Prefectura Sălaj va bloca referendumul

Prefectura Sălaj va bloca referendumulPreşedintele PDL Zalău, Claudiu Bârsan, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că, joi, consilierii judeţeni au adoptat o Hotărâre nejustificată. A fost adoptată o hotărâre de Consiliu Judeţean nejustificată, astfel că, la un moment dat, în Sălaj, se va organiza un referendum pe marginea subiectului privind desfiinţarea judeţului, odată cu reorganizarea administrativ-teritorială a României. În opinia noastră, a PDL, această decizie nu se justifică, a declarat Claudiu Bârsan, care a adăugat că, în principiu, democrat-liberalii nu se opun ideii de referendum, însă această formă de consultare a populaţiei ar trebui făcută în baza a ceva palpabil. În acest context, Claudiu Bârsan este de părere că Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj ar trebui să atace în contencios administrativ Hotărârea de Consiliu Judeţean.

Contactat, prefectul de Sălaj, Vegh Alexandru, ne-a dezvăluit că, deocamdată, nu a intrat oficial în posesia hotărârii de Consiliu Judeţean, însă din informaţiile pe care le deţine are convingerea că ea va fi atacată de juriştii Prefecturii în contencios administrativ: În momentul în care vom intra în posesia hotărârii de Consiliu Judeţean, cu siguranţă o vom analiza foarte atent. Din informaţiile pe care le deţin, hotărârea, în sine, are câteva lipsuri legislative. Motiv pentru care, dacă este aşa, o vom ataca în contencios administrativ. Practic, noi nu ne facem decât datoria, a spus Vegh Alexandru.

Cu excepţia a cinci consilieri pedelişti, aleşii judeţeni au aprobat joi organizarea referendumului pentru consultarea cetăţenilor cu privire la propunerea de desfiinţare a Sălajului. Proiectul de Hotărâre al Consiliului Judeţean a fost iniţiat de către patru consilieri liberali şi şapte consilieri social-democraţi care considerau ca fiind necesară şi, totodată, obligatorie consultarea populaţiei pe tema modificării administrativ-teritoriale propuse de preşedintele României, Traian Băsescu. Iniţial, proiectul prevedea ca referendumul să se desfăşoare în 24 iulie, dar cum la nivel naţional s-a decis ca discuţiile referitoare la împărţirea pe regiuni a României să fie amânate până în toamnă, şi data referendumului din Sălaj a fost amânată pentru o dată care încă nu a fost stabilită.

Leave a Comment