Şeful AEP susţine că masca trebuie scoasă de 2 ori, „pentru identificare”, la vot. Legea prevede însă amenzi

Alegătorii îşi vor da jos masca de protecţie de două ori pentru a fi identificaţi de operatorul de tabletă şi de preşedintele secţiei de votare, a declarat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică într-un interviu pentru Agerpres. Însă potrivit legii nr. 55/2020, cei care nu poartă mască în spaţii închise pot primi o amendă cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică: „Dacă fiecare cetăţean respectă regulile, timpul nu ar trebui să fie afectat, pentru că nu vorbim de reguli foarte speciale. Vorbim de o dezinfectare normală, care se întâmplă pe întreg procesul electoral, vorbim de o identificare de trei secunde, care s-a întâmplat de fiecare dată – identificarea în faţa operatorului de calculator. Timpul efectiv va fi la fel, doar că va trebui să îşi dea masca jos, să fie identificat. În aceleaşi condiţii, şi la preşedintele secţiei de votare. Din punctul nostru de vedere, aşa cum arată lucrurile, fluxul nu ar trebui să fie îngreunat de niciun fel.”

„În aceleaşi condiţii ca la aeroport. La aeroport se prezintă cetăţeanul, se duce în faţa ofiţerului de la vamă. Trei secunde îşi elimină masca, este identificat de către acesta. În două etape trebuie să fie această identificare: operator şi preşedinte. De două ori va trebui să facă această operaţiune de eliminare a măştii.”, a mai declarat acesta.

Şeful AEP în contradicţie cu legea

Art. 13 din Legea nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 spune: „Pe durata stării de alertă, prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului afacerilor interne se poate institui:

a) obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă;”

Sursa: www.bursa.ro

Alte articole

One Thought to “Şeful AEP susţine că masca trebuie scoasă de 2 ori, „pentru identificare”, la vot. Legea prevede însă amenzi”

  1. vosi

    Pai asta-i nu-i decit un fricos de la psd

Leave a Comment