa unui document din partea Prefecturii, secretarul Jiboului nu poate pregăti proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier local, prin retragerea sprijinului politic. „Încă nu am primit niciun document. Aşteptăm hârtiile şi apoi vedem”, ne-a declarat secretarul Maria Opriş.

Ana Indreieş, viceprimar Jibou: „Dacă plec, Primăria este în aer”

Contactată, Ana Indreieş a precizat că excluderea ei din PSD Sălaj s-a produs în absenţa sa, decizia de retragere a sprijinului politic din partea PSD Sălaj fiind luată fără participarea ei la şedinţa organizaţiei PSD Jibou, din 14 martie. „Se ştia faptul că am nişte probleme personale deosebit de serioase, ca să nu le numesc grave. Nu a contat acest lucru, iar unii dintre cei prezenţi la acea şedinţă au afirmat că sfidez organizaţia prin absenţă. Nu am avut posibilitatea să particip la această şedinţă şi nu vreau să insist asupra motivelor; nu am putut să merg acolo, iar dacă oamenii nu înţeleg acest lucru, eu nu am ce să fac. Hotărârea a fost transmisă ulterior Biroului Executiv Sălaj al PSD. Nu am fost contactată de nimeni, nici măcar telefonic sau măcar printr-un e-mail, aşa cum ar fi fost firesc. Am aflat din sursele pe care le am şi din telefoane venite din partea unor oameni care au auzit ce s-a întâmplat. Imediat am primit propunerea celor de la PNL şi am acceptat-o. Vreau să înţelegeţi că situaţia nu a depins şi nu depinde exclusiv de mine. Factorii de decizie să facă ceea ce trebuie să facă, iar dacă propunerea va fi să plec, voi pleca; dacă vor decide să rămân, mă voi gândi şi voi oferi un răspuns. Primăria Jibou este oricum într-o situaţie extrem de delicată. Cel care va veni aici trebuie să ştie că îl aşteaptă o muncă grea. Prin urmare, voi face ceea ce trebuie făcut în urma deciziilor pe care le vor lua cei în măsură. Eu nu sunt factor de decizie în această situaţie. Acum am făcut o solicitare să mi se transmită Hotărârea scrisă, prin care am fost exclusă din PSD. Eu nu am văzut-o până acum”, a spus viceprimarul jibouan.
Ana Indreieş a lăsat să se înţeleagă că maniera în care i s-a retras sprijinul politic al PSD, în condiţiile în care nu exista niciun motiv serios, este una cel puţin incorectă. “Nimeni nu este de neînlocuit, însă dacă eu plec în acest moment, în condiţiile în care nu există nici primar, Primăria Jibou rămâne în aer. Este păcat că lipsa de transparenţă şi, uneori, chiar trunchierea unor informaţii ori comunicate, ajung până la urmă în faţa cititorilor, a cetăţenilor care, de multe ori, comentează situaţiile prin prisma unor neadevăruri şi o fac într-o manieră care ar afecta pe oricine, indiferent de funcţia pe care o are“ a conchis viceprimarul.

11 Thoughts to “Situaţie fără precedent în Sălaj! Ambiţiile politice ar putea lăsa Jiboul fără cârmaci”

 1. liviu

  O fi traseista .Sau nu o fi dar stimata doamna sa ramana asa primaria in aer.Asa somitate ,tata. mai rar.Da de ce nu candidati doamna la primaria din Bucuresti .Ptiu, sa nu umva sa va mane Somesul.Sau daca plecati ramane si el in aer.Trageti tare ca am auzit a la liberali intrarea se face prin concurs si iesirea pe la spate. Pardon, prin dos.Invatati doctrina liberala si istoria liberalismului si sa aveti mari surprize.Aveti demnitate doamna/

 2. Anonim

  Cata nerusinare.Asta se crede ne neinlocuit?Tupeu de tupeu pe femeia asta!

 3. jibouan

  Nu inteleg de ce atata rautate in comentarii.. de ce spuneti ca are… tupeu? pentru ca are o pozitie, un punct de vedere? ce vreti sa faca sa nu spuna nimic? Nu e mai rea decat altii, stati linistiti.

 4. Anonim

  Pentru 8:53
  Esti total in afara subiectului …si asa zisa primarita le primeste toate pe rand.
  Tupeul chiar e maxim si vine de la predecesor.

 5. Anonim

  Cat poate sa minta femeia asta..se victimizeaza ca a avut pobleme personale luni,le stim ne pare rau,dar putea sa le rezolve duminica 13.03.2016 cand a mers sa bata palma cu Bode si Capalnasiu.nu va faceti probleme d-le ziarist Jiboul o sa functioneze mai bine fara ea decat cu una ca ea

 6. Rino

  Aici nu e vorba de retragere sprijin politic ci de excludere din partid. Asadar doamna trebuie sa plece! Va veni altcibneva in loc, din consiliul local, asta-i viata.

 7. Anonim

  Nu e mai rea decat altii?E o mincinoasa ordinara si dornica de functie!Nu te speria ca nu sare primaria in aer fara tine ” Madame” Indreies!

 8. Ghiury

  Si uite asa dintre doi banditi (indreies si ghiurco) o sa trebuiasca sa alegem unul ca doar n-om lasa jiboul pe mana descreieratului ala de lebenitar , vorba ceea , rau ca rau dar mai rau fara de rau, blestemul Romanilor….

 9. Anonim

  Prefectul sa aplice legea,in sedinta de schimbare a viceprimarului se alege alt viceprimar.Ce atata poliloghie!

 10. cetatean din JIBOU

  O cucoana care se crede „buricul pamantului ” cu o viata extra dubioasa . Numai astfel de specimene putea sa dea fuga la Capalnasiu si BODE_PDL sa se puna la dispozitie din orice pdv. Daca PSD ul are coloana ,o executa in 48 de ore . O parvenita , care nu are nimic in cap ! Pe centura Jibului asa zisa domnita ..

 11. Anonim

  Pentru GHIURY:nu stiu ce ai cu domnul Como dar dupa parerea mea el ar trebui sa fie votat ca primar al Jiboului pentru ca avem nevoie de un suflu nou , de un om care tot ce a facut in viata a facut pe puterile lui , de un om sincer , de un om de votat , de un antreprenor de succes! Votati Como si nu o sa va para rau!

Leave a Comment