Primarul Septimiu Țurcaș s-a adresat șimleuanilor, după aflarea soluției Tribunalului Maramureș

După publicarea soluției instanței maramureșene, pronunțată ieri, prin care Septimiu Țurcaș a fost condamnat în primă instanță la 3 ani închisoare cu suspendare – sentință nedefinitivă – (articolul pe larg aici) primarul șimleuan a trimis redacției Magazin Sălăjean, următoarele:

“Dragi șimleuani,

În această postare nu voi comenta deciziile instanței de judecată, mai ales că sentința în dosarul meu nu este una definitivă. Însă nu pot să îmi ascund uimirea față de această decizie, motivarea sentinței nefiindu-mi cunoscută deocamdată. Totuși, subliniez că voi respecta hotărârea instanței, oricare ar fi ea în cele din urmă. Vă asigur că sunt un om responsabil, nu mă simt deloc vinovat, astfel că nu am dubii că la finalul acestui proces va fi dovedită nevinovăția mea. În caz contrar, nu voi da ocazia nimănui să mă demită, ci îmi voi pune demisia pe masă în secunda următoare. Spun asta cu toată responsabilitatea și dragostea față de cetățenii orașului pe care îl respect atât de mult, iar cei care mă cunosc știu că îmi respect cuvântul. Părinții mei m-au pregătit sa fiu in primul rând om, nu primar, și sunt convins că așa voi rămâne mereu. Cei care nu înțeleg ce se întâmplă sau, mai grav, nu vor să înțeleagă, trebuie să afle că în toate funcțiile cu caracter decizional, implicit cea de primar, ești expus unor astfel de evenimente, astfel că de-a lungul celor 4 mandate la conducerea Primăriei Șimleu Silvaniei mi s-au adus multe acuzații neadevărate și dureroase pentru mine, pentru familia mea. Însă, de fiecare dată când s-a ajuns în justiție, mi-am dovedit nevinovăția. Sunt convins ca o voi face si de această dată, chiar și în fața unor forme fără fond din urmă cu 11-12 ani. Am observat că “ judecătorii” de pe anumite grupuri de socializare m-au condamnat deja definitiv. Le transmit că este prematur să jubileze. Să lăsăm legea să își spună cuvântul până la capăt. Pe șimleuanii onești, cu care am împărțit până astăzi succesele sau momentele mai puțin plăcute din activitatea mea de primar, îi rog să îmi acorde posibilitatea de a mă apară cu decență și demnitate până la final, drept pe care îl are orice cetățean al acestei țări. Vă mulțumesc încă o dată pentru încrederea și susținerea dumneavoastră!”

10 Thoughts to “Primarul Septimiu Țurcaș s-a adresat șimleuanilor, după aflarea soluției Tribunalului Maramureș”

  1. Anonim

    Ce nevinovat pare!!! Și-n poză și-n postare!!! Să sperăm si să ne rugăm ca la apel să-i dea instanța cu executare!!! Credeți cei ce-l susțineți ca dacă nu era vinovat instanța îi dădea această pedeapsă!!! Pozeză în victimă!!! Altii au fost condamnați cu executare ptr mult mai putin!!! Asa că nu-i plângeți de milă!!!

  2. Anonim

    Sa-i uram sa aibă parte de detenție ușoară la apel!!!

  3. Anonim

    Tot nu se învață minte cei ca el!!! A primit totusi o pedeapsă prea blândă ptr ce potlogării a facut!!!

  4. Pt.o Romanie curata

    Interesant de urmarit acest dosar al unui grup infractional organizat,la Curtea de Apel Cluj activeaza unul din cei mai vocali judecatori (Cristi Danilet)care s-a opus legilor justitiei de pe vremea Iordache-T.Toader,intervine relatia familiara Turcas-Bologa,in joc imaginea PNL,daca avem intr-adevar justitie normal ar fi sa avem niste sentinte cu pedepse mai mari privative de libertate,sa nu uitam s-au furat din banii simleuanilor platitori de taxe si impozite!

  5. Anonim

    stati linistiti rezolva cuscru

  6. Anonim

    deci popa asta Crisan la care ii recunoasteti scrisul este bolnav psihic. sa-ti dea Dumnezeu tie tot ce doresti la altii

  7. Anonim

    Septimiu nu stiu ce i-ai facut preotului asta, dar e turbat rau pe tine. Il manevreaza si pe Bertea ca pe un catel si il baga la inaintare, ar trebui sa ii ignori complet. Se viseaza primar dar nu strange 50 de oameni nici daca da de baut.

  8. Anonim

    Lasand la o parte greseala primarului Turcas,generata de incompententa juristilor care si au luat degeaba salariile si i-au bagat sub nas documente avizate gresit, un lucru e cert. Simleuanii tot pe el il vor vota pentru ca a facut multe lucruri bune pt comunitate. Iar preocuparile acestui preot, o rusine pentru Biserica,sunt in van. Nu are nici 1% sanse sa -i scada popularitatea. Din contra, va creste!

  9. ioan delu

    Nu cred ca va fi condamnat la recurs.Este de la ciuma cacanie, care nu are voie sa aiba condamnati.Nu mai vorbesc de faptul ca va interveni si cuscru, chiar daca nu direct, dar orice judecator stie cine este acesta. Curios ca a primit cu suspendare , cu drept de recurs, care oricum nu se va rezolva pana la alegeri.Deci Simleul va avea un primar penal.Dragnea a luat cu executare pentru doua angajari fictive, asta a luat cu susendare.Prejudiciul din dosarul lui Dragnea este cu mult mai mic decat in acest caz.Asta da justitie independenta, stil Basescu-Kovesi.

  10. Alh

    Bai Ioan Delu, comunist cu miros de harat, meritele lui Base pentru inițierea demersurilor pentru independentei justiției Nu Pot Fi Contestate ! Vorbești că un bou, pensionar de 2 bani

Leave a Comment