România normală înseamnă continuarea luptei anti-corupție

În primul mandat la Cotroceni Klaus Iohannis a pus fundația României normale blocând încercările PSD de a anula independența justiției și de a scoate țara noastră de pe traiectoria euro-atlantică. În al doilea mandat, Klaus Iohannis își propune să realizeze ”România normală”, prin profesionalizarea administrației publice, continuarea luptei anticorupție, simplificarea și clarificarea legislației.

Klaus Iohannis și-a lansat programul pentru alegerile prezidențiale, intitulat ”Împreună pentru România normală”. Potrivit documentului, în primul mandat la Cotroceni, Klaus Iohannis a pus fundația României normale, ducând o bătălie cu PSD pentru apărarea statului de drept. ”Am mers la ședinţe de guvern, am atacat la Curtea Constituţională, am sesizat Comisia de la Veneţia și Avocatul Poporului, am reîntors legi la Parlament spre reexaminare, am explicat public cât de toxice și de nocive sunt modificările iniţiate de PSD, am convocat, pe 26 mai 2019, un referendum naţional pe tema justiţiei. Bilanţul tuturor acestor acţiuni: amnistia și graţierea – priorităţile zero ale PSD – nu au fost legiferate, OUG 13 nu este în vigoare, codurile penale favorabile infractorilor – obsesia de ani de zile a PSD – nu au fost adoptate”, explică președintele Klaus Iohannis.
În al doilea mandat, Klaus Iohannis își propune să continue pe bazele puse deja în primul mandat. Unul dintre obiectivele președintelui Iohannis este reconstruirea încrederii în instituțiile publice. Un amplu proces de audit al instituţiilor din sfera administraţiei publice este indispensabil pentru reconstrucţia credibilităţii și modernizarea instituţiilor publice. Corpul de audit, o structură interdisciplinară autonomă, formată din specialiști independenți, va coordona întreg procesul de audit, cât și evaluarea politicilor publice. ”Există foarte mulţi profesioniști în sistemul de stat și ei sunt cei care merită promovaţi, astfel încât să avem un corp public de elită, care să asigure buna funcţionare a marilor servicii publice”, este angajamentul președintelui Iohannis.

Simplificarea legislației
Un alt capitol al programului de guvernare îl reprezintă Justiția. ”Fără compromisuri privind independenţa justiţiei și domnia legii”, este angajamentul șefului statului. Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue. Susținem independența justiției, promovăm profesionalismul, corectitudinea și integritatea funcției publice, se afirmă în programul președintelui Klaus Iohannis. Revizuirea legilor din domeniul justiţiei este obligatorie pentru a se elimina intervenţiile nocive din ultimii trei ani. Aceste acte normative trebuie să fie puse în acord cu avizele Comisiei de la Veneţia, ale Consiliilor Consultative ale Judecătorilor și Procurorilor Europeni, precum și cu rapoartele Comisiei Europene și GRECO.
Pentru ca actul de justiţie să fie unul de calitate, profesioniștii direct implicaţi trebuie să beneficieze de toate condiţiile necesare, de la infrastructura instanţelor și parchetelor, a poliţiei judiciare, până la aspecte care ţin de claritatea și de predictibilitatea legislaţiei.
Actuala legislaţie a României trebuie supusă unui amplu proces de revizuire sub aspectul calităţii sale, în vederea simplificării și creării unui cadru legislativ predictibil pentru cetăţeni, mediul privat, instituţii, inclusiv pentru decidenţii politici. Calitatea legii, accesibilitatea, precizia și claritatea sa sunt grav afectate atunci când primează cantitatea, cu aproape 14.000 de legi, ordonanţe simple sau de urgenţă ale Guvernului care au fost adoptate din anii ‘90 până în prezent, fără a aduce în discuţie cele peste 32.000 de hotărâri de Guvern sau alte acte de reglementare secundară sau terţiară, cu legi greoaie, care afectează principii fundamentale ale statului de drept.

Comanda: “PNL”, executant – Magazin Sălăjean, cod mandatar 31190005

Alte articole

5 Thoughts to “România normală înseamnă continuarea luptei anti-corupție”

  1. Anonim

    Cum pate un personaj anormal/corupt pana in maduva oaselor , politrucul Werner , sa faca o Romanie Normala , fara corupti ??! Poate printr-un model de campanie electorala .Astfel , asa zisul „sef al statului” dl Werner , impreuna cu asa zisa „prima doamna”Carmen (ambele institutii nu exista in Constitutie) , de fapt niste manechine , au participat la o parada a modei tocmai la Tokyo , in indepartata Japonie. Participarea a fost se pare una de succes , fiind apreciate tzoalele cu care s-au acoperit cei doi , deci a fost laudat „ambalajul” , ca din punct de vedere al continutului acesta lipsea cu desavarsire , fiind concordant cu expresia „Imparatul e gol” ?? Cu toate acestea , bietii romani sunt foarte fericiti caci banutii lor realizati cu mari eforturi , sunt folositi eficient , cu intelepciune de cei doi celebri manechini , iar numele Romaniei e pronuntat cu mandrie/respect pe toate meridianele/paralelele Pamantului , pe care le strabat cei doi corifei ai modei , Werner si Carmen ??! Cinste lor !

    1. Fara

      Johannis a pus bazele… ,,ROMANIEI NORMALE ,, ? Ma faceți sa rad ! Omul ăsta e moale ca macaroana și total detașat de poporul ăsta. Da din gura numai atunci când simte ca toată lumea s-a ingretosat de acțiunile lui. Johannus, lasa-ne !

  2. Anonim

    17 48 ciumete rosu ,bugetar puturos !Inca putin si te asteptam in privat la lucru .Ai o obsesie cu ..politrucul ,aceeasi placa in fiecare zi ba aici ba in Graiul. Omule tu ai mai probleme cu cerebelul ,iti lipsesc toti neoronii de atata spalat pe creioer de la latrina3.Mai ia o pauza ca ne plictisesti .

  3. Anonim

    neuronii…pe creier…

  4. Lovas Gheorghe

    Putoarea asta de Malaimare vorbeste de coruptie?El cand da inapoi banii incasati ilegal din chirii? Dragnea face puscarie pentru cativa euro, iar el trebuie sa dea statului peste 3000 000 de euro.Dar deh, este cinstit!

Leave a Comment