Reușita PMP! Autostrada Nordului va include și Sălaj, inițiativa senatorului Lungu Vasile-Cristian

Proiectul de lege privind planul de investiții pentru Autostrada Nordului a fost aprobat de către Parlament la sfârșitul lunii octombrie.

Autostrada are o lungime totală de 335 km și este cea mai importantă investiție în infrastructura rutieră din nord-vestul României.  Proiectul autostrăzii intră în ianuarie 2021 în procedura licitațiilor. Legea urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. „Îl îndemn pe președinte să promulge, de îndată, acest proiect pentru ca sălăjenii să nu fie viciați de această investiție majoră care va angrena major din punct de vedere economic județul nostru”, a declarat senatorul PMP Vasile-Cristian Lungu odată cu aprobarea legii de către Camera Deputaților.

Termenul de execuție pentru Autostrada Nordului este 1 ianuarie 2025 și va tranzita județele: Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Suceava legându-le pe acestea de Europa. Tronsonul va acoperi zonele Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava.

 Senatorul Lungu Vasile-Cristian este unul dintre inițiatorii acestui proiect și l-a înaintat către Parlament cu gândul la județul Sălaj. Autostrada Nordului va simplifica vizibil viața șoferilor, iar zonele din jur vor avea un potențial mai ridicat pentru investitori. Traficul a devenit o problemă din ce în ce mai gravă în orașele mari din România. Existența autostrăzilor este o necesitate urgentă pentru a prelua presiunea orașelor de tranzit și a decongestiona traficul.

 Aprobarea proiectului de lege pentru Autostrada Nordului de către Camera Deputaților este o veste foarte bună pentru unirea regiunilor istorice Transilvania și Bucovina. Construcția autostrăzilor este esențială pentru România deoarece este o dovadă a dezvoltării economice sustenabile. 

(P)

8 Thoughts to “Reușita PMP! Autostrada Nordului va include și Sălaj, inițiativa senatorului Lungu Vasile-Cristian”

  1. Anonim

    Minte ca să fie ales!

  2. Anonim

    nu a facut nimic in acesti ani si nici cu aceasta problema nu are nimic de a fce….. are dreptate persoana cu comentariul de mai sus

  3. Relu

    Nici un parlamenar de salaj ssu din salaj nu a facut. Imic pentru acest judet singurl care face ceva si se si vede este Bode , ca are el si partidul alte bube este altceva dar pentru ce face ,respect

  4. Younce

    Ma prăpădesc de ras când citesc! 😅

  5. Anonim

    Asta minte peste tot si face salajenii de rusine pe unde merge!
    Un avorton al politicii salajene! Asta esti!

  6. Anonim

    Celebru prin absență. Ăsta ar putea fi titlul unui documentar despre mandatul se senator al domnului Lungu, un documentar care ar avea doar genericul de început, care ar fi totodată si cel de final. Ușor de realizat deoarece nu ar avea miez. Absent din județ și nici măcar cunoscător al problemelor REALE ale Salajului. Agresiv prin publicitate dar ineficient. E ca o reclama la țigări în raza vizuala a unui nefumator. Bannerele de acum nu acoperă absența de 4 ani. Succes, domnule Lungu, măcar în a va identifica vocația de

  7. andrei

    In cei 20 de ani de cand s-a inceput proiectul la celebra autostrada transilvania ( Bechtel ) nu s-a construit nici macar un km din autostrada pe teritoriu judetului Salaj si deja visam la autostrada a nordului. Binenteles ca Romania are nevoie de autostrazi dar la momentul de fata sunt proiecte de infrastuctura mult mai prioritare!

  8. Anonim

    Dispari de aici impostorule! Chiar crezi ca mai poti sa pacalesti oamenii? Nu ti e frica ca te bate Dumnezeu?? Unde ai fost in primul mandat, ce ai facut pt salajeni? Le ai trimis carti postale de la Cluj. 👋🏻👋🏻👋🏻Asta ti om da si noi in 6 decembrie. Si tie si celorlalti! Gunoaielor.

Leave a Comment