Sănătatea oamenilor, victima fricţiunilor politice din judeţ

Războiul formaţiunilor politice din judeţ se desfăşoară în continuare pe frontul consiliului judeţean. Acţiunile mai mult sau mai puţin deliberate, venite atât din partea PSD cât şi din tabăra PNL, se răsfrâng în cele din urmă asupra mulţimii, de această dată, în special, asupra sistemului de sănătate din judeţ. Poate cel mai important proiect de Hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean, în şedinţa de vineri, a picat cu răsunet din aceste cauze, care nu mai miră, de altfel, pe nimeni. Proiectul de Hotărâre în cauză se referă la prelungirea duratei dreptului de folosinţă gratuită acordat Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, asupra clădirii din strada Simion Bărnuţiu nr. 67 (S+P+8) respectiv corpurile A şi B, cu o suprafaţă totală de 13.970 mp, până în 31 decembrie 2018. Acesta este principalul imobil în care Spitalul Judeţean îşi desfăşoară activitatea şi aparţine domeniului public al judeţului Sălaj. Deoarece în cursul acestei luni instituţia sanitară trebuie să demareze procedura de contractare a serviciilor medicale cu Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj, iar pentru aceasta este necesar să se depună dovada deţinerii spaţiului în care funcţionează, se impunea prelungirea duratei dreptului de folosinţă a spaţiului de către instituţia medicală.

Proiectul de Hotărâre propunea prelungirea până la sfârşitul anului 2018 întrucât aceasta reprezintă perioada post-implementare pentru proiectul de reabilitare finanţat din fonduri UE. Hotărârea nu a fost adoptată întrucât consilierii PNL s-au abţinut de la vot, astfel încât proiectul, din lipsa numărului minim de voturi „pentru”, nu a fost adoptat. Consilierii PNL au spus că nu pot vota de vreme ce nu fac parte din nicio comisie de specialitate.  În şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean, majoritatea PSD – UDMR a decis să nu voteze niciun reprezentant al PNL pentru comisiile de specialitate, astfel încît comisiile au rămas necompletate, în condiţiile în care legea specifică faptul că fiecare consilier judeţean să facă parte din cel puţin o comisie de specialitate. „Spitalul Judeţean nu poate încheia, în aceste condiţii, contractul cu CNAS şi rămâne în afara finanţării” a spus preşedintele CJ, Tiberiu Marc”.

Adrian Margin, consilier judeţean PNL, a explicat: „Problema noastră este aceea că s-a dat avizul comisiei de specialitate din care noi nu făceam, practic, parte. Comisiile nefiind statutare, prin lipsa consilierilor PNL, noi nu ştim ce s-a discutat în această comisie cu privire la acest proiect de Hotărâre, ca şi în celelalte. Mi se pare corect şi legal ca noi să putem formula obiecţii sau să ne abţinem, din moment ce nu am făcut parte din comisiile care şi-au dat avizul, care este oricum consultativ”, a spus Adrian Margin. În cadrul şedinţei au fost votaţi şi consilierii PNL ca parte din comisiile de specialitate, în acest fel fiind oarecum reparată situaţia creată în şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean, din luna iunie, prin care  consilierii PNL nu au fost votaţi pe listele de membri în comisiile de specialitate.

S-a decis, ca pe lângă proiectele de Hotărâre care au fost scoase de pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, şi acesta să ajungă din nou pe masa consilierilor judeţeni în cursul zilei de luni când este programată, în acest sens, o şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean.

Alte articole

6 Thoughts to “Sănătatea oamenilor, victima fricţiunilor politice din judeţ”

 1. Tăunu

  Dacă era vorba de băgat bani în curul popilor, toate leprele politice se înţelegeau de minune !

 2. ciumica rosu

  tiby marc e din nou boier !….face cum cum vrea muschii lui …retrage hotararile care stie ca sunt atacaBILE ….pastreza pe ordinea de zi ce crede ca trece sentimental si social…..ca opozitia n-a vota contra pomenilor pt toti sinecuristii si cersetorii de pe strazi ….ei bine , iatca ca se poate !….ca de aia exista opozitie , ca sa se opuna !…..fraieri am fost fraieri ramanem !….dar poate inburdam odata scaunul psd salaj !….i-am votat si eu ca prostul , ca asa a zis tata , dar tata moare si eu raman ….nu-l stiu pe Margin , ca are multe nume si fiecare ziar scrie altfel , dar stiu ca la primarie ii facea zile negre lui Capalnasiu ….il sustin !…baga tare si laMarc !….

 3. Anonim

  Stai linistit ciumica rosu ,ca si la consiliul local pnl-isti stiu si fac opozitie .S-a vazut la ultima sedinta de consiliu unde ,fiind cu „lectiile facute”, toti pnl-istii(dl Bancea ,dna Crisan ,dl Barsan ,dl Dinu iancu )au „atacat” pertinent proiectele de hotarare care nu erau ok.

 4. Tăunu

  Da, da, e mare democraţia asta. Auzi cică şi cântăreţul Dinu e mare consilier. Ei, când le trage ăsta câte un răpăguş, face praf toate proiectele PSD. Ţară de nevolnici, nici nu ştii ce să faci, să râzi sau să plângi. Bine au scandat tinerii de la Colectiv „PSD şi PNL, aceeaşi mizerie” !

 5. xxl

  Nimic constructiv, doar interesul pentru ciolan.

 6. Gheorghe

  Aseara era editat la voi pe sait un articol despre critici la adresa consilierilor!!! Unde a disparut? Vi s=a impus sa dispara? RUSINE…..

Leave a Comment