PNL are soluții pentru a apăra siguranța cetățeanului. PSD blochează adoptarea lor

Partidul Național Liberal are soluții pentru a apăra siguranța cetățeanului și ordinea publică, propuse prin mai multe proiecte de lege depuse în Parlament, dar majoritatea PSD blochează adoptarea lor în regim de urgență, fiind complice la toate actele de violență comise de infractorii eliberați înainte de termen în baza Recursului Compensatoriu.

Astfel, parlamentarii liberali au venit cu propuneri legislative concrete, dintre care cele mai importante sunt abrogarea Recursului Compensatoriu, adoptat de PSD, care a dus la eliberarea anticipată a infractorilor violenți – proiect de lege depus de  PNL în ianuarie 2019, blocat de PSD la Camera Deputaților.

De asemnea, un alt proiect depus de PNL (în luna august 2019) se referă la  implementarea Sistemului „Alertă copil dispărut”, care reglementează difuzarea imediată către public a informațiilor privind disparițiile de copii – proiect de lege depus de PNL în august 2019, refuzat de PSD să fie adoptat în regim de urgență. În aceeași perioadă am avut și o altă propunere   pentru înăsprirea pedepselor – închisoare pe viață pentru infracțiunile de omor cu violență deosebită săvârșite în special asupra femeilor și copiilor.
Mai mult, încă din 2015 PNL a acerut implementarea sistemului de supraveghere cu brățară electronică pentru condamnații eliberați condiționat pentru fapte comise cu violență – proiect blocat de PSD la Camera Deputaților.

Din păcate, cu ultimele forțe, PSD ține cu dinții de obiectivele stabilite de Liviu Dragnea: politica pro-infractori, înșurubarea corupților strâns în funcții, consolidarea unui stat care lucrează împotriva cetățenilor lui.

În opinia PNL, propunerile legislative privind recursul compensatoriu și revizuirea Constituției aflate la comisia juridică trebuie adoptate de urgență pentru că fiecare zi cu recurs compensatoriu înseamnă câteva zeci de infractori periculoși lăsați liberi pe stradă! Sunt aproape 4 luni de la covârșitorul DA spus de români la referendum. Voința exprimată atunci trebuie transpusă în lege, prin revizuirea Constituției! Pentru PNL, acestea sunt proiecte prioritare.Tergiversarea acestor proiecte e simptomatică pentru PSD: nu iau în seamă nici voința cetățenilor, nici necesitățile reale ale societății.
PSD acționează în spiritul acelorași tare care au animat partidul în toate timpurile: nu contează ce vrea societatea, contează doar ce le folosește lor.

Mai trebuie menționat că degringolada de la vârful ministerului de interne și faptul Faptul că MAI nu are ministru în funcție, în acest moment, este  imputabil 100% Vioricăi Dăncilă.
Premierul avea obligația constituțională ca, după schimbarea configurației politice a Guvernului, să se prezinte în fața Parlamentului pentru votul de validare.
Curtea Constituțională, în decizia de săptămâna trecută, a reconfirmat acest lucru.
Fifor a fost ministru interimar al Internelor, desemnat de Iohannis, însă interimatul lui a expirat tocmai pentru că Dăncilă nu s-a conformat Constituției, evitând votul în Parlament.
Modul în care PSD a gestionat MAI a făcut ca instituțiile să fie practic paralizate în fața unei crize precum cea de la Caracal.    Odată cu Caracal, a ieșit la iveală gradul de incompetență pe care PSD l-a adus în instituțiile menite să apere siguranța cetățeanului, prin politizare și nepotisme.Sistemul este în suferință din cauza celor 3 ani de PSD. PSD, prin măsurile luate, a generat o criză de personal în sistemul de ordine publică.
Modul în care PSD a gestionat MAI a întors practic instituțiile împotriva victimelor, în timp ce infractorii periculoși ies din pușcării pe baza recursului compensatoriu!

(P)

4 Thoughts to “PNL are soluții pentru a apăra siguranța cetățeanului. PSD blochează adoptarea lor”

  1. Anonim

    Hai fiti seriosi cu lozinca asta de doi bani „PNL are solutii pentru siguranta cetateanului” ! Realitatea e ca asa zisul PNL, de fapt un PDL spoit , n-are nici o solutie buna pentru cetatenii Romaniei , atat timp cat e condus de ORB(an)UL descreierat si sta sub cizma fuhrerului ( conducator , cf DEX) , politrukul Werner . Dar in campania electorala , in care nu am intrat inca oficial , se pot spune orice prostii,, pentru prostirea prostilor , de care tara, (din pacate ), nu duce lipsa !

    1. Anonim

      @11:15
      E mai bună banda de tîlhari PSD și ticăloasa analfabetă Dăncilă.

  2. Anonim

    Peneliștii ar trebui să fie mult mai AGRESIVI cu PSD-ul, în condițiile în care, cu toată așa-zisa „guvernare” a tîlharilor în frunte cu ticăloasa analfabetă Viorica Dăncilă, 25% din populație intenționează să voteze PSD, în diaspora intenția de vot este extrem de scăzută, iar Plusereul face nani sub oblăduirea lui Cioloș. Altfel, se vor trezi cu Dăncila în turul doi, la mustață cu Iohannis – și cu bigotirmul ortodox și xenofobia celor mai needucați nu se știe cine cîștigă, iar la parlamentarele de anul viitor prostimea scoate tot PSD la guvernare.

  3. Anonim

    Spoială electorală ieftina! Nici marele mut nu crede! Cantati la alta masa.

Leave a Comment