PNL Sălaj: “Alege între România şi Ponta, un premier compromis”

 

Conferinţa de presă săptămânală a Partidului Naţional Liberal (PNL) filiala Sălaj a adus în atenţia mass-media punctul fierbinte de pe ordinea de zi a politicienilor liberali, moţiunea de cenzură împotriva primului ministru Victor Ponta, ce va fi supusă la vot marţi, 29 septembrie începând cu ora 10, în primul for democratic al ţării, Parlamentul. PNL le cere liderilor UNPR si PSD, Gabriel Oprea (senator) şi Liviu Dragnea (deputat), să nu fie „oile” lui Ponta şi să se disocieze, prin votarea moţiunii, de „un premier trimis în judecată, care face rău României”. Deputatul Lucian Bode, copreşedinte PNL laj a declarat: „Ponta a criticat, când era în opozitie, faptul că parlamentarilor li se interzicea să îşi exprime votul. Acum face exact la fel şi cenzurează dreptul la vot al propriilor parlamentari. Ponta a devenit toxic inclusiv pentru proprii parlamentari. La prezidenţiale a anulat dreptul la vot al românilor din diaspora, ulterior a încălcat legea şi a refuzat să organizeze alegeri parţiale, refuzând dreptul la vot pentru aproximativ trei milioane de români, care au rămas nereprezentaţi la nivel local, iar acum le refuză dreptul la vot şi propriilor parlamentari.

PNL îi cere lui Oprea să spună public care este ”interesul naţional” în a susţine un astfel de premier în funcţie, cu preţul evident al decredibilizării României. PNL a demarat discuţii cu UDMR, PSRO, UNPR, precum şi cu parlamentari pentru a construi o majoritate care să dea jos Guvernul Ponta. Discuţiile nu vizează funcţii guvernamentale, ci conturarea unei majorităţi necesare adoptării moţiunii de cenzură”, a subliniat Lucian Bode la conferinţa de presă PNL de vineri. Consultantul politic Răzvan Prişcă, invitat la conferinţa de presă a PNL Sălaj, a declarat că liberalii se bazează inclusiv pe votul unor politicieni membri ai PSD. Acesta a spus că noaptea de luni spre marţi va fi una lungă şi plină de surprize şi că există deja certitudini, nu doar semnale, referitoare la pesedişti care se gândesc serios să renunţe la această formaţiune politică, demarând aceast act de responsabilitate prin votarea moţiunii, realizând că fac parte dintr-un partid măcinat de interese şi hoţii.

Prişcă a subliniat faptul că această moţiune reprezintă interesul naţional, dincolo de cel politic, şi că PSD a ajuns un teatru de răfuieli între infractori, un partid compromis care nici nu îşi mai poate alege un lider „curat” şi competent. Liberalii sălăjeni au prezentat şi rezultatele ultimului sondaj efectuat de Inscop. „PNL conduce detaşat în intenţia de vot a românilor, devansând PSD cu şapte procente. Dacă peste câteva zile ar fi alegeri, PNL ar câştiga fără probleme”, a spus Lucian Bode. 

6 Thoughts to “PNL Sălaj: “Alege între România şi Ponta, un premier compromis””

  1. Anonim

    Bode de Salaj egal cu Ponta de la Palatul Victoriei

  2. Anonim

    Marele pnl .un patid de oameni compromisi,alianta cu oamenii mici din pdl,chiar prostiti lumea?De psd .ce sa mai vorbim,,toti sunt la fel,de fapt alegerile scimba doar hotii intre ei.Nici mama DNA nu mai face fata la clasa mafiota care conduce ROMANIA,Sa nu uitam miile de ,taranii din 1907 ,care au fost ucisi de armata la ordinul guvernului pnl.La Galati peste 200 de tarani ucisi de soldatii condusi de Antonescu ,care era locotenent.Romania este oglinda clasei politice.

  3. Anonim

    ESEC TOTAL. Zero credibilitate, Gorghiu, Blaga si restul, drujbarii salariilor si pensiilor. Succesuri in continuare, va agitati de pomana.

  4. unu ce te stie

    bode cel mai corupt tanar din politica,

  5. unu ce te stie

    urmeaza denuntu impotriva marelui ….bode ..la puscarie

  6. unu ce te stie

    fiecare director de deconcentrate am dat cate o suta cinzeci de milioane lui bode si turcas septimiu cand neau numit

Leave a Comment