Reclădim România, Reclădim Sălajul: Partidul Național Liberal va investi în dezvoltarea satelor sălăjene

“Dezvoltarea satelor sălăjene reprezintă o prioritate pe agenda mea și a echipei care va ajunge la conducerea Consiliului Județean. Eforturile constante și bine țintite ale Guvernului liberal trebuie să fie dublate de o strategie pertinentă din partea administrației județene. Există deja exemple de bune practici în acest sens, iar modelul Centrului AgroTransilvania dezvoltat de colegii din județul Cluj poate reprezenta un model viabil și pentru Sălaj”, declară Dinu Iancu Sălăjanu, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Sălaj.
În cadrul complexului dezvoltat în județul vecin, conform informațiilor oficiale, Centrul AgroTransilvania are misiunea de a crea canale de distribuție, facilități tehnice de ambalare, depozitare clasică și la frig la standarde europene a produselor agricole, precum și asigurarea de spații de depozitare pentru produsele agroalimentare din zona pe care o deservește, pentru a facilita dezvoltarea producției, distribuției și a importurilor, spațiile îndeplinind cele mai exigente standarde, inclusiv pentru schimburi intracomunitare.
În momentul de față, potrivit presei clujene, prin infrastructura creată de Consiliul Județean Cluj, fermierii pot depozita și valorifica cantități semnificative de produse, iar prețul acestora este mai accesibil pentru potențialii clienți.
Pe de altă parte, Guvernul liberal își propune să dezvolte satul românesc și să ridice nivelul de trai în mediul rural la un nivel apropiat de cel din mediul urban.
Pentru aceasta Guvernul condus de Ludovic Orban are mai multe programe de susținere a satului românesc, iar cel mai important este Antreprenoriatul Rural, prin care vor fi create locuri de muncă bine plătite și sustenabile în satele românești.
Prin acest program se vor oferi granturi cuprinse între 40.000 de euro și 200.000 Euro în domeniile procesare/distribuție produse agricole.
Noutatea importantă în cadrul acestui program este că administratori de schemă de grant pot fi în acest caz şi asociațiile de fermieri, având în vedere specificul acestui apel de proiecte.
Cu alte cuvinte, asociațiile de fermieri pot solicita un buget din cadrul acestui program pentru identificarea, încurajarea, stimularea unor inițiative antreprenoriale – identifică un tânăr fermier care dorește să dezvolte o astfel de activitate economică în zona de procesare, distribuție sau ambalare de produse agricole și îl asistă în realizarea planului de afaceri, în realizarea investițiilor, în decontarea cheltuielilor eligibile. Programul are un buget total de 200 de milioane de euro.
(P)

9 Thoughts to “Reclădim România, Reclădim Sălajul: Partidul Național Liberal va investi în dezvoltarea satelor sălăjene”

 1. Anonim

  cu Bode,presedinte PNL Salaj,care pune incompetenti in functi de conducere la institutiile salaj….o sa faci multa treaba

 2. Gigi

  Bafta, este timpul sa uitam de PSD.

 3. Anonim

  Ati fost,pana acum 4 ani, 12 ( doisprezece) ani in fruntea zalaului. 12 ani, trei mandate consecutive. Ceati recladit? Nimic! Nu va mai crede nimeni, oameni buni, sunteti mega penibili! Nici cei de acum nu sunt mai breji, alte nulitati si alti lenesi care au distrus acest oras sinl au facut sa arate acum ca dupa bombardamente. Dar sa vii sa spui ca recladesti Salajul,dupa ce ai fost 12 ani exact in pozitia dena.facemacest lucru si nu ai facut nimic, e deja de tot rasul!

  1. Anonim

   no lasa ca nu-i nici on bai ,om vota cu oricine numa cu PSD -ul nu!

 4. IOAN

  ATI MAI FOST LA RECLADIT , SE VEDE IN TOT ORASUL MAI ALES PRIN UNELE CARTIERE , DUPA 30 DE ANI DE LOCUIT IN ZALAU CLASA POLITICA DE TOATE CULORILE NISTE NULITATI

 5. Anonim

  O să mâncăm cântece, populare !

  1. Maria

   Vrei sa ne prapadim veseli, si cantand? Hai la joc, si voie buna…

 6. Adriana

  Bun, e dreptul domniei sale sa candideze. Insa asteptam o scurta descriere a studiilor si mai ales a competentelir sale in management administrativ. Stiti,nu putem sa inghitim asa pe nemestecate tot ce ne serveste dl Bode de la Bucuresti.

 7. Olimpia

  Vorba cântecului,,,,când n-om avea ce manca,el a zice ….i-oi juca….,,”””păcat că nu face fiecare ce știe mai bine.

Leave a Comment