PLUS Sălaj lansează dezbaterile pe marginea pachetului de măsuri PLUS ACUM

Dacian Cioloş a lansat în dezbatere publică, duminică, 22 septembrie, atât pentru membrii PLUS, cât și pentru toți românii, programul PLUS ACUM, care conține un set de măsuri urgente ce trebuie implementate imediat ce formațiunea sa politică va ajunge la guvernare. PLUS ACUM este structurat pe domenii, iar măsurile propuse vor fi dezbătute și cu colegii de alianță, USR, astfel încât la final să rezulte un program politic comun al celor două partide.

Domeniile care cer măsuri urgente sunt: reforma constituțională, justiția independentă și statul de drept, educația, sănătate, social, cultura, mediu și resurse naturale, economie și antreprenoriat, energie, agricultură și dezvoltare rurală, amenajare și planificare teritorială, infrastructură, urbanism și construcții, turism, politică fiscal-bugetară, digitalizare, politică externă, politică europeană.

Documentul PLUS ACUM reprezintă punctul de plecare în pregătirea unei guvernări participative pentru perioada 2021 – 2024, cuprinde parte din prioritățile identificate până în prezent de PLUS și câteva exemple de posibile direcții de acțiune și măsuri pentru perioada de guvernare 2021-2024. Documentul are la bază rezultatele preliminare ale muncii specialiștilor reuniți în grupuri de lucru sub umbrela Comisiei Naționale de Politici și Programe (CNPP) a PLUS. CNPP are în vedere în activitatea sa rezultatele Platformei România 100 și Moțiunea Programatică a președintelui PLUS, Dacian Cioloș, „Proiectul meu este România”.

Despre programul PLUS ACUM Dacian Cioloș susține: „Am abordat câteva măsuri legate de reforma statului, care din punctual nostru de vedere va trebui să includă o reform constituțională, una electorală, o reformă a administrației publice, dar și o reformă a justiției. Avem în acest document propuneri concrete în acest sens. Abordăm și antreprenoriatul, pentru că, în mod clar, pentru a avea bani la buget, pentru a reforma sectoare-cheie precum educația și sănătatea, trebuie să dăm din nou predictibilitate antreprenorilor, să-I încurajăm să investească, să reducem birocrația și să dăm claritate legislativă și administrativă. Una dintre ideile pe care le avem este să creăm un birou unic, pe care noi îl numim Business 360 de grade, care să permită un contact permanent cu oamenii de afaceri pe toată durata eleborării și implementării proiectelor lor“.

Depolitizarea, educația, digitalizarea, antreprenoriatul sunt constante care „infuzează” toate domeniile. Cetățenia activă și responsabilă, calitatea vieții se află în centrul viziunii și a măsurilor propuse. Domeniile sunt abordate transversal, măsurile și soluțiile propuse fiind interconectate.

Biroul Județean PLUS SĂLAJ consideră că măsurile din program corespund nevoilor cetățenilor din județ și pregătește o serie de dezbateri publice la care sunt invitați toți cetățenii Sălajului. PLUS Sălaj va comunica în cel mai scurt timp un calendar al dezbaterilor în cadrul cărora vor fi propuse 23 de teme de discuții.

„Din punctul nostru de vedere, PSD poate și trebuie să plece de la guvernare chiar de mâine, pentru că știm foarte bine ce avem de făcut. Am prevăzut în acest program politic câteva măsuri de igienizare, pe care va trebui s-o facem după plecarea PSD, pentru a redresa economia și pentru a relansa mai multe sectoare de activitate”.

Documentul PLUS ACUM integral: https://stiri.plus/plus-acum-primele-propuneri-de-masuri-urgente-pentru-o-viitoare-guvernare/ ” Dacă aveți propuneri pe marginea acestui document le puteți trimite la salaj@ro.plus

PLUS Sălaj

(P)

 

 

 

 

Alte articole

One Thought to “PLUS Sălaj lansează dezbaterile pe marginea pachetului de măsuri PLUS ACUM”

Leave a Comment