RADU CĂPÎLNAŞIU nu mai revine asupra deciziei privind candidatura sa la Primărie: “Le mulţumesc zălăuanilor pentru încrederea şi sprijinul lor”

Primarul Radu Căpîlnaşiu a ţinut să le mulţumească zălăuanilor pentru încrederea şi susţinerea de care s-a bucurat, pe parcursul celor 12 ani, din partea cetăţenilor. Acesta a subliniat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă a PNL, faptul că nici nu poate fi vorba de o revenire asupra deciziei de a nu candida la viitoarele alegeri, indiferent despre ce funcţie ar fi vorba. Nici măcar un câştig de cauză în dosarul de incompatibilitate nu l-ar mai întoarce din drum pe edil.

“Termenul în dosarul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul de presupusă incompatibilitate, a fost stabilit pentru 31 martie. Cu alte cuvinte, cu mai puţin de două săptămâni înainte de depunerea listelor de candidatură (11 – 26 aprilie). Deşi sunt convins de nevinovăţia mea, nu puteam să pun partidul într-o postură delicată. Din acest motiv, dar şi din motive de ordin personal, am decis (şi nu ieri, de azi) să nu îmi mai depun candidatura la un nou mandat pentru Primăria Zalău. Asta nu înseamnă că  nu voi participa activ la campania electorală. Ba dimpotrivă, colegii mi-au cerut, iar eu am acceptat, să coordonez întreaga campanie la nivel de judeţ. Şi sunt convins că va fi o campanie grea, dar sunt la fel de convins de valoarea candidaţilor PNL Sălaj”, a subliniat primarul Zalăului.

Râca între Primărie şi Consiliul Judeţean duce la regres

“Mi-aş dori, pentru sălăjeni şi pentru zălăuani, să existe un tandem primar de municipiu – preşedinte de Consiliu Judeţean. În judeţe precum Bihor, Alba, Arad, dezvoltarea economică, a  infrastructurii, a programelor sociale, turistice etc. au cunoscut un salt spectaculos în ultimii ani, tocmai pentru că a existat o bună colaborare între primarul municipiului-reşedinţă de judeţ şi preşedintele de Consiliu Judeţean” a spus edilul.

Radu Căpîlnaşiu, conştient de popularitatea de care s-a bucurat şi încă se bucură printre mulţi zălăuani, le-a mulţumit acestora pentru sprijin, încredere, sfaturi dar şi pentru critici, pe care le-a considerat mereu un imbold şi un lucru absolut necesar pentru o asemenea funcţie:  “Am simţit acest sprijin sincer şi mi-a folosit extrem de mult. Am certitudinea că zălăuanii vor şti să îşi aleagă un primar capabil, echilibrat şi harnic. În opinia mea, Valeriu Crişan întruneşte aceste calităţi. Are de partea lui vârsta, competenţa şi experienţa profesională, dar şi sprijinul necondiţionat al meu şi al echipei PNL Zalău”.

În altă ordine de idei, Radu Căpîlnaşiu s-a arătat extrem de indignat de proiectul legislativ iniţiat de preşedintele PSD, aşa-numita “Lege a defăimării”, cu o nouă titulatură mai nou, lege pe care a calificat-o drept “una dintre cele mai aberante iniţiative legislative din ultimii ani”. Edilul a spus că prin acestă lege, presei i se va pune botniţă şi că ea izvorăşte din frustrare şi neputinţa de asumare a eşecului electoral pesedist de la prezidenţiale. Primarul a catalogat legea ca fiind o revenire sinistră la vechile practici comuniste pe care “numai o minte bântuită de nostalgii securisto-comuniste ar putea-o genera”.

Radu Căpîlnașiu a subliat faptul că nu apără cauza celor care, prin modul în care se exprimă, defăimează şi că, pentru astfel de comportamente există deja reglementări legislative în vigoare.

One Thought to “RADU CĂPÎLNAŞIU nu mai revine asupra deciziei privind candidatura sa la Primărie: “Le mulţumesc zălăuanilor pentru încrederea şi sprijinul lor””

  1. Anonim

    Cum sa mai revina?Ar fi penibil si ridicol.Si-au desemnat candidat care a fost validat de forurile statutare ale partidului si se pare ca o sa fie lansat in zilele urmatoare de Blaga sau Gorghiu.Da chiar daca nu candideaza Capilnasiu ramane prima vioara in PNL Salaj.

Leave a Comment