Schimbare surprinzătoare la Cadastru: Marian îi ia locul lui Lakatos

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sălaj are, începând de luni, 1 noiembrie, un nou director, udemeristul Lakatos Alexandru fiind schimbat din funcţie cu membrul ALDE, Claudiu Marian. Acesta din urmă a fost delegat în funcţie pe o perioadă de trei luni.

Decizia de schimbare i-a luat prin surprindere nu doar pe angajaţii instituţiei, ci şi pe colegii de partid ai lui Lakatos. Contactat, Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj, ne-a declarat că totul s-a întâmplat peste noapte: „Ne surprinde atitudinea celor care au luat această decizie şi nu ştim nici care este explicaţia din spatele acestei schimbări. Instituţia a funcţionat foarte bine cu Lakatos la conducere, el fiind delegat în iulie, pe o perioadă de trei luni, la şefia Oficiului. Se pare că unii au avut altă opţiune”.

Liderul UDMR consideră că în fruntea OCPI Sălaj ar trebui să primeze competenţa, condiţie pe care fostul director ar fi îndeplinit-o, el fiind, de altfel, care „a înfiinţat instituţia şi a dezvoltat-o”.  „Era în aşteptarea prelungirii funcţiei interimare, dar se pare că unii, prin anumite mecanisme, au reuşit să răstoarne această situaţie. Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât cel care i-a luat locul era angajat cu contract pe perioadă determinată”, a subliniat Seres. Acesta a precizat că UDMR va încerca să afle care sunt motivele pentru care Lakatos, preşedinte al organizaţiei municipale, şi-a pierdut scaunul.

De cealaltă parte, preşedintele ALDE Sălaj, Mirel Taloş, susţine că numirea este „o chestiune profesională, ce nu are nicio legătură cu aspectul politic”.

Lakatos Alexandru a preluat şefia OCPI Sălaj în luna iulie a acestui an, după ce predecesorul său, Sergiu Panie, a trecut în fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj. Fostul director a rămas consilier în cadrul instituţiei.

În ceea ce îl priveşte pe Claudiu Marian, acesta este membru ALDE, anterior făcând parte din PNL. În vârstă de 40 de ani, el a lucrat în cadrul OCPI ca registrator şef în perioada 2006-2010, fiind reangajat, pe o perioadă de trei ani, în luna martie a acestui an.

Alte articole

34 Thoughts to “Schimbare surprinzătoare la Cadastru: Marian îi ia locul lui Lakatos”

 1. Anonim

  ****? MA MIR CA NU IL PUN DIRECTOR PE TIBERIU CSOKA, INTAIUL BUGETAR AL JUDETULUI. AFARA CU UNGURII DIN TARA!

 2. Anonim

  Cum ramane cu „juramantul” pe care pesedistii l-au facut , la alegeri, catre UDMR, cand au cedat cel mai inalt post pentru a primi pe cadastrul?? Asta da tradare, s-au folosit de ei si acum , afara! Politica lui “Întărâtă-i, drace!”, abia acum incepe dansul! Asa va trebuie.

 3. Anonim

  Curat-murdar…politica!Se ciocnesc interesele in numele competentelor profesionale.

 4. microbistu

  guvernul tehnocrat a spus ca va pune numai oameni competenti ,inseamna ca marian este foarete bun profesional ,SUCCES

 5. von cadastru

  Lakatos, acest freaca menta prin cadastru, a primit mostenire institutia de la parintii lui si de la partid bineinteles. Si de aceea ar trebui instalat director pe viata si apoi sa lase in locul lui copiii. Si uite asa sa apara dinastia Lakatos von cadastru.

 6. Gelu

  Da , a lucrat ca registrator sef si este un foarte bun profesionist in rest nu conteaza celelalte aspecte spuse de Seres.
  D-le Seres daca Lakatos a infiintat institutia ca de dezvoltat nu poate fi vorba !ce mai cauta aici ? De ce tineti un om capabil in Salaj? De ce nu este la Bucuresti ? sau este institutia lui personala si noi nu stim ? ca este vesnic abonat la functia de director.

 7. siguranta statului

  pe surse: Dacian Ciolos a venit la Zalau si a jurat in cadru restrans sa ne scape de sub jugul pierzatorilor de vreme si al consumatorilor de resurse fara nici un rezultat. Si uite asa imediat ce a ajuns inapoi s-a tinut de cuvant. Asteptam si alte schimbari ca sunt pline institutiile de oameni care nu au nici o treaba cu munca.

 8. Anonim

  FELICITARI ! SUCCES CLAUDIU ! BRAVO MIREL TALOS !

 9. Anonim

  Felicitari Claudiu si succes!

 10. Anonim

  Marian Claudiu e de profesie jurist. Prin anul 2005 avea o firma de consultanta juridica. Nu a reusit sa conduca o firmulita cu 2 angajati, a pus-o pe butuci, asa ca la stat e bun. Sccesuri!!!

 11. Anonim

  La ce a contribuit Talos,Claudiu e un as si se duce pe picioarele lui nui trebe nici o sluga.

 12. Anonim

  Marian Claudiu când a dat examen pt. postul de registrator șef în 2006,a fost dus de mânuță la conducerea ANCPI de Bogdan Olteanu(pe atunci mare boss la PNL,acum cu juma’ de picior în puscarie),sa fie sigur ca va lua examenul contra unei persoane care avea în degetul mic toată cartea funciara.

 13. PENIBIL ! - sunt "delegati" , deci nici macar nu sunt in stare sa sustina un concurs pe acel post !!!

  imi e greta de toti astia „NUMITI” ca e ungur sau roman, tot „numit” este !
  cum se face ca o institutie asa de importanta, de care depinde pamantul tarii sa nu ajunga pe mana strainilor are „NUMITI” politic, tot felul de indivizi usor de manipulate de partidele care ii pun pe functie.
  Si cel mai important este ca sunt „delegati” , deci nici macar nu sunt in stare sa sustina un concurs pe acel post !!!

 14. Anonim

  Ce rost au schimbările de acest gen cu o luna și jumătate înainte de alegeri,în afara faptului,ca bulversează activitatea instituției Respective?
  -Ce se va întâmpla cu ALDE-istul dupa alegeri,dacă partidul lui nu intra în parlament?Iar se va schimba directorul?

 15. 0215

  Zarurile au fost aruncate. Caiinii latra caravana trece. Simtiti ceva invidie? Va invit la partid.

 16. Anonim

  In sfarsit a ajuns unde si a dorit

 17. Anonim

  100 mil pe luna o sa-i ajunga acuma

 18. Anonim

  Individul are specializare în cadastru sau e pus și el, cace ilalți, tot prin sforării de partid?

 19. Anonim

  E jurist,dintre cei mai slabi.

 20. Anonim

  Culmea cum ăştia de la UDMR îs cei mai competenți peste tot unde sunt puşi în funcții publice.Mai era una, dacă vă mai amintiți, Csutak Nagy Erzsebet la mediu, care se credea cea mai bună şi mai competentă.De fapt o nulitate in domeniu.Şi culmea de la mediu, unde i s-o cam împuțit, o fugit la alta instituție publica, ceva cu protecție socială şi ea biata de ea îi inginer agronom.

 21. Anonim

  felicitari! cred ca e o mutare inteleapta. Marian este un om cu coloana vertebrala si va face treaba buna, nu avem nevoie de „dinastii” la cadastru iar supararile unora nu ne intereseaza.

 22. Anonim

  Juristii vorbesc ca nu e deloc profesionist si se orieneaza tot timpul politic.nu am auzit nimic bun despre acest individ decat ca singur fara politic nu e in stare de nimic.De ce nu puneti specialisti in domeniu acolo.Vai de noi.

 23. Anonim

  OAMENI BUNI AM AUZIT IN ORAS CA ASTA E OMU LU COTA CA SINT NEAMURI SI IA LA PUS ACOLO.OARE E ADEVARAT??????????????????

 24. Anonim

  Și pe oportunistul asta l-au numit în funcție de ZIUA MORTILOR.

 25. Anonim

  Marele jurist PNL/ALDE/CINE ȘTIE CE URMEAZĂ ,marian claudiu în 2010,când s-au tăiat salariile la bugetari cu 25%,a lăsat baltă CADASTRUL și s-a facut mare lichidator.Nu i-au mers LICHIDĂRILE, spre deosebire de toți ceilalti ,și a venit înapoi la Cadastru cu coada intre picioare .Și dacă tot a fost primit cu bratele deschise, s-a gandit sa sape pe unul-pe altul și sa ajungă cat mai sus.Se pare ca si-a găsit susținere pe la ALDE,ANCPI,poate Ministerul Dezvoltarii,pe la unul Busuioc care este secretar general TECHNOCRAT.

 26. m

  Cludiu este romansi cred ca in institutie se va vorbi si gandi romaneste.

 27. Anonim

  Exact. Exista vreun sef de cadastru roman intr un oras din.Ungaria? Răspuns corect: Nu! Destule matrapazlâcuri s-au făcut acolo, e cazul sa devina o institutie care sa si faca treaba
  Activitatea cadastrala pe judet a fost un dezastru in.acrsy an, desi Primul Ministru a spus in.primavara ca aceasta activitate sa fie privita cu mare atentie. Nu a fost asa , prin urmare, nu trebuie sa mire.pe nimeni aceasta schimbare facuta strict pe criterii de incompetenta fostului sef băgat pe gat de udmr.

 28. Anonim

  Precizam ca in curind doamna Csutak Naghy E.va ocupa postul de director adjunct la APIA Salaj, in defavoarea lui Turcas Virgil , membru PNL.

 29. nn

  ceva cu jumatate de norma de salarizare nu se gaseste pentru svinul Csoka la aceasta institutie ?

 30. Felicitări si succes Claudiu.

 31. Anonim

  …pnl e un organ mâncat de cancer. Vor pierde si aceste alegeri si guvernare si tot. Prostia si fudulia, mai cu seama daca vin de sus de la Presedintele „meu”, garantat moarte! Asta e. Sa va fie tarana usoara fetelor.

 32. Anonim

  domnul Marian Claudiu este un OM de treaba si totdeauna dispus sa ajute…. stiu despre ce vorbesc. Restul sunt rautati si frustrari personale sau colective. Domnule Marian, ramaneti asa cum v-am cunoscut si indiferent ce functie o sa aveti o sa fiti apreciat. Doamne ajuta !

 33. el

  Claudiu este un adevarat profesionist in ceea ce priveste cartea funciara. Este persoana care a inteles cel mai bine cum trebuie rezolvate problemele care tin de cadastru si carte funciara. Sunt destui altii…,
  care au fost angajati la CF, pe baza de nepotism si pe langa faptul ca sunt slabi pregatiti mai au si functiii….

 34. Anonim

  -Felicitari d.-le CLAUDIU bine ca s-a spart cloaca de la ANCPI nu stiu daca aveti in plan sa verificati cum isi fac datoria si topografii in teren unii intocmesc memorii tehnice fara sa respecte legea si ulterior nu sunt pedepsiti de nimeni ma intereseaza cine le elibereaza autorizatiile si cine are dreptul sa le anuleze? daca se poate as fi bucuros sa raspundeti la intrebarea mea sau, poate trebuie sa revin la d-voastra ?,

Leave a Comment