Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea inițiată de PNL: persoanele care au fost condamnate definitiv nu mai pot candida la alegerile locale, parlamentare și prezidențiale

PNL a inițiat proiectul în 2017. Printre inițiatori se numără parlamentarii Alina Gorghiu și Raluca Turcan. Deputatul PNL, Diana Morar, a depus toate eforturile în Camera Deputaților ca legea să iasă în forma adoptată. Deși au existat mai multe proiecte asemănătoare, PNL este partidul care a reuşit să extindă la toate infracțiunile și la toate alegerile interdicţia de a candida pentru cei cu condamnări definitive.
Vedem cum cel mai important criteriu de integritate al PNL, autoimpus pentru alegeri încă din 2015, devine literă de lege pentru toate partidele.
Biroul de presă al PNL
(P)

One Thought to “Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea inițiată de PNL: persoanele care au fost condamnate definitiv nu mai pot candida la alegerile locale, parlamentare și prezidențiale”

  1. […] PNL a inițiat proiectul în 2017. Printre inițiatori se numără parlamentarii Alina Gorghiu și Raluca Turcan. Deputatul PNL, Diana Morar, a depus toate eforturile în Camera Deputaților ca legea să iasă în forma adoptată. Deși au existat mai multe proiecte asemănătoare, PNL este partidul care a reuşit să extindă la toate infracțiunile și la toate alegerile interdicţia de a candida pentru cei cu condamnări definitive. Vedem cum cel mai important criteriu de integritate al PNL, autoimpus pentru alegeri încă din 2015, devine literă de lege pentru toate partidele. Biroul de… Citeste mai mult […]

Leave a Comment