Senatorul Cristian Lungu (PMP): „Este oficial! Sălajul va avea autostrada Nordului!

Ieri, proiectul de Lege pentru aprobarea obiectivului de investiţii „Autostrada Nordului” inițiat de senatorul Cristian Lungu a fost aprobat în plenul Parlamentului României. Autostrada Nordului este a doua autostradă, după autostrada Transilvania pe care o primește Sălajul și va tranzita județele: Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Suceava și le va lega pe acestea de Europa. 

Le mulțumesc colegilor din PMP și din celelalte partide politice ce și-au exprimat votul în favoarea realizării acestei investiții la care Partidul Mișcarea Populară și-a adus un aport decisiv. Este un vis pe care îl am de doi ani de zile ca Sălajul să aibă o a doua autostradă, după autostrada Transilvania și anume, Autostrada Nordului.”, afirmă senatorul PMP Cristian Lungu.

Autostrada are o lungime totală de 335 km și este cea mai importantă investiție în infrastructura rutieră din nord-vestul României.  Proiectul autostrăzii intră în ianuarie 2021 în procedura licitațiilor. În plen au votat 211 deputaţi pentru proiectul de lege pentru aprobarea obiectivului de investiții la Autostrada Nordului. Unul singur s-a abţinut, notează Agerpres. Legea urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. „Îl îndemn pe președinte să promulge, de îndată, acest proiect pentru ca sălăjenii să nu fie viciați de această investiție majoră care va angrena major din punct de vedere economic județul nostru.”, a mai adăugat senatorul PMP Lungu.

Autostrada Nordului are termen de execuție 1 ianuarie 2025.

„Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021”, se arată în iniţiativa legislativă.

(P)

8 Thoughts to “Senatorul Cristian Lungu (PMP): „Este oficial! Sălajul va avea autostrada Nordului!”

 1. Anonim

  Lasati-ne cu autostrada.Domnule primar cat va trebuie sa ne astupati gropile din Dumbrava 1 si 2 ….facem o cheta ….va dam cat vreti

 2. Anonim

  Ce mai “reuseala ” ne anunta PaMPitul ?! De proiecte , planuri , grafice in culori sintem satui , anuntati-ne cad e gata primul kilometru de autostrada !!!

 3. Anonim

  Un tâmpit ca Basescu!!! Vb Inepții!!! Ce a facut ptr Salaj, ptr Zalau in cei 4 ani de mandat ? Nimic!!! Un papagal !!! Vb sa se afle in treaba, ptr al vota!!!

 4. younce

  Cu asta ar cam trebui sa depasim pragul de 2000 de km de autostrada. In anul 2100 poate.

 5. Anonim

  Minciuni de politruc, parlamentul nu construiește autostrăzi!

 6. Dorin

  Asta-I decuplat de la realitate! Nu suntem in stare ,sa facem 5 km. de drum simplu, (centura), si vorbim de autostrazi in Salaj ???!!!.

  1. Anonim

   Toți postacii de la PNL au uitat că senatoul Lungu ne-a scăpat de ideologia de gen în scolile din Romania. De fapt și PNL a votat cu USR ca sa fie ideologia de gen predată în scoloi si băieții sa fie fete si fetele băieti. Mi-e greată de postaci.

 7. Anonim

  Bă prostălău, te cheamă Lungu?

Leave a Comment