Senatorul PMP Vasile-Cristian Lungu: „Fuga rușinoasă PSD și USR-PLUS nu rezolvă problema eliminării pensiilor speciale”

PMP a cerut urgent convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a articolelor 49 și 50 care reglementează pensiile speciale ale parlamentarilor.

Printr-o mișcare de manipulare a românilor și pentru a nu-și asuma responsabilitatea votării proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale, parlamentarii PSD și USR-PLUS și-au anunțat demisia. Ca măsură împotriva gestului rușinos al celorlalte partide, Partidul Mişcarea Populară i-a solicitat astăzi lui Marcel Ciolacu, încă preşedinte al Camerei Deputaţilor, să pună pe ordinea de zi proiectul iniţiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale (PL-x nr. 42/2019), proiect adoptat deja de Senat.

Partidul Mişcarea Populară atrage atenţia asupra fraudei morale majore comise de PSD și USR în chestiunea pensiilor speciale ale parlamentarilor, demisia din funcţie nerezolvând problema. Conform articolului 49 alineatul 4 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, „(4) Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar”. Ceea ce înseamnă că demisiile parlamentarilor PSD şi USR nu atrag automat pierderea pensiei dacă au, cumulat, minimum un mandat complet.

Senatorul Lungu Vasile-Cristian declară că soluția pentru eliminarea pensiilor speciale este aprobarea proiectului în Camera Deputaților, nu o demisie lașă. „Altele erau circumstanțele în care PSD și USR-PLUS trebuiau să își dea demisia, nu acum. Acum sunt obligați de către rolul pe care îl au ca aleși ai românilor să intre în Camera Deputaților și să voteze proiectele de lege privind eliminarea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari la 300”, a afirmat președintele PMP Sălaj, senatorul Vasile-Cristian Lungu.

(P)

3 Thoughts to “Senatorul PMP Vasile-Cristian Lungu: „Fuga rușinoasă PSD și USR-PLUS nu rezolvă problema eliminării pensiilor speciale””

  1. Anonim

    Senatorul INVIZIBIL Valsile Cristian Lungu PMP vorbeste de fugă… Fara pic de rusine. Despre fuga dumitale, imediat dupa ce ai fost ales de salajeni, de ce nu amintesti nimic? Ai fugit la Cluj si nu a auzit nimeni de tine in acest mandat! Ca esti leses si smecher stiam. Mai nou vad ca esti si ipocrit!

  2. Anonim

    Un rebut politic. Trimis „special” numai el stie de cine si cu ce treavape aici. Nici macar pe aici,ca a plecat din Salaj imediat dupa ce a fost ales senator de Salaj. Poate ca institutiile abilitate ar trebui sa sape ceva mai competent sa afle ce cauta asta venit din America, pe aici. Ca de facut nu face nimic in functia pe care a ocupat o degeaba 4 ani. Acum vrea sa fie ales din nou. Sa astepte pana l-oi vota.

  3. Anonim

    Foarte interesant cat poate fi de agresiv si avid de functie acest personaj. Este peste tot pe internet acum. Salajenii trebuie sa i dea o lectie in 6 decembrie! Nu se poate sa fim atat de prosti si batuti in cap incat sa alegem din nou un senator care a plecat la Cluj dupa ce in 2016 a fost ales. Un trândav platit de cine stie cine sa vina din USA cica sa ne invete democratie! Un rebut. ATENTIE PE CINE VOTATI!!!

Leave a Comment