PNL, USR și PMP și-au dat mâna peste județ: “STOPSD”

Conferința de presă comună organizată de filialele sălăjene ale Partidului Național Liberal (PNL), Uniunii Salvați România (USR) și Partidului Mișcarea Populară (PMP), joi, la sediul PNL Zalău, i-a avut ca protagoniști pe președinții organizațiilor județene ale celor trei formațiuni politice, Lucian Bode, Gabriela Olar și Adrian Popan. Cei trei au anunțat în cadrul conferinței faptul că, începând de acum, cele trei formațiuni politice vor lupta alături având un singur scop – eliminarea PSD din “cărțile” politice ale județului, evident, și de la conducerea municipiului și cea a Consiliului Județean precum și eliminarea guvernării <<toxice>> a PSD. Potrivit lui Lucian Bode, aparițiile viitoare în spațiul public vor deveni obișnuite sub această formă, cele trei formațiuni politice mergând pe principiul „Unde-s… trei, puterea crește”. La conferința de presă care a “oficializat”, practic, colaborarea celor mai importante trei formațiuni politice ale opoziției, cei trei au semnat și inițiativele principale ce aparțin fiecărei formațiuni în parte, fiind hotărâți să facă tot posibilul pentru a elimina PSD-ul de la cârma județului și ulterior să “curețe” posturile de conducere ale localităților printr-un rezultat ce se vrea a fi <<zdrobitor>> la viitoarele alegeri. Lucian Bode a spus că, pe plan local, cele trei forțe politice prezente la conferința de presă de joi, prin reprezentanții lor legitimi, au hotărât să spună STOPSD și să se ralieze fiecare principalelor cauze susținute- <<Fără penali în funcții publice>>, <<300 de parlamentari, alegerea primarilor în două tururi>> și <<Oprește furtul din banii tăi de pensie>>.

Inițiativa USR – Fără penali în funcții publice!

Referitor la această inițiativă a USR, Lucian Bode a spus: “PNL este partidul care are prevăzut în Statut sancțiuni clare referitoare la retragerea sprijinului politic pentru reprezentanții care ocupă funcții publice, dar și politice, care au o condamnare încă din primă instanță pentru fapte de corupție. Am stabilit criterii de integritate pentru candidaturi la funcții publice, încă din anul 2016. PNL este de acord cu inițiativa  colegilor de la USR.  De aceea, vreau să spulber toate speculațiile apărute în spațiul public și mă alătur demersului colegilor de la USR dar îmi doresc să fie foarte clar pentru toată lumea că fac acest lucru pentru că practic noi, ca partid, am agreat toate aceste aspecte şi le-am și aplicat în interiorul partidului”.

PMP- 300 de parlamentari şi alegerea primarilor în două tururi

“PNL a realizat acțiuni concrete în legătură cu cele două teme. Poate s-a uitat acest lucru, dar după referendumul din 2009, referitor la reducerea numărului de parlamentari la 300, a existat o inițiativă legislativă liberală  pentru punerea în aplicare a voinței cetățenilor. Din păcate aceasta initiativă legislativă a fost respinsă. În ceea ce priveste subiectul alegerii primarilor în două tururi PNL a  pledat pentru acest sistem de vot, dar majoritatea parlamentară s-a opus de fiecare dată. Avem un proiect de lege pe ordinea de zi de plen, la votul final, cu raport de respingere de la comisia juridică şi de administraţie. De aceea, îi invit pe aceștia, într-un efort comun al opoziției să încercăm retrimiterea la comisii a acestui proiect cu alegerea primarilor în două tururi pentru a exercita o presiune suplimentară asupra majorității parlamentare. Cred că opoziția are datoria să își amornizeze acțiunile parlamentare și să spună puternic și răspicat STOPSD! “ a spus Lucian Bode.

“Oprește furtul lor, sunt banii tăi de pensie!”

Deputatul PNL a mai declarat, în cadrul conferinței, completând spusele celor doi colegi de la PMP și USR, care au detaliat, fiecar eîn parte, conținutul inițiativelor și situația la zi a numărului de semnături strânse: “Îi invit pe cei doi colegi de la USR şi  PMP prezenți aici, şi implicit prin intermediul lor, pe toţi membrii şi simpatizanţii USR şi PMP Sălaj, să se alăture campaniei PNL Oprește furtul lor, sunt banii tăi de pensie!, o campanie de informare și conștientizare îndreptată împotriva măsurilor abuzive ale guvernării actuale PSD – ALDE.  PNL susține creșterea contribuției la Pilonul 2, în primă fază, la 6 la sută – conform  angajamentului statului român din programul de aderare la UE. A doua fază presupune creșterea contribuției la 8 la sută.  La nivel national PNL a distribuit peste 1.200.000 flyere de informare a cetăţenilor în legătură cu Pilonul 2 de pensie, reuşind să strângem peste 430.000 de semnături de susţinere (în Sălaj, 10.000 de flyere şi peste 3.000 de semnături) a conchis președintele PNL Sălaj, Lucian Bode. La rândul lor, Gabriela Olar și Adrian Popan au vorbit în cadrul conferinței de presă despre necesitatea susținerii reciproce într-un singur demers capital, acela de a scăpa țara de “guvernarea toxică a PSD”.

 

Alte articole

8 Thoughts to “PNL, USR și PMP și-au dat mâna peste județ: “STOPSD””

 1. Anonim

  Fără penali în funcții publice!

  Portal > Tribunalul MARAMUREŞ > Informaţii dosar
  Informaţii dosar

  Informaţii generale

  Părţi

  Şedinţe

  Căi atac

  Citare prin publicitate

  Informaţii generale
  Nr. unic (nr. format vechi) : 2008/84/2015
  Data inregistrarii 20.12.2017
  Data ultimei modificari: 17.06.2018
  Sectie: Secţia Penală
  Materie: Penal
  Obiect: abuz în serviciu contra intereselor publice (art.248 C.p.) fals în însc.sub semn.privată
  Stadiu procesual: Fond

  Părţi
  Nume Calitate parte
  ŢURCAŞ SEPTIMIU CĂTĂLIN Inculpat

 2. Anonim

  12.09.2018
  Ora estimata: 11:00
  Complet: Complet CPF nr.5 – Fond
  Tip solutie:
  Solutia pe scurt:
  Document:

  Stimate anonim de la 17:40 -inca nu s-a dat nici o sentinta in prima instanta .Despre ce vorbim?Mai bine nu l-ati linge atata pe Intaul vostru penal Dragnea care are o sentinta definitiva ,plus inca una cu executare in prima instanta.
  Cat priveste pe primarul Simleului ,vom vedea ce va decide instanta in septembrie guilty or not guilty .

 3. gigi

  Titlul corect al articolului ar fi PDL, USR, PDL si-au dat mana peste judet: „STOPSD”, dar cred ca cel mai corect ar fi sa scrie 3 PDL-listi si-au dat mana … 🙂

 4. Anonim

  Fain ca va întâlniți da prezentați si soluții alternative celorlalți,spuneti ce veți face cu tara sa va votăm.

 5. Anonim

  10:01 O fi ca doar psdracnea are oameni „destoinici si priceputi” gen veorica ,daeea ,etc .voteaza omule cu cine vrei dar dintre 2 rele il voi alege pe cel mai putin rau .Si unde-i marele program de guvernare din scoarta-n scoarta ,doar bani la o patura de bugetari pt fidelizare ,investitii ioc iar in rest Dumnezeu cu mila.

 6. anonim

  In romania schimbarea unui guvern se poate numai in conditiile prevazute de LEGE si niciodata in tara asta nu se vor schimba guverne prin violenta, PUNCT.

 7. COCAINA

  PT DOAMNA DE LA USR EU AS INTRA IN PAMANT SI NICI INTR-UN CAZ NU M-AS PUNE LA MASA CU CELE DOAUA ASA ZISE PARTIDE, TRAIM VREMURI BIBLICE , CRISTOS PE CRUCE SI LA STANGA SI LA DREAPTA TALHARII. UN FOST MEMBRU PNL

Leave a Comment