Senatorul Gheorghe Pop fata cu reactiunea

Senatorul Gheorghe Pop fata cu reactiunea

Potrivit unei informari facute prin intermediul unui comunicat, senatorul PSD, Gheorghe Pop, sustine ca, in prima sesiune parlamentara a acestui an, a adresat patru interpelari. Prima dintre ele a avut in vedere situatia subventiilor in agricultura, fiind adresata Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, mai precis ministrului Ilie Sarbu. Cea de a doua interpelare a fost facuta Ministerului Administratiei si Internelor, in speta ministrului Dan Nica, si a avut ca obiectiv aplicarea OUG 39/2006, problema cu care se confrunta salajenii de cel putin 3 ani de zile, acestia neputand beneficia de pensia legala. Ultimele doua interpelari au vizat ministerele Sanatatii si Dezvoltarii Regionale si a Locuintei, una dintre ele privind situatia financiara grava a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, iar cealalta cu privire la executarea soselei de centura a municipiului Zalau.

Senatorul Gheorghe Pop a mai sustinut o declaratie politica, pe care el o califica drept un indemn, care transcede culorile politice, cu privire la necesitatea sprijinirii proprietarilor de terenuri agricole: Trebuie sa-i intelegem si sa-i sustinem pe agricultori. Sunt ai nostri, sunt parintii unora dintre noi, sunt cetateni romani, sunt cei mai incercati, atat de clima, cat si de efortul de a fi in timp cu vremurile. In acest context, senatorul precizeaza ca, prin amendamentul pe care l-a propus si sustinut, s-a reusit introducerea, in planul de Amenajare a Teritoriului National Sectiunea a VII-a – Zone cu Resurse Turistice, a 34 de localitati din judetul Salaj, ceea ce va determina ca proiectele de infrastructura turistica, tehnica si de protectia mediului pentru aceste zone, sa fie promovate cu prioritate prin programele de dezvoltare nationale, regionale si judetene.

In cadrul Comisiei de Egalitate de Sanse, al carei secretar sunt, s-au dezbatut in vederea elaborarii avizului, 51 de proiecte de lege si propuneri legislative, mai spune Gheorghe Pop in finalul informarii sale.

Leave a Comment