Reclădim România: Guvernul PNL – măsuri concrete pentru revitalizarea economiei

În vreme ce Guvernul PNL a trebuit să gestioneze criza sanitară, pentru a proteja sănătatea și viața românilor, s-a dovedit că trebuie să facă față și unui adversar politic lipsit de conștiință, PSD, capabil să sacrifice imperativul social și sanitar din rațiuni electorale.
Guvernul PNL a acționat pe două paliere: combaterea crizei sanitare și adoptarea măsurile economice necesare pentru a salva economia de la criză.
În loc să pună umărul la eforturile autorităților pentru a salva cât mai multe vieți, în contextul COVID, parlamentarii PSD au acționat exact pe dos: au încurajat la nerespectarea măsurilor sanitare, au tergiversat adoptarea în Parlament a reglementărilor care să dea Guvernului instrumente eficiente, au cultivat teoriile conspirației, au dat exemple peste exemple de batjocorire a efortului depus de medici pentru salvarea vieții.
Guvernul PNL vrea două lucruri esențiale: să revenim la normalitate şi să relansăm economia. Aceste lucruri depind de efortul nostru comun – autorităţi şi cetăţeni! Responsabilitatea respectării măsurilor sanitare aparţine tuturor şi trebuie să facem ca acest parteneriat să funcţioneze! Guvernul Orban nu doreşte introducerea de noi restricții!
Trebuie să înțelegem cu toții punctul critic în care ne aflăm – sanitar şi economic – cele două componente esenţiale pe care a mers activitatea Guvernului de la începutul pandemiei. Am luat măsuri care s-au dovedit eficiente pentru salvarea vieţilor şi limitarea îmbolnăvirilor şi am alocat fonduri consistente pentru salvarea companiilor şi a locurilor de muncă. Amintim doar câteva exemple: IMM Invest a ajuns aproape la epuizarea plafonului de 15 miliarde lei pentru creditele de investiții și capital de lucru; am plătit indemnizația de șomaj tehnic de 75% din salariul mediu brut în valoare de 4,6 miliarde lei pentru 1,4 milioane de români; am amânat ratele bancare pentru 300.000 de beneficiari pentru o perioadă de 9 luni şi decontăm în continuare 41,5% din salariu mediu brut pentru angajații care se întorc la muncă.
Acum suntem în etapa a doua a planului Guvernului Orban, în care activăm programele guvernamentale pentru relansarea economică. În fiecare ședință de Guvern, într-un ritm fără precedent, am adoptat actele normative necesare derulării programelor de finanţare şi de sprijin a firmelor şi companiilor româneşti. Obiectivul nostru a fost ca, în maxim o lună de la lansarea Planului Naţional de Investiţii, să adoptăm actele normative care pun în mişcare banii pentru economia românească. Şi reuşim să ne ţinem de cuvânt! Dintre programele care au fost deja aprobate:

– schema de garantare pentru companiile mari cu un plafon de 8 miliarde lei,
– programul de garanții IMM Leasing pentru achiziția de echipamente și utilaje în valoare de 1,5 miliarde Lei,
– programul de asigurare a lichidității în economie IMM Factor prin garantarea plăților comerciale între companii,
– majorarea plafonului de garantare la Noua Casă pentru achiziția de locuințe noi de până la 140.000 euro,
– supracontractarea proiectelor de investiții pentru microîntreprinderi și IMM-uri din Programul Operațional Regional cu peste 1 miliard de euro, – lansarea programelor de start-up pentru studenți în valoare de 150 milioane euro,
– antreprenoriat rural pentru procesarea produselor agricole în valoare de 200 milioane Euro. Alte programe sunt în pregătire.

Pentru ca şi această a doua etapă să fie una de succes, este esenţial să ţinem numărul îmbolnăvirilor sub control! Nu este uşor şi comod, dar facem apel la populaţie să respecte măsurile pentru propria sănătate şi pentru sănătatea celor din jur!

(P)

8 Thoughts to “Reclădim România: Guvernul PNL – măsuri concrete pentru revitalizarea economiei”

 1. Anonim

  Stan și Bran !

 2. Anonim

  Tàndală şi Păcală.

 3. Anonim

  Intaiul penal condamnat Dragnea si proasta satului Dancila .Era vai de capul nostru daca ramanea cuplul amintit la putere .Cel putin in poza de mai sus avem 2 oameni destepti cu coloana vertebrala ,pesedeilor de la 10:55 si 14:40 ,unul si acelasi ciumat rosu cu times new roman .

 4. Anonim

  Oare tu stii ce este coloana vertebrala? Sau ai auzit pe altii vb si ai zis ca da bine? Cei doi au coloana vertebrala? Ia vezi cati ciumati rosii condideaza din partea PNL sau independenti sustinuti de PNL la Primarii sau Consilii Judetene? Fara penali? La Simleu si Bocsa (doar la noi in judet) ce sunt cei doi candidati?

 5. cetatean

  Ticalosii, ticalosii, urmasii lui Dragnea si a incompetentei, rusinii Europei, Dancila!

 6. Anonim

  Mai usr istule de la 15 22 ! Citeste l pe 18 40,are dreptate.Ati devenit satelitul PSD ului in locul lui Alde care va dispărea.Vai de noi si a noastre oi sa avem noul USL= Psd+Usr+ ca va fi mai rau ca pe vremea Pcr ului.

 7. Silviu

  Ce ne faceam daca la guvernare ii aveam pe Ciolacu, Dancila, Olguta, Valcov, Nicolicea, Iordache, Serban Nicolae, familia Tanda @ Manda (Olguta si Manda), Budai, Bodog etc, si conjudetenii vostri:: Dana Cota, Ghita Vanatorul, Nosa, Balajel, Fort Calin, Crisan Cristi etc.? Praf se alegea din aceasta tara! Candidat la presedintia Romaniei, Dancila?!? Vai de „patriotismul” vostru si de „bunele” voastre intentii! Daca numai atata puteti ascultati-va copiii, nepotii, consultati-i, ca-i vorba de viitorul lor!

 8. Anonim

  Lolek si Bolek!!! Mai țineți minte acele personaje din desene animate din epoca de aur? Astia sunt cei doi!!! Niste nătăfleți!!! Despre unul ca Sică Mandolin sau celalalt Mut, ce poti spune? Nimic bun!!!

Leave a Comment