Presedintele ADS la Zalau: Terenul luat in arenda de Petru Stan trebuie sa revina fostilor proprietari

Presedintele ADS la Zalau: Terenul luat in arenda de Petru Stan trebuie sa revina fostilor proprietari

Presedintele Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Radu Cristescu, a declarat, vineri, la Zalau, ca terenul in suprafata de 178 de hectare, pe care fostul senator Petru Stan l-a luat in arenda la Statia Pomicola Zalau, trebuie sa revina fostilor proprietari.

Prezent vineri, la Zalau, pentru a se intalni cu primarii din Salaj pe tema fondului funciar, presedintele Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Radu Cristescu, a facut referiri, intr-o conferinta de presa, la situatia Statiunii de Dezvoltare Pomicole Zalau, unde, din 228 de hectare, 178 de hectare sunt arendate de fostul senator Stan Petru. „Dupa opinia mea, acel teren trebuie sa revina fostilor proprietari.

Sunt niste procese pe rol, asteptam sa vedem ce spune instanta, dar opinia noastra, a ADS, este ca acel teren trebuie sa reintre in proprietatea celor care au detinut acel amplasament”. Cristescu a amintit si situatia celor 58 de hectare pe care Liceul Agricol Simleu Silvaniei le-a concesionat, cu redeventa 0, pentru derularea unor activitati de invatamant, in acest caz colaborarea fiind una fericita. In acelasi cadru, Cristescu a spus ca, in prezent, problema cea mai mare pentru institutia pe care o reprezinta este faptul ca foarte multi concesionari de terenuri nu isi platesc la timp redeventele. „Incercam sa le reziliem contractele, ca sa putem reda acele terenuri circuitului agricol. Cerinta de teren este foarte mare, sunt foarte multi oameni care vor sa lucreze pamantul”, a declarat Radu Cristescu. Potrivit sursei citate, un alt motiv pentru care ADS reziliaza contracte cu numerosi concesionari este faptul ca acestia nu realizeaza, pe terenurile concesionate, investitiile la care s-au obligat prin contractele pe care le-au incheiat cu ADS.

La nivel national, suprafata de teren pe care o detine ADS este de 350.000 de hectare, din care 515 hectare se afla in Salaj. Referindu-se la Salaj, Cristescu a spus ca aici nu exista cazuri in care concesionarii de terenuri sa nu-si fi achitat redeventa. Presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca in statutul PDL este prevazuta constituirea a opt Comisii de specialitate: Comisia de Administratie, ordine publica, siguranta nationala si dezvoltare locala, Comisia de Sanatate, Comisia de Educatie, Cercetare si Sport, Comisia de Munca si Protectie Sociala, Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Comisia de Economie, Finante, Mediu de Afaceri, Comisia de Structura, Energie si Mediu si Comisia de Politica Externa, Justitie si Drepturi Cetatenesti.

„Vrem ca aceste Comisii sa fie un laborator pentruPDL, atat in ceea ce priveste initiativele legislative pentru Parlament, cat si legat de corectarea unor acte normative, prin diverse forme (Ordonante de Guvern, n.r.)”, a spus Bode, subliniind ca aceste Comisii pot fi alcatuite din membri PDL, dar si din nemembri de partid. Presedintele ADS a ramas in Salaj pana duminica, in aceasta ultima zi a vizitei in judetul nostru participand la Zilele Comunei Valcau de Jos si la inaugurarea salii de sport de aici.

Leave a Comment