Problema e sa-i vina mintea la cap presedintelui Basescu

Problema e sa-i vina mintea la cap presedintelui Basescu

Invitatii, clientii de vineri de la emisiunea Rotisorul politic de la Radio Transilvania Zalau au fost vicepresedintele PNL Salaj, Corin Penciuc; Virgil Turcas, presedintele PNTCD Salaj si Nicolae Joldos, vicepresedinte al PNTCD Zalau. Inevitabil, data fiind situatia politica exploziva de la Bucuresti, o mare parte din emisiune a fost dedicata acestei situatii. In aceasta pagina redau o mica parte din dialogul purtat cu cei trei oameni politici locali amintiti.

Nu poti sa faci casa buna cu un partid care genereaza crize

Rep.: D-le Penciuc, intr-o conferinta de presa, daca nu ma insel de acum vreo doua saptamani, cei de la PD Salaj i-au facut pe liberali niste tradatori. Cum vedeti, nu neaparat aceasta declaratie, cum vedeti ca ar putea continua colaborarea PNL cu PD?

Corin Penciuc: Alianta nu mai functioneaza la parametrii la care a fost proiectata. Criza de la nivel guvernamental se reflecta intr-o oarecare masura si in teritoriu, nu la o acutizare excesiva, dar ce pot sa va spun este ca, cel putin in plan local, reusim sa coordonam elementele care tin de administratie si sa-I ajutam pe toti cei care ii avem, atat din deconcentrate, cat si din administratia publica locala sa-si implementeze programele pe care le au si sa utilizeze fondurile mari care au venit in 2006 spre ei. Dl. Stanca are o parere personala cu tradatori si de astea, e un limbaj care ii apartine domniei sale. Nu poti sa faci casa buna cu un partid, care in loc sa vina cu solutii, genereaza crize. Este modelul Basescu, care la o criza nu are solutii, ci formula lui este de a gasi o alta criza. Ceea ce duce, bineinteles, la o degradare a relatiilor intre structurile politice, si uneori, chiar la nivelul oamenilor, apare a reticenta de a colabora sau de a avea deschiderea necesara de colaborare. (

Leave a Comment