Primarul Radu Căpîlnaşiu: „Consilierii ALDE şi PSD blochează dezvoltarea municipiului”

Încercarea reprezentanţilor Uzinei Electrice Zalău de a scoate, din nou, la licitaţie activele din Valea Miţii, s-a soldat cu un eşec, după ce proiectul formulat în acest sens nu a întrunit necesarul de voturi pentru a fi aprobat. Astfel, din cei 19 consilieri locali prezenţi la şedinţa de luni, doar 13 au votat în favoarea acestui demers, cei trei aleşi ALDE şi cei trei reprezentanţi ai PSD preferând să se abţină.
Potrivit referatului întocmit de către municipalitate după ce oficialii Uzinei au solicitat reluarea procedurii şi au transmis un dosar de prezentare actualizat, în care se propune ca metodă de vânzare regula licitaţiei competitive sau olandeze. Acest lucru ar fi permis ca preţul de pornire al licitaţiei să scadă cu şapte procente, respectiv de la 17,5 milioane de lei, la 16,275 milioane de lei, dacă ar fi existat cel puţin doi ofertanţi şi niciunul nu ar fi oferit preţul iniţial.
Primarul Radu Căpîlnaşiu i-a acuzat pe consilierii celor două partide de rea-voinţă: „Înţeleg aspectul politic, dacă aceşti consilieri ar avea o viziune vizavi de dezvoltarea oraşului. Au dovedit, însă, o gândire retrogradă. Este o doză mare de inconştienţă din partea lor. Au creat prejudicii Uzinei Electrice, care rămâne, astfel, în portofoliu cu un teren şi imobil care îi creează cheltuieli anuale de peste 500.000 de lei. Mai mult, împiedică dezvoltarea unui operator economic care ar avea nevoie de suprafaţa respectivă pentru a se extinde”.
Acesta consideră că aleşii social-democraţi şi cei liberal-democraţi au acţionat astfel din dorinţa de a împiedica dezvoltarea municipiului, cu atât mai mult cu cât anul trecut, un proiect similar a fost blocat în aceleaşi condiţii.
Contactaţi, reprezentanţii celor două formaţiuni politice au fost reţinuţi în a-şi justifica decizia. Rodica Mureşan, consilier ALDE, a preferat să se abţină de la a face comentarii, în timp ce Daniela Coţa, de la PSD, a răspuns evaziv: „Consider că ne-am manifestat corect, iar abţinerea la vot a avut motive întemeiate”.

Uzina Electrică ar vrea parc fotovoltaic
Proprietăţile din Valea Miţii sunt o piatră de moară pentru bugetul Uzinei Electrice Zalău. Societatea cheltuie, anual, peste 500.000 de lei cu plata impozitelor şi taxelor aferente celor 3,5 hectare de teren şi a clădirilor din zonă, cu paza, conservare, utilităţile şi personalul de acolo.
Din banii ce ar urma să fie încasaţi din vânzarea acestor active, societatea şi-a propus amenajarea unui parc fotovoltaic de 2 MW, pe un teren de 4,3 hectare deţinut de municipalitate în zona staţiei de epurare din Zalău. Studiul de fezabilitatea pentru o astfel de investiţie a fost făcut în urmă cu câţiva ani de către autorităţile locale, însă proiectul nu s-a materializat din lipsă de finanţare. O astfel de investiţie, estimată la circa 2-2,3 milioane de euro, va permite Uzinei Electrice să redevină producător de energie.
Decizia autorităţilor locale de scoate la licitaţie terenul din Valea Miţii a venit după ce compania Silcotub şi-a manifestat interesul de a cumpăra parcelă. În 2012, producătorul de ţevi fără sudură a mai achiziţionat în zonă circa opt hectare, pentru a-şi extinde prezenţa industrială printr-o nouă investiţie.

11 Thoughts to “Primarul Radu Căpîlnaşiu: „Consilierii ALDE şi PSD blochează dezvoltarea municipiului””

 1. Anonim

  Stimabilii alesi locali PSD si ALDE ar TREBUI sa explice LOCUITORILOR municipiului de ce s-au abtinut de la vot. Cetatenii TREBUIE SA FIE INFORMATI………….ei I-au votat si I-au trimis in Consiliul Local.

  1. zalauan

   nu dau niciodata declaratii. domniile lor se abtin…mister total. daca si in viitoarele alegeri vom mai avea parte de sobolanii astia care sa ne decida soarta,, atunci ne-o meritam cu varf si indesat!

 2. Anonim

  Pentru cei interesati de ce nu s-a votat proiectul de hotarare referitor la Uzina Electrica le recomand sa studieze ultimul raport al Curtii de Conturi precum si rapoartele anterioare referitor la activitatea de acolo.

 3. Anonim

  Ca si SIMPLU locuitor al Zalaului, NEIMPLICAT POLITIC, consider ca efectic VA BATETI joc de soarta cetatenilor urbei. Corect ar fi, nu sa ne trimiteti sa studiem rapoarte ale Curtii de Conturi, ci in lumina transparentei de care ar trebui sa dati TOTI dovada in actul politic pentru care sunteti votati, ar fi corect din respect pentru noi……..SA ORGANIZATI o conferinta de presa si sa explicate CLAR de ce s-a ajuns aici. Sicanele de care dati dovada cand unii, cand altii, in sedintele de consiliul local nu sunt BENEFICE NOUA, LOCUITORIILOR URBEI.

 4. ana

  intrebarea este – de ce nu se face in loc de uzina electrica parc industrial sau trebuie sa- si vanda primarul terenul pt parc industrial ??????? Nu credeti stimati ziaristi ca ar trebui pusa si intrebarea aceasta .

 5. zalauan

  CE DRACU MAI CAUTA ASTIA INTR UN CONSILIU LOCAL???? O ADUNATURA DE GICA CONTRA, MEREU SI MEREU! SUNTEM SATUI PANA PESTE CAP! Mereti si votati ALDE si PSD, CANCERELE municipiilor, oraselor si judetelor! Vai de capul nostru, manca-v-ar saracia de retardati, toata lumea s-a saturat de voi!

  1. Alex

   Dar ce esti asa suparat postacule? Nu a trecut votul? PNL+PDL+UDMR nu au cumva majoritate?
   Te iei dupa declaratiile primarului.
   Probabil PSD e de vina ca orasul tau de zalauan a ramas ca acum 12 ani(+sensuri giratorii)?
   Probabil PSD e de vina ca bulevardu e varza, blocurile au avut costuri mai mari cu bani de la primarie, decat cele cu bani proprii, facute de de locatari? (cum altfel sa se ia mita)
   Probabil PSD e de vina ca primaria a investit doar in livada Meses? Vezi cartiere cu populatie fara lumina si canalizare.
   Probabil PSD e de vina ca se distrug garajele si in loc de a se face spatii verzi, …se mai face un Peny. ( Vezi ce se face in Porolissum).
   Eu zic sa-ti revii, sa tragi aer in piept si sa-l intrebi pe sefu tau aceste lucruri.
   Timp de 12 ani a-ti avut majoritate in CLocal, si ce s-a intamplat? zii tu, poate eu nu observ semafoarele….

 6. Alex

  Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana)

  De ce mi-ai banat mesajul? Era anti capalnasiu

  1. Anonim

   Draga Alex, daca pana acuma nu ai aflat, MS este in buzunarul lui Capilnasiu

 7. Anonim

  TOT timpul MS a fost capilnasist .Acuma ca RC nu o sa mai fie primar o sa fie pro-Ciunt sau pro-Stanciu sau a fost o slabiciune a lor pentru primarul incompatibil .Ramane de vazut

 8. Alex

  Dupa 12 ani am ajuns ….ca acum 12 ani, doar mai batrani si mai saraci

Leave a Comment