PNL și PDL se aliază împotriva PSD

Succesul răsunător obținut de stânga românească la alegerile europarlamentare din 25 mai i-a pus în alertă pe reprezentanții partidelor de dreapta. Aceștia au realizat că fără o dreaptă puternică, fărămițată în mai multe partide, și fără un candidat unic, alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului vor fi sortite eșecului. Astfel, PDL și PNL au demarat negocierile pentru formarea unei alianțe politice sau chiar fuzionare. Cele două partide au mai pus bazele alianței Dreptate-Adevăr (D.A.) care a candidat la alegerile locale, parlamentare și prezidențiale din 2004. De această dată, proiectul va avea ca scop principal câștigarea funcției de președinte al României și împiedicarea ascensiunii Partidului Social Democrat.

Deputatului Bode îi surâde fuziunea
Președintele organizației PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a votat pentru mandatarea unei echipe, conduse de Vasile Blaga, care va purta negocieri cu liberalii. ”Mandatul este pentru un proiect politic pe termen mediu și lung. Aici mă refer la identificarea unui candidat unic al celor două formațiuni politice la alegerile prezidențiale din noiembrie și elaborarea unui program de guvernare al dreptei. De asemenea, trebuie identificate cele mai bune formule în care această nouă structură politică să abordeze alegerile locale și generale din 2016. Personal, văd o oportunitate în crearea unei singure formațiuni politice, în urma unei fuziuni”, ne-a declarat liderul PDL Sălaj. Acesta mai precizează că noua construcție politică ”nu va porni cu scopul de a se opune cuiva”, cum a fost în cazul USL. Mai mult, Lucian Bode speră că noua construcție politică va îndepărta PSD-ul de la conducerea județului Sălaj. ”Vom discuta și despre majorități în consiliile locale sau județene pentru că scopul nostru este îndepărtarea stângii de la conducerea județului”, a subliniat Bode.
În tabăra liberală există deschidere spre o alianță cu PDL, însă liderii PNL Sălaj așteaptă rezultatul negocierilor care vor fi purtate la București, după care își vor exprima public așteptările de la viitoarea construcție politică.

Partidul Național Popular Liberal, vehiculat ca nume al viitoarei formațiuni politice
Potrivit presei centrale, omul cheie al aceste fuziuni este Sorin Frunzăverde, care din postura de vicepreședinte PDL a trecut la PNL. La scurt timp după această tranziție a lui Frunzăverde, el a înregistrat la OSIM, în nume propriu, mai multe denumiri de partid, printre care se numără cea de Partidul Național Popular Liberal. Fuziunea dintre cele două formațiuni este posibilă și în contextul în care PNL va părăsi, la nivelul Parlamentului European, grupul ALDE și se va alătura Popularilor Europeni, structură din care face parte și PDL.

7 Thoughts to “PNL și PDL se aliază împotriva PSD”

  1. Anonim

    auzi la Bode, ca noua structura nu a pornit pentru a se opune cuiva, ca USL-ul, ci doar pentru a indeparta ceva – PSD-ul de la conducerea judetului salaj. Care-i diferenta? asa mare o fi puterea psd in salaj de trebe o fuziune la nivel national? salajul e psd pana in maduva oaselor. adunati voturile pe total judet si vedeti cate pedeleuri si cate peneleuri va mai trebe ca sa inlaturati puterea pesede in salaj

    1. Trahanache

      De abia au inceput discutiile privind formarea unei aliante anti PSD ca va e frica sa nu pierdeti puterea in judet. Cat credeti ca tin minciunile cu care amagiti alegatorii. Cred ca este momentul sa vina altii decat PSD-ul ca ne-am saturat de voi si gasca voastra de comunisti si securisti.

  2. Anonim

    Aprope 16% ,scorul pdl plus 10% cat au obtinut liberalii fac cat a luat PSD-ul in judet.Se poate spune ca psd conduce Salajul din 2001.Ar putea sa piarda psd puterea in judet intr-un viitor nu prea indepartat.Asta cu conditia ca astia de dreapta sa se bata cu ei.

  3. Anonim

    Cretinelul ,batul-ar vantu de poloponez ,sa faca jocuri si aranjamente politice,vai de steaua lor,hoti si mincinosi ,

  4. eu

    Imi e scarba de voi. Pe cine credeti ca mai prostiti ?

  5. Anonim

    mai DOBITOCULE DE CE TE ALIEZI IMPOTRIVA CUIVA FA O ALIANTA PENTRU A CONDUCE HAI CU PLANURI CREDIBILE SI TE V-OM SUSTINE NU CREZI?????

  6. Anonim

    mai CINE VA DA VOUA DREPTUL SA SCHIMBATI NUMELE UNUI PARTID ISTORIC V-ATI PIERDUT MINTILE??????? POATE VA BATE GANDUL SA DENUMITI PARTIDUL ppl MAI AVETI PUTIN SA VA FIE RUSINE E NEVOIE DE UN NOU BRATIANU SI NU-L GASITI IN ROMANIA????????

Leave a Comment